01/03/2009

perfume

I've propably never told that I'm quite a perfume addict. I nearly never go anywhere without a little hint of some perfume. Oh, how nice it's to find some new favourite sometimes! And now, for a long time I found a new one, it's Marc Jacobs Daisy, eau de parfum. I'm so excited of it that I totally fell in love with photographing that crazy, playful bottle.

All my favourite perfumes contains fruits and spices, and some woods too preferably. Daisy feels to be just perfect to me now, with its' funny vintage vibe.

 ***  Would you like to tell what is your perfume? 






En ole koskaan tainnut paljastaa, että olen kovastikin hajuvesien ystävä. En oikeastaan lähde koskaan mihinkään ripsauttamatta jotain tuoksua. Uusi mielikkini on Marc Jacobsin Daisy, eau de parfum. Olen niin onnessani tästä tuoksusta, että innostuin (ehkä vähän liikaakin) kuvaamaan hassun leikkisää pulloa. 

Mieluisimmat tuoksuni sisältävät hedelmiä ja mausteita, jotain puutakin mielellään. Tässä yhdistyy ihan täydellisesti minulle sopivan tuoksun ainesosat, jotain nostalgista tässä tuoksussa on. 


  ***  Mikä on sinun parfyymisi?

25 comments:

  1. Mahtava pullo! Olen itsekin parfyymien ystävä - erityisesti kevyen raikkaan vesituoksut tuntuvat omilta. Kestosuosikkini jo useamman vuoden on ollut Issey Miyaken L'eau d'Issey

    ReplyDelete
  2. Voi, rakastan parfyymeja! Mulla on ihan alaston olo ilman hajuvettä. Yksi ihanimmista tuoksuista oli Isabella Rossellinin ensimmäinen parfyymi Manifesto, jossa oli aavistus basilikaa...se lopetettin aika pian lanseerauksen jälkeen vuonna 2000.

    Nyt käytössä mm. Burberryn Beat ja Escadan Into the blue. En ole mikään tietoinen Burberry-fani, mutta monet merkin tuoksut ovat mieleeni, kuten Weekend. Myös Chanelin Allure ja Estee Lauderin Beautiful ovat kestosuosikkeja.

    Kesätuoksuina mm. Estee Lauderin White Linen ja CK Summer.

    ReplyDelete
  3. Minäkin rakastan parfyymeja, mutta meillä on astmaatikkoja kotona ja työskentelen lisäksi sellaisessa työtehtävässä, jossa ei voi käyttää tuoksuja, joten nykyisin käytän hajuvettä vain harvoin, harmi.

    Lempituoksustani minulla on myös suihkugeeli, jota käytän kyllä useita kertoja viikossa. Kylppäriin tulee niin ihana tuoksu!

    Minun suosikkini on Chanelin Allure. Ostin ensimmäisen pullon vuonna 1997 Roomasta ja tuoksuun liittyy valtavasti ihania muistoja. Alluresta en luovu koskaan, vaikka toki muitakin tuoksuja omistan.

    Ps. ihailin tuota suosikkituoksusi pulloa eilen Sokoksen mainoksessa. Itse en ole tuoksuun aikaisemmin törmännyt. Täytyy käydä tuoksuttelemassa...

    ReplyDelete
  4. chanel 5,
    guerlain shalimar,
    issey miyake l´eau d´issey.
    näitä mielialan mukaan.

    ReplyDelete
  5. Clinique Happy to be on ihana, (ei siis Happy, siitä en niin pidä), L’Occitane de Provencen sitrusvesi on kesällä just eikä melkein, YSL:n Rive gauchen ostin nyt talvella verestääkseni vanhoja aikoja, Chanelin Chance eau fraiche on sellainen hajuvesimäisempi, joskus käytössä....juuri nyt ei muuta kuin nämä.
    Aina kuitenkin jotakin.

