31/12/2009

ending - loppuu - beginning - alkaaI wasn't able to sleep last night. This day started in blurry feelings. But we took a long walk in a forest near to us with my cute, furry friend. Oh, what a beautiful whiteness was surrounding us! We played so jollying until she jumped on my nose and so much blood run out of it. Auch! Well, back home. Laundring, washing the dishes...

And the other friend, human one, ha, from very far away said me wise words, we had a meaningful little conversation a moment ago, and I am so happy for that. Phew, now I should go to a fabric store to buy some luxorious fabris for an evening dress. Not for tonight, however. The festives are in the end of January. But I just wanted to say the last day of the 2009 is so ordinary, but I know, tomorrow I have totally different feeling. I always love the 1. January!

I have a dream. I would want to use words, hmm, beautifully, write fine things, use words just in a meaningful way.

I wish you all sweet and wise 2010! Hold each others, respect! Dream!

***

Viime yönä ei uni tullutkaan. Ja tämä päivä alkoi tahmeasti, tietenkin. Virkistyäksemme läksimme pitkälle metsälenkille poroneidin kanssa. Siksikin, että tuo raasu pelkää raketteja ja paukkuja ihan kamalasti, aamun lenkki on todennäköisesti ainoa huomisaamuun asti. Ihan pikku pihapissille se saattaa vielä tulla, mutta pihasta sitä ei saa mihinkään. Meillä olikin mukavaa. Metsä oli valkoistakin valkoisempi. Ilma hyvä hengittää. Oikein hyvä. Ja tuo karvakaveri nautti lumesta ihan villinä. Se pomppi ja kieri, kaivoi ja nuuhkutti. Olin ottamassa valokuvaa, ja pam, yhtäkkiä neiti vaan pomppasi vieressäni ja löi kallonsa nenänvarteeni. Kaamea nenäverenvuoto ja kiireesti kotiin. Vaatteet pyykkiin ja tiskaamaan. Koti näyttää kaaokselta, koska joulun jälkeen olen ollut ihan poikki.

Sain myös viisaita ajatuksia ystävältäni kaukaa. Puhuimme merkityksellisiä ja se helpotti mieltäni. Sanat ovat ihmeellisiä! Minulla on haave, että oppisin käyttämään sanoja taitavasti, hyvää varten.

Halusin vain sanoa, että vuoden 2009 viimeinen päivä vaikuttaa aika tavalliselta. Kohta lähden kangaskauppaan ostamaan jotain hienoa. Iltapukuun. En kuitenkaan tälle illalle, vaikka voisi sekin olla mahdollista. Viime tingan tyypit... Tänä iltana onkin mukavaa tiedossa, mutta iltapukua ei sentään tarvita. Mutta tammikuun lopussa tarvitaan, ja puku pitäisi ehtiä ommellakin jossain vaiheessa!

Jos tänään on tavallinen meininki, niin huomenna, tiedän sen, minä olen juhlavammalla mielellä. Juhlarekvisiittaa en tarvitse, en mitään erityistä. Olen vain rauhassa itsekseni. Rakastan tammikuun ensimmäistä!

Mitä parhainta uutta vuotta teille, suloista ja viisasta vuotta! Hyviä unelmia - toteutukoon parhaat. Kunnioitusta ja lämpöä!

11 comments:

 1. Ihanaa lunta, niin valkoista ja puhdasta!

  Tämä vuosi on minulle ensimmäinen kun oikein innolla odotan uuden alkamista. Joulu meni, olen siitä iloinen ja tammikuu on toivoa täynnä.

  Kiitos ihanasta blogistasi. Mielettömistä kuvista, sanoistasi ja niiden yhdessä luomasta tunnelmasta! Olet upea! :)

  ReplyDelete
 2. Kaikkea tuota kaunista myös sinulle! Niin ihanasti taas sanoiksi puit. Kuvatkin antoivat hyvää mieltä - aina ne antavat. Todella toivon sinulle kaikkea hyvää alkavalle vuodelle,
  Anu

  ReplyDelete
 3. Hyvää Uutta Vuotta Tanja! Ja se sinun haaveesi.... on jo toteutunut!!

  ReplyDelete
 4. Kiitos ihanista kuvistasi, kaikesta kauniista täällä!
  Kiitos kiitos kiitos!

  Oikein kaikkea ihanaa ja lempeää ja kaunista toivotan sinulle tulevalle vuodelle!

  ReplyDelete
 5. Oi, jään innolla odottamaan kuinka kauniin iltapuvun saatkaan luotua. Upeita kuvia ja ihana tunnelma :)

  Unelmien täyttymystä uudelle vuodelle 2010!

  ReplyDelete
 6. Haluan toivottaa sinulle oikein ihanaa ja lämmintä tulevaa vuotta. Tänne on aina niin kiva tulla.

  ReplyDelete
 7. Voi kiitos, ihanaa tulevaan myös sinulle! Ja poroneidille myös! Mielettömiä lumikuvia.

  ReplyDelete
 8. tilkkutyttö31/12/2009, 22:11

  Minulla on tuo sama haave...

  ReplyDelete
 9. Neiti Nimetön, minustakin tuo lumi on ihan mahtavaa! Nyt varsinkin, kun on niin paljon pakkasta, että se on ihan kevyttä. Toivon sinulle paljon paljon parhautta alkaneen vuoden haasteisiin. Ja kiitos niin kovin, kun aina olen niin ihana sanoissasi!

  Anu, lämmin kiitos kauniista kommentistasi!

  kata, sinä osaat olla aina niin kannustava! Tykkään sinusta.

  isoinpapu - kiitoskiitoskiitos!

  Ninuska, minäkin odotan (pikkuisen kauhullakin) millainen puvusta muodostuu. En tosin voi sanoa jääväni odottamaan. Töpinäksi pitäisi pistää... Kiitos sinulle!

  Jonna, kiitos. Tuo mitä sanot, on niin ilahduttava kuulla.

  Outi, kiitos. Paremman tulevan toivotukset välitetty myös porolle. Nyt se alkaa olla jo taas oma itsensä eilisen pommitusten jälkeen.

  tilkkutyttö, ONKO? hauskaa - toteutukoon se!

  ReplyDelete
 10. Toivon sinulle myös kaikkea hyvää vuoteesi!
  Oma tammikuun ekani alkoi aika myöhään, nousin sängystä vasta kahdeltatoista. Tälläistä en muista tapahtuneen kuin joskus nuorena. Juhlimisesta ei johtunut, olimme hyvin maltillisesti, mutta monen unettoman yän univelat otin ilmeisesti takaisin.
  Minulle tammikuun eka on aina aika tahmea päivä, tarkoittaahan se inhokkikuuni alkua...

  Toivottavasti sillä iltapuvulla on vielä paljon käyttöä! MInkä värinen siitä tulee?

  ReplyDelete
 11. I have a dog that is a bit of a wolf. Great picture! i think you are very blessed to live in such a wonderful landscape. the writing is very good too.

  If you would like to visit me please come to
  www.theroofcat.blogspot.com

  Sx.

  ReplyDelete