07/01/2008

Dazzling sunshine exposed all the dustiness and mess in our home and made my mind (which is very eager for changes) to want to make reorganizations in our home. Packaging all the yule decorations gave an extra kick to my keenness to embellish our interior. I haven't started yet reorganizing because I still have to consider my plans. Oh, it's so refreshing to clean throughout, enjoy a moment of the purity and simplicity of the space and then start to redecorate and reorganize again. Being so very enthusiastic I also bought two pieces of bookshelves I've been thinking already long time. I hope to have soon something to show you from our home!Lauantain häikäisevä aurinko paljasti kotimme nuhruisuuden ja sai aikaan muutoksenhinkuisen kiilun silmiini - uutta järjestystä on saatava! Joulusomistuksien varastointi lisäsi vettä myllyyn. Ihanaa pakata romppeet säilöön, nauttia hetki raikastuneesta tilasta ja pian taas siirtyä uudistavaan prosessiin. Tykkään kovasti tällaisista siirtymävaiheista. Päässäni naksahtaa muutosvaihde (siis onneksi vain sisustusasioissa) päälle melko säännöllisesti aina tammikuun alussa, ja toinen naksahdus tapahtuu yleensä syyskuu alkupuolella, silloin tällöin joku satunnainen muutostuuli voi puhallella muulloinkin... Miestäni nämä muutoksen tuulet eivät aina ilahduta, mutta taas on pehmitys alkanut! Yksinäni en nimittäin selviä parista kriittisellä paikalla olevasta kaapista. Minua oikein huvittaa tämä asetelma; toinen, joka arvostaa erittäin paljon asioiden pysyvyyttä ei ymmärrä laisinkaan, miksi hyvää järjestystä täytyy alkaa muuttelemaan, kun taas vaihtelunhaluisempi ja prosessiluonteisempi vallan innostuu uusista aatteistaan. Naksahduksissani rohkenin myös hankkimaan Huuto.netistä uudet kirjahyllyt meille. Sain mitä halusin, halvalla, mutta väärän värisenä. Tänään ostin maalia hyllyjä varten. Ehkä jo huomenna haemme hyllyt, loppuviikosta pääsen sutimaan. Ja pian Lundiat ovat historiaa, jipii!

14 comments:

 1. Eikös tunnukin kivalta siirtää perintölundiat varastohyllyiksi ja ostaa kauniit kirjahyllyt tilalle;) Voimia muutospuuskaasi!

  ReplyDelete
 2. Tuo alempi valokova on lumoava, ottaisin suurennoksena vaikka heti seinälleni!

  Minä tarvitsisin lisäpontta tavaroiden ja sisustuksen selkiyttämiseen. Neljän ihmisen taloudessa sitä setvittävää riittää niin, että taidan olla lamaannuksen puolella. Kevätaurinko on saanut minut vasta huomaamaan kaaoksen, mutta teot vielä odottavat..

  ReplyDelete
 3. VOI KUULOSTAA NIIN TUTULTA! Itse olen luovaa tyyppiä, joka haluaa uusia asioita ja järjestystä välillä, mies puolestaan inhoaa muutoksia, eikä näe tarpeelliseksi muuttaa mitään mitä ei ole pakko. Mutta kun haluan siirrellä huonekaluja, minulla on nykyään kolme reipasta pikkuapulaista ja homma hoituu! Paitsi sitten kun voimat kertakaikkiaan loppuu ja joku kaappi on keskellä huonetta, täytyy myöntää tappionsa ja odotella nolona miestä töistä kotiin:D
  Tuossa aiemmassa postauksessa tuo kuva jossa on mekko päällä (ja takana ovi ja vieressä turkoosi arkku) on kyllä aivan kuin jostain sisustus- tms. kirjasta, meni kauan ennen kuin tajusin, että ei kyllä se on "ihan oikea valokuva"! Kaunis kuva ja mekko! Niinkuin muutkin kuvat kyllä!

  ReplyDelete
 4. Tilkkutyttö, ah, Lundioista luopumisen tunne on ihana. Saamme hyllyt työnnettyä naapurille. Hän kuulemma tykkää niistä!

  Merruli, jospa sinullakin naksahtaa jonain päivänä, siitä on helppo alkaa ;) No, onhan hiukan helpompaa panna uusiksi 40 neliön kahden aikuisen huusholli, kuin perheasunto. Innokkuutta ja lisäpontta toivotellen!