    ReplyDelete
  6. Melkein ostin tuon kentältä menneellä reissulla, mutta olisin halunnut sen valkoisen samanlaisen, mutta poistunut ilmeisesti markkinoilta.

    Pysyvä tuoksuni on ollut jo yli 10 vuotta l'eau issue (Issey Miaykle). Mutta siinä rinnalla vaihtelen toista, nyt se on ollut Kenzon miesten tuoksu (pelkkä hippimerkki pullon kyljessä).

    ReplyDelete
  7. Nyt juuri käytössä on Dieselin "Fuel For Life Special Edition" tai jotain vastaavaa. Ilahduin vaan pullosta jolla on pitsinen sukka. Mutta tuoksu on hyvä- mausteinen, hieman rock-henkinen kokonaisuudessaan! Muitakin suosikkeja on, yleensä kyllä kevyemmät kuin tuo tämänhetkinen...

    ReplyDelete
  8. Olen itse aivan ihastunut tuohon Daisyyn, ihastuin sen pulloon ja mainosten kuviin jo silloin, kun niitä alkoi olla ulkomaisissa lehdissä. Sitäpaitsi pidän Marc Jacobsin suunnittelemista vaatteistakin (siis kuvissa - en toki pukeudu niihin itse...). Opiskelijabudjetilla vaan hajuvesien ostaminen on aina pitkän linjan projekti, joten minulla ei vielä ole Daisya... toinen tuoksu haaveissa on eau fraîche -version Chanelin Chance -hajuvedestä.

    Tällä hetkellä käytän hajuvesistäni melkein yksinomaan Ralph Laurenin Romancea, ja pidän siitä kovasti.

    ReplyDelete
  9. Lancomen Miracle, Nina Riccin Nina, Cliniquen Happy ja Escadan Into the blue. Nämä rivissä tällä hetkellä.
    Nyt juuri en käytä mitään, koska imetän.

    ReplyDelete
  10. Nätti pullo. En voi käyttää hajuvettä migreenin takia. Toivoisin löytäväni jonkin migreeniystävällisen tavan hajustautua. Ennen käytin paljon Body Shopin tuoksuöljyjä, esim Dewberryä ja vaniljaa. Minusta oli kiva tuoksua jätskitötteröllle. Mutta se oli ennen migreenin puhkeamista.

    ReplyDelete
  11. Nuorena kyllä kesti kauan tajuta, että eri hajuvedet sopivat eri ihmisille. Ystävän yllä cK One tuoksui niin ihanalle, että kerjäsin isää tuomaan sitä joltain lentokentältä... Mutta minulla se haisi ihan kummalta.

    ReplyDelete
  12. Kenzon d'ete on ehdoton suosikkini! Muita tuoksuja en edes kaipaa. :)

    ReplyDelete
  13. Tällä hetkellä jokapäiväisessä käytössä Absolutely Givency, joka on ehkä hieman teinituoksu, mutta sopivan kevyt, eikä ärsytä migreeniäni.

    ReplyDelete
  14. Minulla on Kenzon Flower menossa. Pullo on upea. Rakastan parfyymeja ja vaihtelen tuoksuja usein.

    ReplyDelete
  15. Hii, kauhean kiva, kun olette vastailleet tänne! Mukava kuulla teidän suosikkejanne. Täytyy paljastaa, että vaikka juuri sainkin uutta tuoksua, himoan vielä yhtä uutuutta: Guerlainin Cologne du 68. Siinä on oikastaan ihan täydellinen kombinaatio yrttejä, bergamottia, sitrushedelmiä... Himputti, pullolla on hintaa vaivaiset 107 euroa! Ei joku ihailija tahtoisi biffata?! :)

    Oh, very nice that so many of you have told of your favourite perfumes! Even if I just bought a bottle of Daisy I'm already wanting another new perfume: Guerlain Cologne du 68, in fact it's a perfect perfume if asked me, but its' price isn't. Maybe some admirer would like to delight me with it?! :)

    Joliette, pullo tuntui minusta alkuun vähän kitchiltä, mutta nyt sen hulluus jo miellyttää minua :) Kovastikin, musta lasi on ihanaa.

