28/01/2008

pretty reminder - sievä muistutus

Today a postman brought a delightful post. A newest issue of a Norwegian magazine Vakre Hjem. Happy coincidence because today I have my day off. What a perfect moment to browse a new magazine, have our sweet doggy's snout on my knee when sun is shining very springly!

A felting article of Vakre Hjem reminded me of a felted handbag I made couple of years ago. I had forgotten the bag wholly, but now I excavated it and, well, I think it's quite nice bag. Felted items are not so much my style, but I now I'm looking at the bag thinking maybe I will try to use it.

Tänään postilaatikkoon kolahti uusin Vakre Hjemin numero, jota olin ehtinyt odottaa kuumeisesti jo pari viikkoa. Mikä nautinto loikoilla nojatuolissa, auringon paisteessa ja koiran kuono polvella, selaillen toinen toistaan kauniimpia sivuja. Vapaapäivän toimintaa parhaasta päästä!

Lehdessä oli juttu huovutuksesta ja huopasomisteista, joka sai minut muistamaan laatikon kätköihin unohtuneen huopalaukun. Tein sen koulutyönä pari vuotta sitten. Laukku oli tosiaan jäänyt vallan unholaan, mutta nytpä otin sen esille ja mietin josko ottaisin sen ihan käyttöön. Huopajutut eivät ole ihan ominta tyyliäni, mutta nyt kun katselen laukkua, se näyttää oikeastaan aika hauskalta.

18 comments:

 1. Suloinen laukku. Kestävätkö kahvat painoa?

  ReplyDelete
 2. Laukku on kerrassaan ihana! :) Luulin sen ensin olevan osa lehden kuvitusta.

  ReplyDelete
 3. Oih ja voih! Pakko vaan kommentoida taas. Aivan ihana laukku! Jos et siitä pidä, niin hinnasta voidaan sopia;);)

  ReplyDelete
 4. Joo niin minäkin luulin niin kuin inkiväärikin! Onko teillä kotona todellakin noin ihanaa? Tuo ovi ja hylly, aaahh! Ja laukkuahan voi pitää koristeena jos ei osaa käyttää sitä, tai siellä voisi säilyttää eteisessä vaikka myssyä ja hanskoja tai... Ihanat kuvat.

  ReplyDelete
 5. Matroskin, enpä usko, että kahvat kestävät monen kilon painoa, mutta jotain sentään, lompakkoa puhelinta... Tämä oli sellainen prototyyppinen juttu.

  Inkivääri, kiitos. Aina en osaa/jaksa eritellä kuvien sisältä sen kummemmin. Tietty, jos olen käyttänyt jonkun toisen kuvaa, liitän aina lähteen mukaan. Mitenkäs muuten te muut teette, jos otatte vaikka itse kuvan, jossa näkyy jonkin lehden/kirjan kuvitusta?

  Tilkkutyttö, kommenttisi ilahduttavat aina! Kiitos.

  Vintage Living, on meillä noin ihana ovi. Se johtaa keittiöstä porstuaan. Meillä on siis ulkovaatteet keittiössä tuossa naulakossa. Haaveilen oikeasta, lämpimästä eteisestä! Laukun somistefunktiota minäkin mietin. Se näyttää naulakossa aivan mukavalta. Ostin naulakon kirpparilta pari vuotta sitten. Se oli sellainen punaruskea. Sävystä en oikein välittänyt, joten poistin maalit ja pohjamaalasin naulakon. Pohjamaali oli juuri ehtinyt kuivua, kun meille oli tulossa yllätysvieraita puolen tunnin varoitusajalla. Iskin neulakon seinään ja siinä se on ollut siitä lähtien. Milloinkahan jaksan maalata sen toiseen kertaan!

  ReplyDelete
 6. Muistan tuon laukun ja minusta se on ihana! Toivottavasti innostut käyttämään sitä.

  Ihme kyllä muistin tänään minäkin, että on Vakre Hjemin ilmestymispäivä ja hyökkäsin heti ostamaan lehden. Se ei kyllä ollut nyt ihan niin antoisa kuin yleensä...

  ReplyDelete
 7. Maria, minäkin ihan vähän petyin tähän numeroon. Olen silti aivan tyytyväinen :)

  Laukkuun täytyisi vaihtaa vetoketju. Se on todellinen syy, miksi en ole edes kokeillut käyttää laukkua. Tyypilliseen tapaani kursin laukun kasaan juuri ennen kurssityön viimeistä palautushetkeä silloin aikoinani. Vetoketju on liian lyhyt!

