22/03/2010

a hard but still gentle monday - hyvin alkoiThis week started really well. One of the best mondays for a a long time, honestly. In my tidy home (finally!), after having slept sufficient amount of hours, before crazy hasty day at work, I had time to enjoy a cute and tasty breakfast in the wonderful sunshine, browsing a mag. This sunny monday was a good day in every way. Happily, because this week will be horribly hectic. My plan in surviving in all the duties this week is to sleep enough and peacefully. I really don't want to get back in last week's zombie-feeling, and I cannot even afford it now. Gosh, how boring is this post, sorry, but I simply wanted to write this up now.

***

Tämä viikko alkoi ihan oikeasti hyvin. Siistissä kodissä (vihdoin), hyvin ja sopivan pitkään nukkuneena ehdin nautiskella herkkuaamiaisen mahtavassa auringossa, lehteä selaillen. Kaikin puolin mukava päivä tämä maanantai rauhaisan aamuhetken jälkeisestä hullukiireestä huolimatta. Tämä viikko tulee olemaan pelottavan hektinen. Koitan saada nukuttua rauhallisesti. Se olkoon keinoni, jotta selviän kaikista velvollisuuksista kunnialla ja pätevästi. Viime viikon zombeiluun en halua enää takaisin, eikä siihen nyt ole varaakaan. Hyi hitsi, miten tylsä tilitys on tämä, mutta teki yksinkertaisesti mieli vaan kertoa. Sitten kun/jos tästä viikosta selviän, ostan itselleni lahjaksi anemonekimpun, monenvärisen.

18 comments:

 1. Kauniita sävyjä puhtaassa kodissa.

  ReplyDelete
 2. Toivon sinulle ruutia ja energiaa viikkoon :) Joskus tulee vaan tuollaisia hengästyttäviä viikkoja, että maanantaina on ihan pakko vähän hengitellä ja harrastaa itsensä kanssa mentaalivalmennusta. Koti näyttää todellakin ihanan siistiltä, mistä minä saisin intoa siivota?

  ReplyDelete
 3. Olen huomannut sen, että jos on siisti koti ja hyvät yöunet niin on aivan eri juttu kohdata arjen kiireviikkoja. Sit kun vielä ois oma kokki niin ei mitään estettä :)

  Kuinka mä imenkin taas kuviesi valoa ja värejä. Tosi kauniita kankaita! Mistä teet parhaimmat löytösi?

  ReplyDelete
 4. Rimpsukaisa, ihanaa olla puhtaassa kodissa. Täällä jaksaa taas katsellakin. Ja voi ottaa valokuvia!

  Kirjailijatar, kiitos paljon! Tämän viikon hektisyys ei ainakaan tuu nurkan takaa. Hyvänä puolena tuo, että voi henkisesti valmistautua. Minä sain innon siivota vasta, kun täällä näytti siltä kuin jokuihan elämästä vieraantunut asuisi täällä. Pakon edessä. Jälkeenpäin hyvä mieli.

  Neiti Nimetön, olet oikeassa. Koitan pitää kodin nyt edes hetken siistinä, jos se auttaisi minua tämän viikon yli. Oma kokki on niin valtaisa unelma, ettei siitä oikein edes osaa unelmoida :) Mutta nyt kun sanot, hmm. Parhaat kangaslöydot: kirpparit, Eurokangas ja Turussa Jätti-Rätti. Tuossa tuo villakangas on itseni kutoma :)

  ReplyDelete
 5. Haa, meilläkin on vieraiden tulon ansiosta siistiä!

  Näenkö oikein että sohva on piilottanut keltaisen värinsä?

  ReplyDelete
 6. Kiitos vinkeistä! Täytyy Suomessa kiireenvilkkaa lähteä kangasostoksille. En ole enää täällä viittinyt ettei tule hurjasti ylikiloja lennolle. Ja kun niitä varmasti tulee jo!

  Voi kun olisin itsekin tekstiiliartesaaniaikoinani kutonut jotain noin nättiä! Mulla oli sellainen värikausi menossa, ettei tekeleitä pysty ottamaan kun pari kertaa vuodessa kaapista käteen ihailtavaksi, sitten äkkiä piiloon. Pääsenhän toki johonkin kankureille taas lainapuita paukuttelemaan jos himo iskee :)

  ReplyDelete
 7. Merja, vieraat ovatkin paras syy siivoamiseen! Sohvalla nyt vanha lilahtavan harmaa kangas vaan heitettynä päälle. Testing-mielessä.

