26/10/2011

palapelit


Runsain mitoin, rönsyillen vai muutama harkittu ja hillitty? Minulla on järjestelyvimma, tai no, rehellisemmin sanottuna vasta toive saada kotiani parempaan ja toimivampaan järjestykseen. Vimmaa oikeastaan vasta kehittelen. Tällä viikolla ei ole aikaakaan kunnon puljauksiin. Oikeastaan tiedän jo, itseni tuntien, että mitään askeetikon luolaa kodistani ei saa tekemälläkään. Minä tykkään siitä, että vähän joka paikasta löytyy kiinnostavaa katseltavaa. Siirtelen vanhoja tavaroitani ja yhdistelen niitä vähän niin ja näin uudenoloisten tunnelmien toiveissa.

Kirpparilla meni kaupaksi aivan mahtava määrä itselleni turhaksi käynyttä tavaraa. Takaisin kotiin ei tullut kuin pari laatikollista. Seuraavaksi käyn vaatehuoneen kimppuun. Välillä jogurtit, hunajat, kahveet ja inspisselailut.

 Tänä iltana ohjelmassa yksi lempielokuvistani, Polkupyörävaras.

 p.s. Eikö ole söpö palikkapalapeli? En kyennyt ohittamaan tuota kirpparilla.

p.p.s. Tuollainen biljardipöydänvihreä tumman kaapin sisäpuoli on h-i-e-n-o.

p.p.p.s. Ajatukseni on harhaillut ensi vuoden Flow-esiintyjäfantasioissa. Jos saisin ihan oikeasti vaikuttaa, haluaisin aivan hullun hartaasti nähdä Grizzly Bearin.

12 comments:

 1. Oi,olisinpa osunut kirppiksellesi.Minäkin tyhjennän kaappeja mutta kirppispöytää kun käyn siistimässä niin melkein joka kerta jää haaviin jotain mitä ei vaan voi ohittaa.Ei pelkoa askeesista täälläkään.
  Herkullinen kuva!

  ReplyDelete
 2. Rönsyillen on parhainta :) oih mahtava tuo kaappi ja todella söpönen palapeli! Nyt tuli hinku järjestää nurkat. Kohtalaisen toivoton tehtävä täällä...

  ReplyDelete
 3. Täällä yksi runsauden kannattaja. Lasten huoneiden rönsyilystä meinaa joskus mennä hermot, mutta muuten tiedän, että asketismi ei ole mun juttu. Jos näkee vanhempieni kodin, ymmärtää miksi näin on. Pidän myös juuri tuosta, että on paljon katseltavaa ja nähtävää.
  Mun niin pitäisi tehdä samaa raivaushommaa (muutto ulkomaille häämöttää) ja olen kyllä tehnytkin, mutta esim. varastomme on loputon suo...

  ReplyDelete
 4. Mitäs herkkua sulla on jugurtissa, manteleitako?

  Minäkin haluan roinat ojennukseen, mutta itellään ne ei mene ja en näytä saavan mistään kunnon sysäystä hommaan, konkreettisesti.

  Polkupyörävaras on ihan huippu. Siitä on kyllä jo kauan kun sen olen nähnyt, elokuvakirjaani olen kuitenkin merkannut sille neljä tähteä. Joskus pidin sellaistakin...:)

  ReplyDelete
 5. Rimpsukaisa, hahaa, noinhan se juuri meinaa itsellekin käydä. Nyt olin tiukkana ja jätin montakin houkuttavaa juttua sinne. Tosin nyt jo melkein harmittaa :)

  Satu, tämä huokailu pursuilevien kaappien edessä onkin oikea viime vuosikymmenien vitsaus.

  maijanmaja, joskus haaveilen muutosta ulkomaille, en toki ensisijaisesti pursuavien kaappien takia, mutta sekin käy mielessä, että olisipa jännä nähdä, mitkä esineet kokisi säilyttämisen arvoiseksi. Onnea raivaukseen!
  Huvittavaa muuten, että nykyään kotien siivoamisesta kuulee puhuttavan raivaamisesta. Vielä jokunen kymmen vuosi sitten tavaraa oli vain tarpeeseen.

  Liivia, manteleita juu. Lidlissä Kreikka-viikko, sieltä saa noita ihania hunajoita, joissa manteleita ja pähkinöitä. Saa niitä toki muistakin paremmin varustelluista kaupoista. Roinahommaan totisesti tarvitsee kunnon sysäyksen.

  ReplyDelete
 6. Mulla oli viime viikolla just tuollainen tavaroiden ja kaikenlaisten kotona olevien juttujen siirtelyolotila, piti saada vanhoista tavaroista uusi koti. Pääsin puolitiehen ja sitten iski flunssa ja kolotus. Toisaalta ihan hyvä juttu pitää mietintä- ja suunnittelutaukoa nyt.
  Mulla on jossain tuo elokuva, olin unohtanut kokonaan, enkä edes enää muista, mitä siinä oli, hyvä aika katsoa se uudestaan :)

  ReplyDelete
 7. Mulla on ihan sama sisustusfilosofinen ongelma. Se laajentuu aika pitkällekin huonekalujen tyylin puolelle, niistä ei vaan saada millään päätöstä aikaan tässä meidän taloudessa. Tuommoinen vihreä kaappi kyllä kelpaisi (ja mahtuisi!) kevyesti tännekin.

  ReplyDelete
 8. himalainen, ääh flunssa, mutta tunnut suhtautuvan siihen myönteisesti. Mullakin on ollut parit viluillat, mutta se on vissiin johtunut jostain muusta kuin flunssasta. Polkupyörävaras oli edelleen todella hieno kamaluudessaan ja ankaruudessaan, mutta olipahan vain tympeätä, kun tekstityspuoli tökki, eikä meilla ole italiantaitoa.

  Mirva, hahaa, minä olen vielä ihan käytännöntasolla tämän kodinkohennuksen kanssa. Filosofinen aspektikin näissä kyllä on. Kirkastuneita ajatuksia ja yksimielisiä päätöksiä toivottelen sinne teidän talouteen :)

  ReplyDelete
 9. Syksyisin iskee täälläkin roinastamis- ja sisustamistarve. Jotenkin kun voisi saada aikaan selkeää runsautta :)
  Koiralle toivotan hyvää vointia. Jotenkin yllätyin kun jossain postauksessa luki että alkaa olla jo vanha, minusta se näyttää kaikissa kuvissa niin nuorelta ja energiseltä.

  ReplyDelete
 10. yum the first photo looks so good

  ReplyDelete
 11. Mä vielä odotan, että syksy synkkenee ja saan sen järjestelyvimman. Muutama tavara hakee kovasti paikkaansa. Löysin blogiisi Vähän vinoon -blogin kautta. Kiitos Suville vinkistä! Selailin tekstejäsi ja pääsin sellaiseen, jonka kerroit olevan 500. Vielä siis on minulla kahlattavaa. Niin, ja ihana palapeli!

  ReplyDelete
 12. Polkupyörävaras on kyllä loistava! Oli suosikki jo ennen loppumistaan. Mulla on sohvakuume ja järjestääkseni sille paikan, täytyy näköjään järjestellä sitäkin mitä ei olisi pakko :)

  ReplyDelete