  ReplyDelete
 8. Tarviikohan se oikeastaan toista maalikertaa, aikast kiva tuollaisenakin:)Minulla on itseasiassa samanlainen vintillä odottamassa käyttöönottoa, mutta se on sellainen tumma kiiltäväpintainen. Sain sen äidiltäni kun hän ei tykännyt siitä. Meillä vaan eteinen on kauhea keltainen, joten idyllistä siitä ei tule edes naulakolla(miten tähän saisi irvistävän hymiön? nyt tarvittais sellainen). Ovet ovat kyllä peiliovia, mutta maalattu kiiltävällä valkoisella miranolilla, olisivat paljon kauniimmat jos olisivat pellavaöljyllä. Naulakko saanee odottaa remontin valmistumista. Täytyy sitten katsoa jos vaikka maalaisi sen:) Inspiroiva kuvasi ainakin antaa aihetta haaveiluun!

  ReplyDelete
 9. Tuon laukun ottaisin heti!
  Ja samaa myös äimistelen, tehän asutte sisustuslehdessä!

  ReplyDelete
 10. I received it today myself!! I parcel came to my front door, a gift from one of my sisters. Such a lovely way to say how much our friendships mean. I can`t wait to enjoy the bautiful pictures and get inspirated. The pictures that`s shown promise a wonderful journey!

  Aina x

  ReplyDelete
 11. I buy this magazine sometimes too. Now I want to go and get myself a copy after seeing the beautiful photos you have shared. Thank you for the wonderful eye candy. I hope to see you make something wonderful with felt.

  ReplyDelete
 12. Kiva laukku! Vanhempieni ullakolla riippuu muuten aikalailla samanlainen naulakko kuin sinun naulakkosi. Väriltään mintunvihreä. Olen suunnitellut sen kaappaamista itselle jo pitkään, mutta meillä ei harmillisesti ole paikkaa sille.

  ReplyDelete
 13. This bag is amazing! or maybe it's just the pictures you take :)
  thanks for sharing, pink and grey are so soothing.
  Juliette

  ReplyDelete
 14. Vintage Living, eipä tosiaan ole haitannut tuo naulakon ohut maalikerros, kolme vuotta se on tainnut tuollaisena olla ;) Aika näyttäkööt tuleeko se maalattua toiseen kertaan.

  Liivia, nauran sisustuslehti kommentille. Yritän aina rajata kuvan ulkopuolelle kaikkea tylsää ja rumaa, jota meiltä kyllä löytyy. Tämän asunnon pintamateriaalit ovat kauheita, kaikkea muuta kuin sisustuslehdestä! Yritän kompensoida mieleisillä tavaroilla. Ja jostain syystä minulle tuottaa mielihyvää kuvata kodin miellyttäviä puolia. Ehkä se auttaa häivyttämään ruman muovimattolattian, lasikuitutapettien ja puunvärisen katon tuottamaa ärsyyntymistä. Ovet ja ikkunat ovat hienot, alkuperäiset.

  Aina, it's fun how that magazine delights everybody! Actually this issue was a little disappointment to me but a pleasure anyway. You have a wonderful sister!

  Ravenhill, felting is not my dearest hobby but during my studies I had to learn felting.

  Ekub, ymmärrän kaappausaikeesi, mintunvihreä naulakko kuulostaa ihanalta! Toivottavasti sille löytyy joskus hyvä paikka.

  Juliette, thank you!

  ReplyDelete
 15. Kaunis laukku tosiaan!

  Noista lehtien/kirjojen kuvien blogiin laittamisesta kun kysyit---> mä olen päätynyt siihen etten laita ollenkaan, koska kuva on teos ja tekijänoikeusjutut kuitenkin pätee niihin... oli sitten kuva mistä vaan.

  ReplyDelete
 16. you just got to love a postman who brings such a good post :)
  very nice bag. I would wear it on Saturdays when i ride my bike to the farmers market and buy flowers :)

  ReplyDelete
 17. Aivan ihana laukku ja naulakko! Rakastan vanhoja naulakoita, en vaan tiedä minne saisin meillä mahtumaan vielä yhden...

  ReplyDelete
 18. Sormustin, kiitos! Mä mietinkin sellaista tilannetta, että otan kuvan, joka on siis oma teokseni, mutta siinä on myös kuvattuna kirjan/lehden sivua. Usein tietenkin kirjoitan, mikä kuvassa näkyvä kirja on, ihan vinkinjakamismielessä :)

  Ievute! Thanks or your visit and comment! Very nice vision!


  Olivia, minustakin vanhat naulakot ovat vallan kauniita ja myös monikäyttöisiä!

  ReplyDelete