19/03/2009

should i - pitäisiköI should clean up here in my home. Should sort and pack some stuff to the recycling. I should go to hunt for a sofa. I should call a doctor (well, I tried, but nobody answers, dammit). Should launder (actually one machine is washed already, but more is waiting). I should go through the last days mail. I should answer a text message, why on earth even this kind of little task feels to be like a job. I should go to shower... I should and I would, but I just revel in green, springly thoughts, listening   Grizzly Bear (can't wait their new album releasing!) and dreaming of Brooklyn and Daniel Rossen (the voice!). It's my day-off and sun is shining sooo perfectly! That's why I allowed myself to just dream and revel with this spring light.
Pitäisi siivota. Pitäisi lajitella tavaraa kirpparille ja kierrätykseen. Sohvaakin pitäisi jaksaa metsästää, turha siitä muuten on haaveilla. Pitäisi soittaa lääkärille (tai johan minä yritin, mutta kukaan ei vastaa). Viime päivien postit pitäisi käydä läpi. Pitäisi vastata yhteen tekstiviestiin - miten sekin nyt tuntuu niin Tehtävältä. Pitäisi pyykätä (pyykkäänhän minä, mutta pyykki ei tunnu loppuvan koskaaaaan). Pitäisi jaksaa mennä suihkuun, sillä iltasella menen tapaamaan kahta ihanaa naista Café Engeliin... Pitäisipitäisipitäisi. Vapaapäivän iloksi kumminkin vain hellin itseäni keväisen vihreillä ajatuksilla, paistattelen auringossa, kuuntelen Grizzly Bearia (enkä malttaisi odottaa heidän uuden albumin julkaisua) ja haaveilen Brooklynista ja Daniel Rossenista (tykkään niin äänestänsä! ja muutenkin musikaalisista kyvyistään, ihailen). 


7 comments:

 1. Kuulostaa niin tutulta.. Välillä vaan on päiviä, ettei mikään homma "nappaa" ja pieninkin tehtävä tuntuu ylivoimaiselta. Onneksi yleensä seuraavana päivänä tohut taas rullaavat normaaliin tyyliin!

  Tunnelmallisia kuvia taas - kuten sinulla aina! :)

  ReplyDelete
 2. Täälläkin on paistanut tänään aivan villin kirkas aurinko! Olen onnessani. Ja vielä enemmän kohta kun saan uudet aurinkolasini optikolta :).

  Ymmärrän niin hyvin tuon tekstariin vastaamistakkuilun. Ja meileihin vastaamistakin lykkään ihan hävettävän paljon.

  Ihanat kuvat.

  ReplyDelete
 3. Joliette, kaikilla kai näitä on. Muta tänään tätä tunnetta ei pilaa syyllisyys. Olen vain tekemättä, vaikka tiedostankin, että hommat odottaa. Tämänpäiväinen ilma on niin hieno, että olisi melkein synti olla vain nauttimatta. Tein pitkän lenkin metsässä, rauhallisesti.

  Maria, ihan hassua, miten tekstariinkin vastaaminen voi tuntua joskus tekemiselntä. Varsinkin nyt, kun pitäisi ihan ottaa kalenteriki käteen ja ajatella aikatauluja. Ei tällaisena päivänä :)

  ReplyDelete
 4. Hei,
  olipa kiva, kun jätit kommentin niin löysin blogisi: aivan ihana!!
  Ja niin kauniit kuvat.

  Kuulosti niin tutulta. Minulla on myös noita "rästivastaustekstiviestejä"
  ( olipa sanahirviö) , poden alituiseen huonoa omatuntoa, kun en vastaa ajoissa.

  Lempeää viikonloppua sinulle!

  ReplyDelete
 5. Celia, kiitos kovasti kommentistasi!

  Rästihommat hoidettu, illan lähestyessä iski intopuuska, niin mulle käy yleensä. Aamupäivät, jos en ole töissä, hengailen ja fiilistelen, mutta illalla alkaa tapahtua.

  Kiitos samoin sinulle lempeää loppuviikkoa, niin kuin kaikille muillekin. Minuun iski flunssa. Minun vastustuskykyni taitaa olla olematon!

  ReplyDelete
 6. Joskus on hyvä ottaa lomaa siitä mitä pitäisi, ja tehdä vain mitä haluaa, tai olla tekemättä. (Tosin silloin on myös osattava olla tuntematta siitä syyllisyyttä; jos siitä nauttii, jaksaa tehdä pitäisi-asiatkin paremmin, ja jos ei nauti, on päivä ihan hukkaanheitetty.)

  ReplyDelete
 7. Scaredy-Cat, oikeassa olet, ajattelen juuri samoin. Siksi on onkin tärkeää osata laittaa asiat tärkeysjärjestykseen eikä antaa aina syyllisyyden toimia motivaattorina liiaksi. Syyllisyydentunne kuuluu suosikkiaiheisiini :)

  ReplyDelete