10/04/2008

spring comes always with a shoe problem

I have a problem. Not so very signifigant but rather trivial one. I don't have any pairs of shoes for spring, at least not any nice pairs. It's the same thing every year. And I think shopping the spring shoes is just boring. Summer shoes is so much easier to find but, blaah, walkers are so dull. And I'm not alone with my problem :) Lovely Finnish blogger Annu is also thinking the same topic. Our point is not the same but, well, spring weather in Finland is so varying that the shoe problem isn't unusual here.

Last night I found an interesting netshop, Sundance (the pictures are from their site). Amidst all the stuff I found very pretty summer shoes (well, too summery for Finnish spring). These are so cute, I would take all the colours. And the lovely quilt could be fun to order too. Only if they wasn't so pricey.
Kevätkenkäprobleema on täällä taas. Jostain ihmeen syystä en oikein koskaan meinaa löytää välikausiksi kävelykenkiä. Tai no, täytyy myöntää, etten ole kovin ahkera etsimäänkään. Ahdistaa jo valmiiksi ajatus turhasta kaupoissa pyörimisestä. Netissä kenkiä on hauska katsella, mutta en uskalla kuitenkaan tilata, kun sovittaa tietysti haluttaisi. Oikein huvittaa tämä välikausikenkäjahkailu, sillä netissäkin ihastun vain kesäkenkiin. Asian laita taitaa olla niin, etten erityisemmin välitä välikausikenkämalleista. Viime keväänä vaihdoin suoraan pampaksista balleriinoihin. Tunsin oloni täysin tyylittömäksi, kun tallustelin karvavuorikengillä kevätauringon kuumottaessa. Ja niin taitaa käydä tänäkin vuonna. Tosin auringon kuumotuksesta ei viime päivinä ole ollut tietoakaan. Mutta silti jotenkin tuntuu, että olisi mukava siirtyä jo vähän keväisempään tyyliin. Annukin muuten pohdiskeli kevätkenkähommaa blogissaan :) Pyöriskeleekö joku muukin samaisen, erittäin oleellisen, kysymyksen parissa?

Viime yönä, kun uni ei tullut silmääni, kiertelin nettikaupoissa katsastamassa kenkätarjontaa. Löysin Sundancen (kummatkin kuvat Sundancen sivuilta). Kaiken kummallisen tavaran joukosta löysin juuri sellaiset kesäkengät, joista iloitsisin. Voisin ottaa nuo kaikki värit. Lisäksi mukaan lähtisi tuo hurmaava peitto. Siis jos raaskisin tilata! En raaski.

6 comments:

 1. Voih, niin tuttu ongelma! Painan vielä toistaiseksi menemään paksuilla saapikkailla. Parhaillaan pohdiskelen mitkä pakata laukkuun reissua varten. Kivat, mutta hyvät kävellä.. siinäpä toinen pulma! Reissukenkädilemma. Ja ottaisko vain yhdet, jotta laukussa olisi tilaa muutamille uusille? Kauniita oli nuo kuvan ballerinnat!

  ReplyDelete
 2. Mulla ei siinä mielessä ole tuota probleemia että vaihdan aina suoraan talvimonoista kesäkenkiin. On tietysti helpompaa kun ei ole lunta sulamassa;-) Mitään välimallijuttuja ei siis ole tarvinnut hakea.
  Joskus ratkaisen asian korkeavartisilla tennareilla. JOs ne ovat vielä nahkaa niin nehän on oikein lämpösetkin. Mutta tyylistä voi sitten olla kukin ihan mieltä haluaa...

  Takki kevääksi/syksyksi sen sijaan on mulle ollut pitkään hankala juttu. Siis ne ajat kun jotakin vielä tarvitsis mutta talvitakki on liikaa...En ole pahemmin muuta keksinyt vuosiin kuin villatakki tai paksu neule ja/tai farkkutakki.

  ReplyDelete
 3. Voiiiih, millaisia kenkiä! Ovat kuin karamellit.

  ReplyDelete
 4. Minusta pahin ongelma on se, että aina kauneus ja käytännöllisyys eivät kohtaa - varsinkin kun nykyisin pyöräilen paljon, enkä vain hyppää ratikkaan. Olen löytänyt tosi hienot kengät, joilla ei voi kävellä pitkiä matkoja, ja sitten toiset kengät, jotka ovat hyvät jalassa mutta eivät NIIN hienot. Valitettavasti en voi ostaa molempia. :) Mulla on muutenkin se ongelma, että tykkään kävellä paljon, mutta tykkään myös korkokengistä/ohutpohjaisista ballerinoista...
  Nuo kuvan kengät ovat tosi söpöjä, saisivat kyllä kaikki muuttaa tännekin.

  ReplyDelete
 5. Aivan liian ihana täkki!! Miksi kaiken ihanan täytyy aina maksaa niin paljon?! Kuka viisas senkin on keksinyt...

  ReplyDelete
 6. Stardust, hyvää matkaa! Ota vain yhdet hyvät, niin tarvittasessa matkalaukussa on tilaa uutuuksille :)

  Violet, jotkut tennarit saattaisivatkin tässä vaiheessa toimia. Sellaisetkin tosin tarvitsisin, sillä olen pitänyt kaikki aiemmat ihan puhki. Minä taas olen innoissani "välikausitakeista". Niitä olen onnistunut vuosien varrella löytämään useammankin hyvän.

  Niina, eikö olekin! Nuo kaikki värit ovat ihania. Näen jo mielessäni kuinka hyvin nuo sopisivat kaikenlaisiin asukokonaisuuksiin!

  Scaredy-Cat, totta puhut. Jos löytäisin sellaiset kengät, joissa yhdistyvät kauneus ja käytännöllisyys ja vielä sopiva lesti, ostaisin ne ilosta hihkuen. Eipä ole viime aikoina tullut vastaan.

  Annariikka, minustakin tuo täkki oli hurjan nätti. Jos viitsisi itse alkaa tikkaamaan noin isoa täkkiä, säästäisi hurjasti rahaa. Työ maksaa, ja niin täytyy tietysti maksaakin. Minä suhtaudun aina pienellä pelolla tuollaisiin käsintehtyihin tuotteisiin, joissa ei kuitenkaan kerrota, kuka sen on käsin tehnyt. Pelottaa siis se, että millaisissa oloissa työ on tehty.

  ReplyDelete