07/12/2009

day-offBliss - it's my day off. And I'm decided to devote it just to my myself. Far too many days have gone running here and there, doing this and that, without not having the freedom feeling what I needed so much. I've been really tired. In a good mood though, but tired.

Today I'm gonna just chill out. Natural way to start me-time-day was to enjoy my favourite breakfast with the newest isssue of Elle Decoration UK edition. And guess what. Even if it's again so damn dark here in Helsinki, I'm not feeling frustrated at all today. Well, I miss the snow (not even frost here!). But today I'm not gonna worry about the dimness but light lot of candles and make my home looks pretty and clean again.

To be true, while browsing very beautiful pages of Elle, especially Jan Luijk's deep dark photos, I started to feel bursting itch to travel to Netherlands. To rent an apartment from an old house and get wrapped up in grey blankets, read something from Charles Dickens, and just forget Christmas is coming. Well, at the same time I understand it's not possible right now. Need to content myself just with the photos. Hmm, maybe Jenny my dear almost-neighbour would like to see with me BBC's Jane Eyre again! Jenny, are you reading this? Brontë or Dickens... Maybe Bleak House would be better, still.

And take a peek in Visual Notes! Maaret posted such a nice combination of my photos! Thank you so very much!

***

Suomeksi tällä kertaa vain pikasummaus:

*Iloitsen tänään levosta ja vapaudentunteesta.
*Tein itselleni herkkuaamiaisen ja viivyin sen äärellä hartaasti.
*Haaveilen matkasta johonkin Hollantilaiseen kaupunkiin, josta vuokraisin tummanpuhuvan asunnon, jonne hautautua Charles Dickensin kirjan ääreen, ja unohtaisin arkimaailman muutamaksi päiväksi.
*Katselin kauan uusimmasta Elle Decorationista Jan Luijk:n interiöörikuvia.
*Ja koska matkustelu ei juuri nyt ole mahdollista lainkaan, mietin olisiko melkein-naapurini Jenny halukas katsomaan tänä iltana kanssani BBC:n laatusarjoja.
*Ja vaikka on lepopäivä, ajattelin hissukseen vähän kaunistella kotia.
*Ja päivän yllätyshienous löytyi Visual Notes -blogista. Maaret oli yhdistellyt kuviani niin hienosti, että itsekin aivan ihastuin! Hän todisti jälleen kerran asian, joka hoen päivittäin papukaijan lailla - yhdistely!

20 comments:

 1. Yes, relaxing is always necessary for everybody. I am happy for you, about the posting of your photos at Visual Notes blog.
  Be strong and creative!

  ReplyDelete
 2. Jostain syystä vapaapäivät tuntuvat paremmilta kun vähän puuhastelee koko ajan ja herää aikaisin. Nautiskelee eikä pidä kiirettä. Jos taas ottaa pelkän laiskottelun kannalta niin olo ei ole jälkeenpäin yhtä hyvä, olen ehkä huono laiskottelija vaikka sitä harrastankin.

  Tosi kaunista harmaata kuvissasi. Harmaa on tämän hetken lempiväri.

  ReplyDelete
 3. Ellei Hollanti-juttu ollut vitsi tai puolikas niin älä ainakaan mihinkään hollantilaiseen kaupuunkiin mieli, jos ajatuksena on unohtaa höösäys ja hulina!
  Missään en niin kauheeta ryysistä ole kaupungilla kokenut...ja kaaaaaikki HUUTAAAA;-)

  Herkullisia vapaapäivän kuvia!

  ReplyDelete
 4. Maria, yeah, rest is necessary, indeed. I'm happy to tell nowadays I'm so much stronger and more creative than a year ago :)

  Neiti Nimetön, olet oikeassa. Mulla kyllä menee usein vapaapäivät ihan zombiena, koska olen niin väsy. Olenkin miettinyt, että voiko olla mahdollista oppia iloitsemaan pelkästä lahnailusta. Kun monesti siitä tulee vaan huono omatunto. Tänään onneksi ihan hyvä balanssi puuhailun ja levon välillä.

  violet, ei se mikään vitsi ollut. Mutta nyt kun luin kommenttisi, mua alkoi naurattamaan aivan ääneen. Mulla ei kyllä ole ollenkaan tuollaista kuvaa Hollannista. Olen vieläpä käynyt siellä monesti. Yksi ihan lempimaitani näin turistin näkökulmasta. Kukaan ei huutanut, päinvastoin, aina ollaan oltu mukavia mulle. Ja nyt en hingu kaugungin humuun, vaan sellaiseen hulppeaan kaupunkiasuntoon, jossain rappiotalossa, johon voisi kyllä vaimeasti kantautua ne meuhkaajien äänet. Mutta minä vaan käärisin vilttiä tiukemmalle. Se olisi totisesti tarpeenkin, sillä ainakin talvivierailuilla siellä oli aina ihan mahdoton kosteus.

