22/05/2009

vertigo - huimaus

Amidst forest greenness, and smells over there so enchanting, nearly vertiginous - those are my joy and consolation now. As is the fact that I have just ONE working day left and then starts the first part of my summer holiday for two weeks. I'm planning spending at least one day under an apple tree, it starts to be in its most beautiful bloom soon,  just floating in fairytales (literature tips are accepted with gentle smile). Forgetting for a moment every day routines and life that feels right now like a mouth full of sand. 


Metsänvihreässä ja ne huimaavat tuoksut siellä - niistä mieli vähän lempenee. Ja siitäkin, että enää on vain YKSI päivä töitä ja sitten kesälomailua kaksi viikkoa. Suunnittelen makaavani ainakin yhden päivän omenapuun alla, pianhan se alkaa olla hehkeimmässä kukassa, ja heittäytyväni johonkin mehevään tarinaan (ehdotuksia lomalukemistoon otetaan vastaan kiitollisesti) unohtaen hetkeksi hiekalta maistuvan arjen. Olen minä vieläkin vähän kiemuralla. 

8 comments:

 1. Huh vau, miten käsittämättömän hieno tuo eka kuva! Hyvää loman odotusta.

  ReplyDelete
 2. Kauniit, voi, kauniit kuvat. Kuulostaa ihanan romanttiselta tuo päivä omenapuun alla varjossa. Muistan vastaavan päivän nuoruudestani, kun sai olla vaan! Ja se oli ihana päivä.

  ReplyDelete
 3. Mahtavat kuvat!

  Oma lukuharrastus ollut jäissä jo niin kauan, että lupa vinkkaamiseen on ehkä evätty tai vähintään vanhentunut. Kesän tavoite Maijjalle: väh. yksi Eeva Kilpi (olen ykkösfani), vähintään Muumipappa ja meri (en ole ikinä lukenut yhtään muumikirjaa) ja ehkä joku hömpänpömppä.

  ReplyDelete
 4. Meilläkin on omenapuu viittä vaille kukassa. Ellet ole lukenut jo niin tässä vinkki lomalukemiseksi: Leena Rantanen, Kirjeitä Aurooralle

  ReplyDelete
 5. Tuomi meilläkin joka maljakossa, ja pihassa suurena puuna. Ihana tuoksu!

  Kauniit kuvat!

  ReplyDelete
 6. hope you have a good vacation! for fairy-tale reading i suggest possession by a.s. byatt or anything by joanne harris. good grown-up fairytales!

  ReplyDelete
 7. Moni on kehunut kirjaa Frida ja Frida (kirjoittanut Emma Juslin). En ole itse valitettavasti vielä lukenut. Sitten monen muistan maininneen Miten niin valo (Marjo Niemi) - jota en itse sitäkään ole...
  voi veetu näitä mun suosituksia.

  ReplyDelete
 8. Pellon pientareella, kiitos kummastakin!

  Syysleimu, romanttista päivää tässä tarvittaisiinkin!

  Maijja, evätystä vinkkausluvasta huolimatta, minäkin aloin pohdiskella Kilpeä, se voisikin sopia juuri nyt. Pistän mietintään. Menen varmaan huomenna kirjastoon (ekaa kertaa täällä uudessa asuinpaikassani, melkein nolo myöntää!)

  Kata, kiitos vinkistä, en ole lukenut. Googletin Rantasta, ja kuulostaa kiinnostavalta tyypiltä. Aion etsiä käsiini tuon suosittelemasi kirjan joka tapauksessa.

  Liivia, niin mullakin. On ihana tulla kotiin kun tuomen tuoksu ei lopukaan :)

  Jill, I've read Possessions - A Romance by A.S. Byatt. Maybe some Joanne harris would be good right now. Thanks for tips!

  Violet, kumpaakaan en ole lukenut kiitos siis vinkeistä. Tuon Frida ja Frida kirjan olen ajatellutkin lukea, mutta unohtanut sen. Hyvä kun muistutit! Miten niin valo kuulostaa nimen perusteella kiinnostavalta. Mulle vieras, teenpä Googlauksen :)

  ReplyDelete