08/02/2009

whining and smiling

Oh, I yearn for my old camera so much right now. It's a bit difficult to be inspired to photograph with a damn useless pocket camera when just started to be used to a lovely, proper system CAMERA. And furthermore, I'm whingeing here ´cause I'm not yet used to all the tricks of my new Macbook. Its' saving logic is not totally clear to me and I feel just frustrated since I'm not interested to learn computers, I want to use them :) Well, you know that kind of whining, dears?

But life is good! Very good, indeed. Just now I'm boiling water for the last cup of tea today. Darling doggy girl is already sleeping on her sheep skin. Velvet Underground is on a record player. Everyday life feels so meaningful now. Not very special but good, however. Even despite of the damn, stupid camera.Voi, kun minä kaipaan kameraa, kunnon kameraa. Ei ole intoa kuvata kelvottomalla pokkarilla, kun on hyvälle tottunut. Sen lisäksi minulla palaa pinna, kun yritän totutella Maciin - sen tallennuslogiikka on ihan jotain muuta, kuin mihin olen tottunut. Siksi nämä postaamiset ovat nyt vähän harvassa, kun annan teknisten tylsyyksien olla hidasteena. 

Muuten kuuluu hyvää. Oikein hyvää. Vielä täällä keittelen iltateetä. Poroneiti on jo mennyt yöpuulleen ja pian menen minäkin. Velvet Underground soi hiljaisesti levylautasella. Arkista eloa. Mutta jotenkin nyt se tuntuu kovin mielekkäältä. Kelvottomasta kamerasta huolimatta.

12 comments:

 1. No minusta kyllä ihan kelvollisia kuvia nämäkin!

  ReplyDelete
 2. Olin juuri tulossa sanomaan samaa kuin Merja! :) Ja mitä macciin tulee, niin "I know!!!", joten sympatiat sinne. Mutta sitten kun se alkaa sujumaan, niin et enää muuta halua käyttääkään. <3

  ReplyDelete
 3. Heippanen Tanjuskainen!!!
  Minä ojentaisin
  sinulle käheän pytingin...
  Hakisitko sen taskultani!?
  Ihania kuvia taasen täällä!!!<3<3<3

  ReplyDelete
 4. Kuulehan, kuvissa ei ole mitään vikaa! Maccisysteemit on tosiaan ihan oma lukunsa. Meillä on koulussa macceja, joita en ennen viime syksyä ollut koskaan nähnytkään - oli vähän opettelemista.

  ReplyDelete
 5. Tiedan tuon tunteen. Omaan blogiini olen viimeaikoina opetellut kuvaamaan eri lailla kuin lomakuvia napsiessa ja pokkarin (Canon Powershot S80) on niin onneton verrattuna vanhaan jarjestelmakameraani (Nikon FM2) joka tosin on rikki enka tieda kannattaako sita korjuuttaa: filmin siirtomekaniikka patkii.
  Niin, se oli vanha kunnon filmeja kayttava kamera ja niita kuvia ei saa tuosta noin vaan nettiin...

  ReplyDelete
 6. Valokuvauskurssin opettaja aikanaan sanoi että pokkarillakin saa erittäin hienoja kuvia kun osaa ottaa :) - Ja se oli aikaa ennen digipokkareita joissa sentään saa säädettyä yhtä ja toista...
  Kuvissasi ei ole minusta kyllä mitään vikaa, ehdit vain tottua tosi hyvälle ;)

  ReplyDelete
 7. Olipa kiva saada kuulumisiasi!
  Mulla on samat tunnelmat aina kun joku tekninen vehje on uusi, vieras tai temppuilee.
  Kestävyyttä sen suhteen!

  ReplyDelete
 8. Macci on loistava peli, kunhan oppii käytön. Itselläni meni ehkä noin viikko harjoitteluun ja nyt en enää mistään hinnasta vaihtaisi muuhun! Oikeasti niin kätevä vehje :)

  ReplyDelete
 9. Mä tykkään näistä kuvista myös.

  Mä en voi kestää teknisten/sähköisten laitteiden muuttumista tai vaihtamista. Tuntuu kuin vanha tuttu kieli muuttuisi yhtäkkiä joksikin unohtuneeksi muinaiskieleksi, jota kaikki muut tuntuvat iloisesti laskettelvan, ja minä vaan yritän suomeksi ihmetellä että mitä mitä!

  ReplyDelete
 10. Merja ja Katri, osa onkin otettu kameralla, jota kaipaan :) ja juuri noin mulle on Macistä hehkutettu. Olen vaan hidas lämpenemään tekniikalle, enkä inoissani opiskelemassa.

  Katinkainen, ah, kiitos! Haen pytingin :)

  Maijja, kiitos! Oma lukunsa on juu.

  Paevi, yksi syy perustaa tämä blogioli juuri se, että tulisin jotenkin tavoitteellisemmin opettelemaan kuvaamista. Onhan se paljon kivempaa laittaa kuvia esille, kuin vaan yksinään talletella niitä koneelle!

  Pilvitarha, totta puhut. Enkä mä nyt tarkoitakaan, että yksistään järkkärin kanssa saisi hienoja kuvia aikaan. Mutta järkkärillä on paljon kivempi kuvata! Se on vakaampi, painavampi, siinä on etsin, mielekkäitä objektiiveja... Olin jo pääsemässä vähän jyvälle tuosta järkkäristä, ja nyt kun en saa enää opetella sillä, kuvaaminen ei tunnu enää iha yhtä houkuttelevalta. Seli seli...

  Violet, mä en koskaan ole heti ystävä uuden teknisen vempaimen kanssa. Tässä nyt tutustellaan... Koitan olla kärsivällinen.

  Marikki, viikko! Sinun täytyi istua maccisi ääressä varmaan taukoamatta :) Olen vähän huonosti opetellut, se täytyy myöntää. Nyt, kun ei ole ketään keneltä kysyä, tuntuu opetteleminen paljon tuskaisemmalta.

  Isoinpapu, hyvä kuulla, että joku muukin sanoo, ettei voi kestää teknisten laitteiden muuttumista. Tiukkaa tekee. Tunnen itseni aina ihan seniiliksi, kun alan kitkuttamaan muutosta vastaan koneasioissa.

  ReplyDelete
 11. Mukavilta kuulostavat nuo iltapuuhat :)
  Ja koirakin on niin tarkkaavaisena!
  Kauniita kuvia kaikesta huolimatta.

  ReplyDelete
 12. Vaahteramäen Lapset, kiitos sinullekin! Olen ihan ehdottomasti iltaihminen, kaikki iltapuuhailut ovat minusta kovin mukavia. Hyvä vire tekee sen. Ja voi, porotyttö on aina ihan tarkkana, se on suloista!

  ReplyDelete