  ReplyDelete
 5. Your day of rest is off to a great start. It's dark here too in my part of the world..dark and gray, must have lots of lights on, candles as well. We finally got snow Saturday..it was one of those beautiful storybook episodes..large, softly falling flakes, lasted most of the day. Perfect for this time of they year.

  ReplyDelete
 6. I came here from Visual Notes.

  You have a lovely blog...and superb photos.

  ReplyDelete
 7. Aahh, vapaapäivä, onni paistaa kuvista tänne asti. Rentoutusta jakavaa, todella kaunista. Ja tosiaan upeasti yhdistellyt on, mutta sinun otoksista saisi kevyesti kollaasin kuin kollaasin harmooniseksi. Kirjamateriaalia!

  ReplyDelete
 8. Olipa tosiaan hienosti yhdisteltyjä ja hienoja kuvia sinulta kuvia tuolla Visual notes -blogissa. Näytti tosi hienolta. Tule toki illalla kylään, Jane Eyre kuulostaa juuri nyt mainiolta.

  ReplyDelete
 9. Aw you with your always beautifully calm pictures! :)

  p.s. Maaret did a great job, thanks to her!

  Love you!
  xo

  ReplyDelete
 10. Tuo oli kyllä niin kaunis pläjäys, että vaikea keksiä tarpeeksi räväkkää sanaa.
  Ensimmäinen kuva on niin täydellinen! Kaikkien aikojen lempikuvani kaikista ihanista kuvistasi.

  Tuo lehti. Selailin ja melkein ostin. Edellinen numero oli aika herkku. Harmittaa kun ei ollut rahaa ostaa sitä päivänä yhtenä ja seuraavana se oli jo vedetty markkinoilta.

  ReplyDelete
 11. Tarkennus; tarkoitin tuota toisen tekemää koostetta.
  Ja näistä tämän päivän kuvistasikin pidän paljon.

  ReplyDelete
 12. Minut valtaa tietty uninen onnellisuus kun katson kuviasi. Oman kiireen ja stressin keskellä tajuaa itsekin pysähtyä ja nauttia ohikiitävistä hetkistä, kun tajuaa taas hellittää. Blogisi on ihana :)

  ReplyDelete
 13. Juuuh, ei ne hollantilaiset vihaisesti varmaan huudakaan, semmosia mukaviahan ne...
  (mulla on oikeasti varmaan joku asenneongelma mutta sain sen kuuden vuoden aikana siis niin tarpeekseni siitä kansasta että en ole varma voinko enää koskaan mielipidettäni heistä muuttaa. Ja sitten kun tämmönen "vika" niin ei pysty näkemään niitä oikeasti hyviä juttuja joita niillä siellä on...)

  ReplyDelete
 14. Oi kuinka hieno tuo Visual Notesin kollaasi kuvistasi, niin kaunis!!
  Mielenkiintoista nähdä missä järjestyksessä joku toinen on omat kuvat asetellut ja ajatellut.

  Tänään on niin pöllähtynyt olo, etten osaa oikein mitään muuta sanoa.

  ReplyDelete
 15. Vaikuttaa ihanalta vapaapäivältä! Minä vain haaveilen sellaisesta, kun on ympärillä tätä sirkusta ja hyörinää vaikka muille jakaa.
  Levollisia kuvia! Mieli lepää, kun tulee tänne katselemaan ja lueskelemaan kuulumisiasi :)

  ReplyDelete
 16. We are on the exact same page this week ~ I also posted about relaxing and taking time for yourself.

  I always admire your photos~

  *cheers*
  cara @ City Girl Chicago

  ReplyDelete
 17. The moody light of winter can be so lovely if embraced rather than wished away.

  ReplyDelete
 18. I'm very happy when I'm here because I always find simplicity and beauty!

  Thank you. A bientôt. Anne

  ReplyDelete
 19. Good morning to you!
  I am looking forward for seeing the new post!!!
  A wish: I would like to see some Christmas spirit in town of Helsinki or homely Christmas spirit..
  Thank you for making my days brighter through your blog.
  Maria

  ReplyDelete
 20. So much warmth and comfort in your pictures....

  ReplyDelete