27/12/2007

everyday - arki

It feels so good to start everyday routines after holiday season. I love the feeling of freedom - no postcards, no too much food, no hastiness... Admitting that I had happy Christmas but I love that everyday feeling. And the happiest thing is that days are now getting longer and waiting the spring can be begun.


Tämä joulu oli hyvä, mutta silti on ihana palata arkisiin touhuihin! Vaikka juhlista tykkäänkin, taidan loppujen lopuksi kuitenkin olla arjen ahertaja. Aina juhlapyhien jälkeen tuntuu mukavalta tehdä pieniä arkisia asioita vailla kiirettä ja hössötystä, syödä yksinkertaista arkiruokaa, unohtaa hetkeksi kaikenmaailman viimeiset korttien postituspäivät... Vuoden vaihtumisen tienoo on miellyttävää aikaa. Tuntuu mukavalta aloittaa kevään odottaminen. Päivän pidentyminen minuutti minuutilta on ihan mahtavaa.

8 comments:

 1. olen myös niitä ihmisiä jotka hurraavat pidentyville päiville. En kuulu niihin, jotka huokaavat melodramaattisesti juhannuksena että tässä sitä nyt sitten päivät lyhenevät. Tykkään keskittyä valon tulemiseen ja uuteen vuoteen.

  ReplyDelete
 2. Hyvän odottaminen on paljon antoisampaa kuin huononemiseen varautuminen! Siinä suhteessa olen peruspositiivinen ihminen että en juuri murehdi etukäteen, mutta iloitsen kyllä jo hyvissä ajoin kaikesta mukavasta. Ajattelen sen olevan osittain luonteenpiirre ja osittain myös tietoisen ajattelutavan tulos. Hyvyyden maksimointi kannattaa.

  ReplyDelete
 3. Taidetaan olla jonkin sorttisia "työmuurahaisia" koko porukka! Oli niin hauskaa tehdä jouluvalmisteluja ja nauttia muutama päivä joulun tunnelmaa, mutta nyt jo meikäläisenkin mielessä pyörii uudet puhteet ja utelias uuden vuoden odotus.

  ReplyDelete
 4. Sama täällä. Varsinkin kun meidän pikkuapinat menevät aivan sekaisin, kun arjen rutiinit muuttuvat ja puuttuvat. Ja vihdoinkin pääsi ostamaan lisää pehmoeläinvanua!

  ReplyDelete
 5. Kottis, minullakin on jo mielessä uudet jutut. Tuosta työmuurahaisuudesta en tosin voi ottaa kunniaa :) Paitsi, että nyt kun on muutama päivä vapaata, ajattelin kaivaa ompelukoneen esiin, ja katsoa syntyisikö jotain.

  Matroskin, sinun pehmosi ovat hyvin hienoja, joten onni on että vanukaupoille pääsit! Hyvää arkea sinulle ja pikkumachoillesi siis!

  ReplyDelete
 6. Arki on ihanaa. Kyllä nautin kun alkaa uusi vuosi, uudet asiat. Melkeen kuin aloittaisi puhtaalta pöydältä. :)

  ReplyDelete
 7. On mahtavaa että on vaihtelua, arkea ja sitten välillä myös suurta juhlaa. Nykyään kun käy töissä, se arki tuntuu monesti vähemmän hohdokkaalta ja viikonloput puolestaan aina yhtä hienoilta ja juhlavilta. Puhumattakaan sitten jouluista ja pääsiäisistä!

  ReplyDelete
 8. Mustikka, juuri tuosta puhtaalta pöydältä -fiiliksestä minäkin tykkään!

  Ekub, niinhän se on, että juhla korostaa arjenkin hohdokkuutta. Tärkeitä molemmat, arki ja juhla!

  ReplyDelete