  Vintage Living, arvatenkin kuulostaa tutulta. Aika harvoin olen kuullut juttuja perheistä, joissa isäntä olisi kodin muutostöille innokkaampi ja naisväki levittelisi käsiään ja huokailisi, että mitäpä hyvää muuttamaan. Minua oikein huvitti tuo "odotella nolona miestä kotiin". Minäkin olen muutaman kerran istunut aikaansaamani kaaoksen keskellä korvat luimussa odottelemassa. Ja töistä väsynyt puuseppähän riemastuu vallankin, kun pääsee nostelemaan kalusteita ja selvittelemään johtojen riittävyyttä. :)

  ReplyDelete
 5. Kommentoin alennusmyyntilöytöjäsi kateellisena. Niin ihania!
  Tuo mekko -siis aivan mahtava ja sopii sinulle kauniisti. Lautaset -huokaus.
  Jään siis edelleen ilman noita termoksia. Meillä täällä Helsingissä ei ole Halpa-Halleja eikä muutenkaan tuolla suunnalla edes liikuta missä niitä olisi :(
  Byääh!

  Kuinka ihmeessä saat kuviisi valoa? Minä joudun postaamaan aina tummia kuvia koska valosta ei ole häivääkään. No, kevättä kohden mennään.

  ReplyDelete
 6. Niina, käytän päivän valoisan hetken hyödykseni aina kun vain voin. Usein se onnistuukin, sillä menen usein vasta yhdeksi töihin. Juuri nyt olen ollut jo tovin sairaslomalla, joten kuvaaminen puolen päivän aikaan onnistuu mainiosti. Meillä on myös aika valoisa asunto, isot ikkunat etelän puolelle. Ja jos luonnon valo ei riitä, lisään valoa myöhemmin kuvankäsittelyohjelmalla. Mutta totta on, että iso osa vuodesta kuluu valoa odotellessa. Mutta nyt on hyvä suunta! Eteläisin Halpa-Halli löytyy Pirkkalasta.

  ReplyDelete
 7. Tuo kuulostaa NIIN tutulta, hihhih! Välillä saa vääntää puolison kanssa rautalangasta että saa sisustusvimmansa ja sen myötä syntyvät muutokset onnistumaan, ja välillä ei edes keskustelu riitä. On se vaan kovaa hommaa olla inspiroitunut!
  Mutta kun olen yksin kotona, voit vain kuvitella mitä kaikkea täällä tapahtuukaan...

  ReplyDelete
 8. Upeita kuvia! Täytyy sanoa, että meillä näitä muutoshaluja tulee sykleissä minulle ja miehelle. Ja ne ideat ja ajatukset on monesti hyvin erilaisia..! Miehellä on yleensä kova hinku vaihdella huonekalujen paikkaa, mitä minä en halua tehdä ja minulla taasen kiinnostusta muuttaa monia muita asioita mistä mies ei ole niin innostunut! ;)

  ReplyDelete
 9. Sannukka, mua naurattaa tuo "välillä ei edes keskustelu riitä"! Mikä on seuraava askeleesi? :) Onneksi useimmat asiat hoituvat parhaiten itse tekemällä!

  Ekub, mainio mies sinulla! Näin meikäläisen näkökulmasta ;)

  ReplyDelete
 10. ...Niin no, yleensä seuraavaksi alkaa pehmittely...suukot ja hyvä ruoka auttaa aina. Ja tietysti yritän saada hänetkin innostumaan ideoistani, jotka yleensä loppujen lopuksi todetaankin ihan hyviksi!
  Olen kuulemma niin ihana kun hössötän omien juttujeni parissa :)

  ReplyDelete
 11. Ai sitä on siis liikkeellä? Meilläkin kokee olohuone kohta kummia, kun minä en enää pysty kohta hillitsemään itseäni. Ja mies ei todellakaan aina ymmärrä, mutta onneksi jaksaa olla huvittunut. Maalattavaakin riittäisi, kun saisi vain aikaiseksi. Ihania picnic-haaveilukuvia.

  ReplyDelete
 12. I love it myself. I mean reorganizing and redecorating. I also are making plans right now, and are browsing all my pictures and books for inspirations. I am not shure what to do yet, but I do know that I want it even more natural, with a worn look (antiques and brocante), and less romantic. I shure love the romantic look, but I need it to be more rough. Love all your Images!

  And thank you for visiting and leave me a comment. Always a pleasure :)

  Aina

  ReplyDelete
 13. Kiitos taas kaikille kommenteista, niitä on aina niin kiva lukea!
  Täytyy myöntää, että mikään mestarimaalaaja en ole. kovaa hommaa on, mutta nyt alkaa jo näyttää lupaavalta. Huomenna vielä kolmas kerros maalia pintaan, sitten perusteellinen kuivatus ja sitten pääsen järjestelypuuhiin. Juuri nyt asuntomme näyttää enemmän verstaalta kuin kodilta, uuh.

  Aina, I wish you good ideas, happy brocante finds and diligence for your home plans! Just now I'm repainting our new bookshelves and our home is really under an awful mess :)

  ReplyDelete