19/01/2012

*


Minä en saa arkihuoliltani unta. Mutta hei, Dubletissa on pitkästä aikaa kolme uutta kuvaa ja tarinan tynkä.

12/01/2012

♥ ♥ københavn


Mun suosikkijuttuni Kööpenhaminassa:

*Kahvilat ja bistrot, lemppari istumistamme: Cafe Gavlen .

*Jos olisi aikaa vain yksi päivä, kuluttaisin sen todennäköisesti Nørrebrossa Ravnsborggadella. Siellä somassa sovussa lukuisat antiikkikaupat sekä mukavat kahvilat.

*Kivat ja rennot ihmiset. Ja hei, se oli outoa ja mukavaa, että joulun alla siellä ei ollut kaupoissa sitä samaa kamalaa hikistä ryysistä kuin täällä.

*Meidän majapaikka. Siellä oli niin hyvä keitellä ja köllötellä. Melkein piti pidätellä hinkuani alkaa hieroa kauppoja majapaikaamme isännöivien avuliaiden ja mukavien nuorten miesten kanssa yhdestä huikeasta vanhasta ranskalaisesta peilistä. Paikka oli sisustettu aika överisti, mutta me viihdyimme.

*Irma-kauppojen valikoimat ja paketit. No, aina matkoilla yksi hauskimmista jutuista on hillua ruokakaupoissa.

*Tivoli. Ihan tosi hupaisaa rellestää huvipuistolaitteissa talvitamineissa. Tosin siinä yhdessä korkeuksiin nousevassa keinukarusellissa ei naurattanut, luulin kai hetken aikaa kuolevani.

*Elokuvateatteri Grand.

*Julkinen liikenne. Mukava, että pääsi paikasta toiseen odottelematta joulun pyhinäkin.

*Kukkakaupat. Tanskalaisilla lienee jokin aivan erityinen suhde kukkiin. Kukkakauppojen näyteikkunat olivat yhtä lailla kuranttia kamaa kuin mitkä tahansa nähtävyydet.

*Lars von Trier ja hänen mieletön minisarjansa Riget, johon meillä kummallakin liittyy paljon muistoja ja puhumista. Rigshospitalet oli siis nähtävä. Tunnelmat olivat kohdillaan, en yhtään ihmettele, miten tuo paikka on valikoitunut sarjan miljööksi.

*Joka paikassa killuvat vanhat kristallikruunut.

*Pikkujouluaamiainen The Royal Cafeessa. Minulle pieni onnenhetki juoda samettista cappuccinoa Royal Copenhagenin kahvikupista (uuh, haluan sellaisen!)  tuossa leikkisän designkahvilan marmoripöydässä ja katsella tanskalaisperheitä jouluostosten lomassa lepohetkillänsä.

11/01/2012

♥ københavn


Arkielämää on ollut jo monet tovit matkan jälkeen. Olen kai joutunut johonkin kuukaudettomaan tilaan, tippunut kalenterista. Aivan kuin en olisi päässyt tammikuuhun, mutta en onneksi jäänyt joulukuuhunkaan. Kööpenhaminaan sen sijaan olisin voinut kernaasti jäädä. On se vaan kiva kaupunki. Ei toki mikään eksoottinen mesta, vaan vähän kuin tavallista hehkeämpi kakkoskoti, suloinen ja vähän boheemi kesämökki. Kuvia sieltä siis, olkaa hyvä. Näppäilin nuo sen kummemmin keskittymättä. Sama juttu kuin niin monesti, kun on hauskaa, ei malta keskittyä kameraan. Tämä oli tähän astisen elämäni paras joulu.