    Outi, Ihanaa, toinen parfyymihullu! Juu, alaston on olo, jos ripaus unohtuu. Basilika on ihan yksi suosikkiainesosistani perfyymeissä. Juuti tuossa 68:ssa se tuoksuu ihanasti, myös rosmariini.

    Hiiriemo, en minäkään voii työssni vallan hulvata hajuvettä, tai eikai missään voi. Vaikka oma pääni kyllä kestäisikin. Tuoksut, joihin liittyy muistoja, ovat kyllä metkoja. Rakastan Gucci eau de parfumia (mä tykkään näköjään aina eau de toilettea enemmän runsaammista eau de perfumeista), se nostattaa mieluisia muistoja. Se on vaan niin tanakkaa ainesta, että sitä ei voi päivittäin kyllä käyttää, siitä menisi hohto. Mutta se onkin mun juhlatuoksu. Käyhän tuoksuttamassa. Kokeile mustasta pullostakin :)

    Ritva, ihailen Chanelin pullojen klassista estetiikkaa, mutta minulle heidän tuoksunsa eivät jostain syystä sovi, miltei harmittelen. Toisaalta en ole kokeillut pitkään aikaan, ehkä olisi aika. Hauska yhteensattuma muuten Chanel 5 on tuo mieleeni rakkaimman tätini, jonka nimi on Ritva.

    Violet, täytyypä kokeilla tuota sitrusvettä, se kuulostaa minulta.

    Liivia, eikai se ole poistunut! Näin sitä juuri Stockalla, mutta jos sitä ei vaan ollut kentällä. Minä tykkään myös miesten tuoksuista :) Mutta vesituoksuista minä saan päänsärkyä, jostain kumman syystä, vaikka nehän ovat usein aika kevyitä. Mutta mulle ne aiheuttavat sellaisen turran tunteen ja jopa oksetuksen.

    Sonja, mausteinen ja rock-henkinen kuulostaa hyvältä!

    Scaredy-Cat, minäkin tykkään kovasti Marc Jacobsin tyylistä. Yksi suoksikkisuunnittelijoista, mutta en minäkään siihen pukeudu :) Daisyn mainoskuvat HIENOT! Heinäpelto on hyvä.

    Annika, ihan vieras tuoksurivistö, täytyypä tutustua.

    Matroskin, ymmärrän. Kunpa osaisin auttaa, mutta kaikki tuntemani ihmiset, jotka kärsivät migreenistä, kammoavat hajuvesiä. Jos vielä joskus nähdään, yritän muistaa migreenisi :) Minustakin on mukava tuoksua ruoan ainesosilta, yrteitä erityisesti. Tahtoo se 68:n! Tuo on muuten totta, että tuoksut muuttuvat yllättävän paljon eri ihmisillä. Siksipä harkitsen tarkkaa tuoksuostokseni ja kokeilen pariinkin otteeseen kaupassa ennen ostamista.

    Liinu, sä olet siis tuoksusi löytänyt :)

    Merruli, no mutta eihän pieni teiniys tuoksussa haittaa! Kiva, että olet löytänyt tuoksun, joka ei ärsytä migreniäsi!

    Kenzon Flower on ihana, siis ihan se alkuperäinen. Kolem pulloa olen sitä käyttänyt. Sitäkin voisi taas haluta... heh.

    ReplyDelete
  16. Anteeksi lukuisat kirjoitusvirheeni :) Heräsin juuri päiväunilta.

    ReplyDelete
  17. sano kaimalle terveisiä! :)

    ReplyDelete
  18. Kepeät tuoksut ovat mieleeni. Tällä hetkellä suihkin Max Maran 'Le Parfumia'. On hentoisen mieto ja miellyttävä tuoksu, mutta niin pirskaleen kallis! Ikuisuussuosikkini on Kenzon l'eau Par.

