02/09/2007

baby blue jacket

Yesterday I sewed a woollen jacket for myself. My man, well he is a carpenter, made wooden buttons for the jacket. Leavings of fabric I used for a brooch.


Ompelin eilen itselleni uuden syysjakun mieluisen vaaleansinisestä villakankaasta. Puunapit teki mieheni, puuseppä kun on. Kankaan rippeistä syntyi rintarossi.

14 comments:

 1. Todella kaunis takki! Väri ja malli ovat ihanan herkkiä.

  ReplyDelete
 2. What a lovely jacket and so lovely to have handmade bottons too.

  ReplyDelete
 3. Sydämeni hypähtää AINA ilosta,kun sivuillesi on tullut uutta luettavaa ja katseltavaa!!
  Kävisin napsimassa kuviesi herkkyydestä vaikka joka päivä!!!
  Enkä voi muuta kuin hämmästellä taitavuuttasi ompelusaralla!!Osaisinpa minäkin muuttaa kangaspinot tyylikkäiksi tamineiksi!!!
  Saat täysin ihailuni!!!!=O)
  Kunniamaininta myös napinvääntäjälle!!!!
  Ne kruunaavat takkisi kauneuden!!!!

  ReplyDelete
 4. "Sydämeni hypähtää AINA ilosta,kun sivuillesi on tullut uutta luettavaa ja katseltavaa!!"

  Yhdyn tähän täysin. Olet todella taitava!Noin vain ompelet itsellesi uusia vaatteita suitsait.. :)

  ReplyDelete
 5. Ihana jakku! Tosi kaunis väri. Ja hyvin istuu. Ja oman ukon tekemät napit, huikeaa. Todella onnistunut luomus. Mistä otit kaavan?

  Yhdyn edellisiin, riemastun aina kun ilmestyy uusi postaus.

  ReplyDelete
 6. Mikä takki, mikä tausta! Ihastelen!

  ReplyDelete
 7. Tuhannet kiitokset ilahduttavista kommenteista! Juuri tulin töistä, ja mikäpä mukavampaa kuin löytää tällaiset kehut täältä! Kaava on uusimmasta Moda -lehdestä. Välitän nappikehut miehellenikin! :)

  Thank you Janet Clare for your lovely comment!

  ReplyDelete
 8. Aivan ihastuttava! Kangas on mitä kaunein, ja entäs sitten tuo taustalla näkyvä tapetti-ihanuus! Ja tuo rintarossi, ah! Olet taitava!

  ReplyDelete
 9. Aivan ihana takki, huokailen katselessani! Ja aivan samaa mieltä, että itsetehdyt napit kruunaavat sen.

  ReplyDelete
 10. Aattelinkin että onkohan sama kaava. Itsekin meinasin tehdä siitä kaavasta, mutta sitten rupesin miettimään, että missäs minä kotiäitirukka noin hienoa jakkua pitäisin? Ei ainakaan kuraleikeissä.

  ReplyDelete
 11. Hei, Sanctuary ja Nuttula! Kiitos kommenteista. Sananne lämmittävät mieltäni! Tausta ei itse asiassa ole tapettia vaan kangasta, jota kokeilin seinälle miettien tekisinkö siitä sängynpäädyn tai seinävaatteen. Siinä on mukavan syksyiset värit. Se taitaa kyllä päätyä laukuksi.

  Matroskin, kaavalla voisi tehdä perin arkisenkin takin, vaikkapa jostain tukevasta puuvillakankaasta. Tosin siinä on melkoisen leveät hihan suut, joten ehkä malli ei ole ihan paras kuraleikeissä. Takki on muuten kyllä hyvin rennon mallinen, joten sikäli se päällä voisi tovin viettää vaikka hiekkalaatikolla :)

  ReplyDelete
 12. Se piti vielä sanoa tuosta kaavasta ja erityisesti hihasta, että olen pidentänyt hihoja. Alkuperäisessä kaavassa hiha on vajaamittainen. Ajattelin kuitenkin olla palelluttamatta ranteitani, ja lisäsin pidennyskaitaleen hihansuuhun. Mielestäni tuohon malliin sopisi hyvin myös poimitus ja kaitale hihansuuhun.

  ReplyDelete
 13. Wow, I love that flower. And those buttons are so clever. Just gorgeous.

  ReplyDelete
 14. Kävinpä katsomassa tätä takkia, kun mainitsit sellaisen tehneesi. Hieno tosiaan on. Me saatiin äsken lopultakin ne ikkunat pestyä. Voit Jannen blogista katsoakin aiheesta ihan vitsikkään postauksen..

  Laura

  ReplyDelete