31/03/2010

i didn't sleep well last night - huono ja hikinen yö




But I had a pretty funny dream. I dreamed that Marilyn Monroe was my mother and we had so fun together playing tennis. Suddenly I got an idea that we should go to see the house where she was born. She said she has no idea where the house is, but I said vigorously - I know. And we went. We weren't sure is it spring or autumn but it didn't matter. I felt so happy.

- - - -

Mutta hauska uni. Unessani kävi ilmi, että Marilyn Monroe on äitini. Hän oli siis elossa ja me pelasimme tennistä yhdessä ja nauroimme, hyvin hauskaa oli. Yhtäkkiä
vakavoiduin ja sanoin, että meidän pitäisi mennä katsomaan taloa, jossa hän on syntynyt. Marilyn sanoi, ettei hän ollenkaan tiedä, missä talo on. Pontevasti vastasin: minä tiedän. Ja sitten menimme. Emme oikein tienneet onko syksy vai kevät, eikä sen ollut väliäkään. Minulla oli unessa onnellinen olo.

30/03/2010

list of some happy things today - hyvien asioiden listausta



*efficiency
*a new Toast House/Home catalogue in my mail box
*relaxed mood
*a new cute, awesome blog, owow!
*sun
*delicious veggie soup
*Moak-espresso
*a lovely dream of a handsome Australian surfer boy, who took me away with him from this slushy Finland
*another dream about a fantastic flea-market where I found a huge pile of pretty things. I always see these flea-market dreams when I feel myself very creative, weird, but that's true. So that was a very good dream.
*tiny, delicious Easter choco eggs
*sewing
*blackbirds and great tits (needed to check this from a dictionary, geez what a name for a bird!) are singing so springly
*not forgetting my cute four-legged friend who is so funny today

- - - -

*tehokkuus
*uusi Toast House/Home kuvasto postilaatikossa
*hyvä, rento mieli pitkästä aikaa
*blogiuutuus, josta iloitsen ihan tositositosi paljon!
*auringonpilkistykset
*herkku kasvissosekeitto jääkaapin jämistä
*uusi espresso, josta keittelin aamu(päivä)maitokahvit
*näin oijoi-ihanaa unta komeasta australialaisesta surfaripojasta, joka vei minut pois täältä loskasta :)
*toinenkin mukava uni, jossa olin kirpparilla, joka pursusi mitä mahtavimpia löytöjä. Kumma juttu, aina näiden unien aikaan tunnen olevani kohtalaisen luovalla tuulella. Hyvä uni.
*kauniit ja hyvänmakuiset pikkupääsiäismunat viime viikonlopun ihanilta vierailta
*ompelin/ompelen
*mustarastaiden ja talitinttien tosi keväinen laulelu
*unohtamatta hassuttelevaa pikkuporoa, joka on ollut tänään aivan mainio hömppähousu - luontokappale parhaimmillaan

looking forward summer so severely



Browsing through my photo archives. You know those tiny, tempting sidepaths and where they can be leading while one should concentrate on something important...

27/03/2010

utterly joyous



Utterly joyous for a Valentino tulle cloud! And because tomorrow, well, today (yeah I know I am up too late); I mean saturday night I'll get the most wonderful and waited guests to celebrate a tiny, delicious and cute Earth Hour party here in my whimsy tulle home.

26/03/2010

looking for some pretty pictures to being printed on paper pieces



Lost things

too tired to argue



Moniin asioihin tarvitsen selityksen, ehkä liiankin moneen, ottaen huomioon, että selitykset tuppaavat monesti lopun kaiken latistamaan asian. Tänään olen saanut selitellä asioita, jotka eivät minulle oikeastaan edes kuulu. Ja myös asioita, joista väittelyyn ei ole mitään mielekästä syytä. Olen ollut vain niin väsynyt, että ihan melkein huomaamatta olen liukunut kinastalun tympäisevään rämeikköön. Olen lähtenyt selittelemään, vaikka olisin voinut sanoa, että suksi kuuseen. Olisin voinut, jos minussa olisi röyhkeyttä edes vähän.