    ReplyDelete
  19. Hauska postaus ja kiva lukea vastauksia! Itse olen aika herkkänenäinen. Monesti joku tuoksu miellyttää, mutta sitten käytössä alkaakin ärsyttää nenää tai aiheuttaa päänsärkyä. Usein käytän L'Occitanen en Provencen Citrus-sarjan suihkugeeliä ja kosteusvoidetta, tuoksu on ihana, oikeasti sitruunainen. Miedon saippuan kanssa vuorottelen tuoksuna Nina Riccin Premier jouria tai Diorin Escale à Portofinoa. Olisi kiva löytää jokin uusi suosikkituoksu.

    ReplyDelete
  20. Taitaa olla eka kommenttini tänne, toivottavasti en nyt ihan väärin muistele :)

    Asiaan: koska lapsuuden perheessäni en muiden allergian takia voinut käyttää minkäänlaisia hajusteita, ja minulle ei kehittynyt tapaa tuoksujen käytöstä, en vieläkään ole mikään alan asiantuntija.
    Lempituoksuni on jo pitkään ollut Escadan Rockin Rio (kesän 2005 tuoksu), jota mulla on vielä onneksi lähes täysi pullo varastossa. Tuohon tuoksuun ja vuoteen liittyy myös henkilökohtaisia muistoja, sillä tapasin elämänkumppanini (rakastan tuota sanaa!) samaisena keväänä :)
    Olen myös uudelleen ihastunut Emporio Armanin Night -tuoksuun, jonka olen jo muutaman vuoden omistanut - välillä en tykännyt ollenkaan mutta nyt taas parin kuukauden ajan käyttänyt vain tätä..hassua, että mieltymykset noin vaihtelevat!

    ReplyDelete
  21. Ritva, kerrotaan!

    Marikki, minäkin tykkään muilla kepeistä tuoksuista ja itsellänikin sellaisista kuivista ja sitruunaisista.

    Nuttula, minustakin on ihan hullun kivaa lukea muiden mielituoksuista! Minä tykkään l'Occitanen tuotteista, varsinkin ne Verbenat tuoksuu ihanalle.

    Hanna, kiva kun jätit kommentin! Elämänkumppani on kyllä hyvä sana. Ja mitä tuoksuihin tulee, niin on se tosiaan ihmeellistä kuinka elävästi ne tuovatkin mieleen muistoja. Emporio Armanista juolahtikin mieleeni yksi mielituoksu nuoruudesta (no en mä vanha vieläkään ole!), She nimittäin. Onkohan sitä enää? Täytyypä mennä katsomaan ja nostalgioimaan.

    ReplyDelete
  22. Ai niin, 90-luvulla rakastin yli kaiken Jackpotin hajuvettä. Se oli ihanan kevyt ja pirteä, mutta sitten se lopetettiin ja korvattiin toisella, joka oli ihan paha.

    ReplyDelete
  23. Suosikkini on ollut viimeiset vuodet Givenchyn very irresistible jota ei aikaisemmin saanut kuin laivalta. Voisin kylpeä siinä jos rahaa olisi pilvin pimein...siihen asti tyydyn muutamaan suihkaukseen päivässä.

    ReplyDelete
  24. Hei, onpa kivan näköinen pullo tuossa tuoksussasi. Minun tuoksuni on jo vuosia ollut Ralph Laurenin Romance. Olisi kiva kokeilla välillä jotain muutakin, mutta tuo Romance on niin minun tuoksuni.

    ReplyDelete
  25. Suosikini on Chanelin Allure. Ensi kosketus tuoksuun on vuodelta 1996, sain tuolloin tuoksun mieheltäni syntymäpäivälahjaksi ollessamme Lontoossa opiskelemassa. Tuohon tuoksuun liittyy niin paljon ihania muistoja, että en varmaan koskaan luovu siitä.

    ReplyDelete