13/07/2008

six things

Six things I like today. Scaredy-Cat tagged me.

One.
Cycling around the Helsinki with my beloved. He likes to cycle everyday, I'm much more lazier. But today it was just fun!

Two.
Just a simple but very delicious dinner. We ate outside (one of the best part of summer, I think). We also had lots of choises for a dessert. I was greedy and ate two.

Three.
Our dog hurted its leg earlier in this week and today it was the second day when it was able to walk normally. We took a little peek to the forest near to us and we both were so happy.

Four.
I have a table of sales at a flea market just now and I was going to go to add some stuff more here when our neighbour came to us and told she has some glasses which she wanted wipe out when cleaning her cupboards. I was so enthusiastic when I saw them that she gave the glasses to us. The neighbour happy, me happy.

Five.
A new lens for our camera. Studying to photograph. Studying the Photoshop. I'm such a novice what comes to photographing but I'm very eager to learn more.

Six.
Light. Sunlight. The pale pink light on the last peony in our garden. Rays of light on the sideboard.

*** Seemingly, when writing this post, I was so tired that I forgot to continue tagging. So, I'll tag Juddie and Jill. Better later than never.


Tänään. Kuusi asiaa, joista tykkäsin. Scaredy-Cat haastoi, ja minä tykkäsin haasteesta. Mutta sitä ei nyt lasketa. Siis kuusi asiaa:

Yksi.
Mieheni kanssa pyöräily. Minun pyöräilyhaluni ovat tuulen vietävissä, milloin innostaa - milloin ei, mutta mies pyöräilee aina. Tänään läksimme yhdessä, hyvähyvä!

Kaksi.
Simppeli mutta herkullinen ateria. Pihalla syöminen. Oli lämmintä. Ja ruoka oli hyvää. Jälkiruoissakin oli oikein valinnan varaa - söin kahta herkkua. Ylenpalttista, myönnän!

Kolme.
Poroneiti loukkasi jalkansa muutama päivä sitten, ja varauduimme suureen lääkärilaskuun. Perjantaina jalka näytti kuitenkin ihmeparantumisen merkkejä ja tänään kävely sujui jo ihan normaaliin tapaan, joten uskaltauduimme jo vähän kävelylle. Ah, metsikköön. Mikä siinä onkin, että sinne ei yksin tule lähdettyä!

Neljä.
Vein kirpputorille myyntiin tavaraa, ja naapurin rouva toi mukaani laseja, joista oli jo pitkään suunnitellut hankkiutuvansa eroon. Hän halusi kaappeja tyhjemmäksi, mutta ei itse käy kirppareilla. Eihän noin hienoja laseja voi mihinkään myyntiin laittaa, huokaisin. Sain pitää ne itselläni. Rouva tyytyväinen, minä tyytyväinen!

Viisi.
Armas mieheni oli eilen ostanut uuden, ihanan objektiivin. Opettelin sitä. Ja opettelin myös Photoshopia (kuvaparit!). Sen metkut ei millään meinaa jäädä päähän, kun sitä niin harvoin opettelen. Joka riivatun kerta täytyy alkaa alkeista. Mutta objektiivi on IHANA, ja valokuvaamisen opettelu tuntuu hurjan innostavalta. Jospa vielä oppisin tajuamaan jotain valokuvaamisen logiikastakin... Innokkuuden puutteesta minua ei kyllä voi tulla syyttämään. Keskittymisessä ja järjestelmällisessä opiskelussa olisi kyllä parantamisen varaa. Minä vain räiskin. Mutta siitä nautin ja teen tätä vain itseni iloksi.

Kuusi.
Auringonsäteet lipastolla. Pöly ei haitannut tänään yhtään. Huitaisin vain pahimmat pois ja asettelin toissa viikolla kirpputorilta löytämäni tuikkukupit lipastolle ja ihastelin valoa. Ihastelin myös valoa pihan viimeisessä pionin kukassa. Kaunista vaaleanpunaista valoa.

*** Näköjään postatessa olin niin väsynyt, että unohdin jatkaa haastetta. Tarkoituksenani oli antaa haaste eteenpäin Juddielle ja Jillille. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

13 comments:

 1. Kuulosta hienolta ja antoisalta päiväsi! Ja nuo kuvaparit ovat onnistuneet kivasti. Minä tykkään kovasti. Kesäterveisin, Elsa

  ReplyDelete
 2. Hienoja kuvia, ja upeita nuo lasit!