Kaikenlaisesta sitä kuulla saakin! Eräs lukijani ilmoitti yllättäen, että olen itsekeskeinen hedonisti (?), kun en diggaillut hänen tutustuttavakseni ehdottamaansa blogiaan. Ilmeisesti samaisesta asiasta kimpaantuneena hän haukkui kuvani surkeiksi sumuiksi. Tässä vaiheessa minua jo alkoi naurattaa, epäuskoisesti tosin, mutta silti. Minulle kun harvoin kukaan mitään noin suoraan läyskyttää. Kilttiä kohdellaan yleensä silkkihansikkain. Mutta tämäpä tapaus antoi tulla täydeltä laidalta turhaumansa. Eikä auttanut diplomatian harjoittaminen, ei vetoaminen moneen makuun. Sille tielle nähkäätte uupuneena päädyin, vaikka olisi pitänyt olla vaan julmasti suora.

Minä pidän kaikista eniten asioista, joissa suunnilleen puolikas on vähän arvoitusta. Tulkinnanvaraisuus on ihan jumalattoman tärkeää. Ei se sellainen peli vetele, että kaikki on tarjottimella ja tikun nokassa, että olkaa hyvät ja ottakaa. Ja esitettä sivuun, jotta tosielämän tihtaajatkin tajuaisivat miten asiat oikeasti on tarkoitettu katsottavaksi ja ajateltavaksi. Maailma on aivan liian hieno sellaiseen! Se, että minä joskus leikin, että vanhan kodin kaakeliuuni, peili ja oviaukko muodostavat kadunkulman New Yorkissa, kun vähän silmiä siristää, ei tarkoita oikeastaan yhtään mitään. Minä vain tykkään tehdä niin, ja ilahdun kovasti, jos joku muukin iloitsee leikistä. En minä edes halua alkaa selvittelemään, miksi se sellainen on minulle on tärkeää. Enkä minä muutenkaan tykkää laittaa selvityksiä toisten mieliin, että mitä missäkin kohtaa tapahtuu. Minä vain leikin - kieli keskellä suuta kylläkin - ja tykkään saada myös leikkikavereita. Mutta hiekkaa-silmille-öykkärit saavat kyllä sormeni palelemaan.

Parhaasta leikistä on pakko kaukana. Ja leikkiessäni en mielelläni ota vastaan mitään käytännön niksejä.

Music

25/03/2010

fever



Last night I got a text message from Shanghai. Last night I browsed through a huge amount of photos - photos from different countries, different trips. Last night I longed for Italy. Tonight I am not gonna book a flight but just work, work, work.

A perfect song.

22/03/2010

a hard but still gentle monday - hyvin alkoi



This week started really well. One of the best mondays for a a long time, honestly. In my tidy home (finally!), after having slept sufficient amount of hours, before crazy hasty day at work, I had time to enjoy a cute and tasty breakfast in the wonderful sunshine, browsing a mag. This sunny monday was a good day in every way. Happily, because this week will be horribly hectic. My plan in surviving in all the duties this week is to sleep enough and peacefully. I really don't want to get back in last week's zombie-feeling, and I cannot even afford it now. Gosh, how boring is this post, sorry, but I simply wanted to write this up now.

***

Tämä viikko alkoi ihan oikeasti hyvin. Siistissä kodissä (vihdoin), hyvin ja sopivan pitkään nukkuneena ehdin nautiskella herkkuaamiaisen mahtavassa auringossa, lehteä selaillen. Kaikin puolin mukava päivä tämä maanantai rauhaisan aamuhetken jälkeisestä hullukiireestä huolimatta. Tämä viikko tulee olemaan pelottavan hektinen. Koitan saada nukuttua rauhallisesti. Se olkoon keinoni, jotta selviän kaikista velvollisuuksista kunnialla ja pätevästi. Viime viikon zombeiluun en halua enää takaisin, eikä siihen nyt ole varaakaan. Hyi hitsi, miten tylsä tilitys on tämä, mutta teki yksinkertaisesti mieli vaan kertoa. Sitten kun/jos tästä viikosta selviän, ostan itselleni lahjaksi anemonekimpun, monenvärisen.

14/03/2010

only details



*My home is such a messy place now that it is impossible to show anything alse but just details from here
*I am not gonna clean here but I'll go to see Alice in Wonderland, yippee!
*I found a cutie piece of Stella McCartney fabric from hamper sales yestarday and it is so lovely and inspiring that I think, I hope I find pattern for a top which is as cute as the fabric is. I let you see the fabric/the top later!
* I went sleeping last night at 8 p.m.! Finally I feel rested and glad.
* I am so very happy that Liivia is back from Paris with the most wonderful photos!
* Now I go to put my Bialetti pot to buzzing and enjoy my café au lait listening silly charming Italian pop music, hehee.
*this is apparently gonna be a great sunday. I wish the same to all of you!