  Neiti Nimetön, harvoja opiskeluaikaisia töitä minäkään innolla katselen. Ehkä kun vielä enemmän aikaa on kulunut. Kankaankudonta on ihanaa!

  ReplyDelete
 8. Good for you! I need to get back on an even keel so that I can have a nice balanced week too.

  ReplyDelete
 9. Sulla on kyllä kivan näköistä siellä.
  Musta tuntuu että meille tuli eilen yläkertaan yksi huone lisää. Ihan siksi vaan, kun jalka mahtuu lattialle.

  ReplyDelete
 10. Yläkuvan kangas on aivan ihanaa, tuo josta näkyy suurin pala.
  Kivaa, että sinulla on kivaa! Niin mullakin. Ja sorry, kun en ole saanut aikaiseksi/ehtinyt yhteydenottoa, jota olen koko ajan meinannut...

  ReplyDelete
 11. Minäkin ihailen tuota kangasta, tarvisin kans tuollaista. Tuo on jotenkin viime aikoina himottanut väri. Olipa jännä lukea noin hyvästä maanantaista, omani on ihan p*stä. Paitsi loppui lempeämmin, sain sielunhoitoa elokuvankatsomissiskonpedistä ja kynttilänvalossa saunaamisesta. Ei se silti ihan pessyt muistoa huonosta päivästä. (edellisviikon lohtutulppaanitkin olivat kuukahtaneet, ei iloa niistäkään)

  ReplyDelete
 12. Jane Flanagan, I wish you the best possible balanced week! Or at least good luck to pursuing it :)

  piilomaja, on täällä nyt taas, kun on siistiä. Voi hitsi, että paha sotku rassaakin. Nyt jotenkin paljon rennompi olo.

  Liivia, tuo kangas onkin viimeaikaisista löydöistäni ihan aarre-osastoa. En osaa päättää, mitä siitä tekisin... sitten joskus. Mutta eipä haittaa, kaunis se on pelkkänä kankaanakin. Itsekin olen aivan korvat luimussa, kun nolottaa niin, kun en ole kirjoittanut. Mulla on joku ihan tyhmä asenne, että en muka laittais kiireen keskellä jotain nopsaa, mitä mieleen tulee, vaan, että mun emailin pitäis sisältää nyt niin monenmontaa asiaa. Koitan suunnitella Treen reissua huhtikuulle. Sitten ainakin ilmineeraan!

  maijja, no voi sun maanantaita! Tuo elokuvankatselussiskonpeti ja kynttiläsauna kyllä kuulostavat lieventäviltä. Mutta joskus ikävyydet ottavat vaan aikanansa, raa'asti. Jospa maanantai oli tympeä koko viikon edestä, ja loppuviikko olisi hyvä! Tuo kangas tosiaan, ah. Värikin hyvä. Mutta kuosin pilkotettua kangasläjästä, ryntäsin oitis, sydän läpättäen poimimaan sen itselleni.

  ReplyDelete
 13. Tsemppiä viikkoon! Siisti ja noin kaunis koti auttaa siihen ihan varppina.

  Ja nämä sun sävyt, oih ja ah!

  ReplyDelete
 14. sounds like a beautiful day. i love the mug in the last photo :)

  xo Alison

  ReplyDelete
 15. TUo ylimmäinen kuva on kyllä ihana.Jäin sitä katselemaan pitkäksi toviksi.

  Olen nyt huomannut hyviäkin puolia siinä että yksi lapsi muutti kotoa pois: täällä on helpompi siivota! Vähemmän tavaraa! Suorastaan enemmän tilaa!
  Vaikuttaa heti.

  ReplyDelete
 16. Jaksamista kiireen keskelle! :)

  ReplyDelete
 17. the textiles in your home are beautiful, love the first pic a lot. i could do with long hours of sleep myself, it must feel pretty good x

  ReplyDelete
 18. Iloitsen kyllä kovasti näistä kuvistasi,kiitos vain Tanja.

  ReplyDelete