  ReplyDelete
 3. Kauniita yksityiskohtia päivässäsi, hurmaavat kuvat.

  ReplyDelete
 4. Kyllä vaan, hurmaavia kuvia!!
  Ne pelkästään kertovat sinusta jo hyvin paljon :)

  ReplyDelete
 5. Hienoja kuvia ja ihania tunnelmia.

  Mikä on sinun lemppari-kirppari?

  ReplyDelete
 6. Ihana kuvitus! Meinasin jo pöyristyä, että joutiko nuo lasit kirppikselle tosiaan. Onneksi pääsivät hyvään talteen.

  ReplyDelete
 7. Elsa, kiitos. Sunnuntait ovat yleensä hyviä päiviä. Se on oikeastaan ainoa päivä, jolloin ehdimme olla yhdessä mieheni kanssa.

  Tuula, kiitos myös!

  Sanctuary, olen yksityiskohtien ystävä. Tarkkailemalla yksityiskohtia arkeenkin tulee enemmän hohtoa. Puhumattakaan sunnuntaista :) Kiitos.

  Ada och Emil, kiitos. Olenkin miettinyt sellaista ajatusta, että tekisinkö pelkästään kuvablogin, kun en ole oiekin kirjoitusihmisiä. Tulisikohan sitä postattua useammin, jos ei kirjoittaisi?

  Kanerva, kiitos sinullekin! Lemppari-kirpparia on kyllä vaikea nimetä. Tätä on kysytty minulta aikaisemminkin. En taida osata nimetä mitään Helsingistä. Tykkään kaikista, kiroan kaikkien kovia hintoja ja kaikilta kirppareilta teen löytöjä. Anteeksi tällainen ympäripyöreä vastaus, mutta niin se vaan taitaa olla.

  Liivia, kiitoksia! Minustakin nuo lasit olisivat olleet hankala viedä kirppikselle, kun en halunnut laittaa tuotteisiini mitenkään kovin korkeita hintoja ja jos olisin myynyt ihan halvalla, joku tyyppi olisi heti ostanut ne ja myynyt "antiikkikauppahintaan" eteenpäin. Minä inhoan sellaista! Nytkin kun vein tavaroita sinne, niin heti oli joku "ammattilainen" tonkimassa tavaroitani ja ilahtuen halvoista hinnoistani tonki laukkuani edemmälle. Sille piti melkein rähähtää. Aina sama juttu. Rouvakin oli tyytyväisempi, kun lasit jäivät meille. Hän oli vain ajatellut, ettei kehtaa tyrkyttää meille mitään.

  Naapurin rouvasta tuli vielä mieleen, että melkein itku pääsi, kun kuulin hänen eilen vieneen paperinkeräykseen vanhoja käsityökirjoja ja -lehtiä. UUUHHH!

  ReplyDelete
 8. Thanks for the tag, Tanja! I've been seeing this one around and it looks like fun! I post my 6 things today.
  Cheers! :)

  ReplyDelete
 9. Your photos are already so inspiring and pleasing to the eyes. I love looking at them!

  And thank you so much for the comment you left on my blog. :-)

  ReplyDelete
 10. Jill, fun that 6 things goes on! Thank you!

  Petits Détails, I love to hear (eh, read) your kind words! Thank you.

  ReplyDelete
 11. Ihanat jutut, tällaisista tykkään minäkin :)

  Ja kuvatkin on oikein kauniit. Kiva tuo vanha pyörä mokon edessä :)

  ReplyDelete
 12. Paperisydän, jatka sinäkin haastetta! Olisi kiva nähdä sinunkin 6 asiaa. Pyörä on miekkoseni :)

  ReplyDelete
 13. Kiitos kun otit haasteen vastaan - näitä listoja on ihanaa lukea! Samalla muistaa itsekin, miten paljon pieniä hyviä asioita on ihan arkipäivässä... Olisi hyvä tehdä tällainen lista päivänä, jolloin mikään ei tunnu menevän kovin hyvin.

  ReplyDelete