09/11/2010

yksinkertaisesti - simplyVihaan räntää.

~~~

I hate sleet.

16 comments:

 1. Kyllä sää olet sitten vaikea ihminen.

  (eiku siis...räntä on minustakin luonnonilmiöistä tyhmmpiä. Etenkin jos se tulee vaakasuoraan. Rännän eri asteita tietysti on. Ikävin tyyppi on se lähinnä vettä oleva joka kuitenkin keikaroi olevansa melkein lunta.)

  ReplyDelete
 2. Mä olen kyllä niin hankala ihminen, että oli rännän tyyppi ihan mikä tahansa, minä näytän kireää naamaa. Lumesta tykkään, mutta koska siihen sisältyy rännän riski, olen sitä mieltä, että sitä sais tulla vasta tammikuussa. Mulla on tästä tarkka visio :D Eli siis vain pakkasta joulukuun loppuun asti kevyesti, kaikki silleen hurmaavasti kuurassa. Sitten tammikuussa, kun pakkasta on varmasti (!?) jo koko ajan, niin sit sais alkaa tulla lunta kunnolla. Sitä sais sataa maaliskuulle asti, jos säät pysyis pakkasella, ja sit se saisi sulaa kevätauringossa ihan hujahtaen. Tällaiset sahaukset plussasta miinukseen ja takaisin, ja sadetta päälle, jonka olomuoto on mitä milloinkin, saa mut ihan hapannaamaksi.

  ReplyDelete
 3. Olen myös vaikea. Mulle on ihan sanottu että ihan tyhmää säästä valittaa kun sille ei voi mitään. En ihan tajua sitä logiikkaa.

  Täällä räntä (saati lumi!) on sen verran eksoottisempaa että senkin ottaa jo vaihteluna vesisateelle. Iloita en silti osaa. Pienikin lumikerros aiheuttaa täällä myös täyskaaoksen liikenteessä, kuin se ei olisi sitä ilmankin.

  Minusta lumi on ihanaa. Alpeilla;-)

  ReplyDelete
 4. No en todellakaan ymmärrä tuota logiikkaa! Siksihän se kiukun nostattaakin, kun sille ei todellakaan voi mitään. Eilen kyllä huomasin, että säähän sopivalla vaatetuksella voi vähän tasoittaa kireimpää tunnelmaa. Eka kierroksella olin liian vähissa ja muutenkin väärissa vaatteissa, toiselle ymmärsin pukeutua toppatakkiin ja kunnon kenkiin. Mutta oli miten oli, kun tarpoo tuolla varpaat märkänä ja vaakatasossa suoraan naamaan piikittelevät rännänperkeleet kiusaavat minkä ehtivät, niin siinä on kyllä vaikea pitää hymynaamaa.

  ReplyDelete
 5. piilomaja, olen muuten kerran autoillut Brysselissa, ja luulen että ihan helposti en toista kertaa lähe kurvailemaan.

  ReplyDelete
 6. Puhellaan kaksin nyt sitten kun muut nukkuu vielä(?);-)

  Juu,siis tuo oikea pukeutuminen! Eilen kun aurinkoisen aamun jälkeen tulikin aivan hiivatinmoinen vesisadepäivä panin kumisaappaat, Uuno Turhapuro -takin, sen alle lämmintä, kaulaan villaa ja päähän kans ja menin sillain koululle.

  Oikein NAUTIN kahdesta asiasta: siitä,että jalat olivat kuivat ja oli lämmin olo ja siitä, että "ne" naiset siellä katsoivat että mikä herranjumala tuo on...lantasaappaissa kaupungilla....Joskus sen tyyppinen tyhmyys (että värjötellään kesävehkeissä tai muuten puolialasti) antaa suorastaan hyvän mielen itselle, kiäh kiäh.

  ReplyDelete
 7. Tai sitten muut ovat masentuneet rännästä niin, että ovat päättäneet vaieta koko loppumarraskuuksi :)

  Näen tuon tilanteen niin kirkkaana mielessäni. Ja Kjähätän. Hyvä, että pistit kunnon vehkeet päällesi! Kummaa porukkaa kuulostaa olevan ne autoilevat hienohelmarouvat.

  Mullakin on aika landet kumpparit, mutta niihin mahtuu hyvin villasukkaa ja ovat ihan parhaat pahimpina loskapaskakeleillä. Olen mennyt niillä joskus kaupunkiinkin, mutta aina silloin alan toivoa joitain fiinimpiä lantsareita. Nuo ovat nimittäin aika rohjakkeet.

  ReplyDelete
 8. Hyvää huomenta Tanja!!
  I am learning Finnish:-)
  I can help but loving your photos!

  Maria

  ReplyDelete
 9. ps. I like when you are reading longer texts of course in English! I miss that!
  Maria

  ReplyDelete
 10. Myönnän ettei se meidän koulukaan kyllä kaupungilla ole...oikeastaan aika sivussa. Ja bussipysäkillä on mutaa ja liejua. Njam.

  ReplyDelete
 11. Maria, I am sorry for not been writing in English longer text but I haven't had time enough for that. But thanks though! It is nice to know that my pictures still keeps you coming here in my little nook anyway. And some other time I will write up my thoughts in English too :)

  piilomaja, kaupungilla tai sivummalla, ihan miten vaan, niin onhan se mukava seistä jalat lämpiminä ja lihaksia vilusta jännittämättä, ku toiset nykii ja tutisee vähissä vaatteissa ja olosuhteet huomioon ottaen typerissä kengissä. Siitä tulee itselle suorastaan älykkäämpi olo, ja sehän se vasta hauskaa on.

  ReplyDelete
 12. Thank you Tanja for feedback!
  Have a lovely and cretaive day.. looking forward to seeing your next post..
  Maria

  ReplyDelete
 13. Liityn kuoroon. Räntä on viheliäistä moskaa, eilen meinasi tulla itku, kun iltapäivän lumisade muuttui sataviksi jääpisaroiksi. Tuuli ja oli kylmä.
  Saisi se pakkanen tulla jo. Kosteus menee luihin ja ytimiin, melkein sama, mitä pukee päälle.

  Helsingissä on muuten muutamia kauhean kylmiä paikkoja. Hakaniemi, Katajanokka ja Eira sekä Punavuori. Herttoniemen metroasemallakin on aina kylmä.

  ReplyDelete
 14. Minä hyrisen tyytyväisenä, kun mittari näyttää taas seitsemää. Jos saisin valita, niin tällaista jouluun saakka, jouluaattona pieni puuterilumi ja kevät alkaisi helmikuusta. Ehkä englantilainen puoleni ottaa tässä vallan.

  ReplyDelete
 15. Maria, you too, have a a very good day!

  Jonna, tähän kuoroon kyllä mahtuu! Kylmä kosteus on yks vihulainen!

  Rebecca, jos jossai tuossa olen samaa mieltä kanssasi, niin sinä, että aikaisintaan lunta vasta jouluna. Mutta sitä ennen edes -1 :) Minä en varmaan pärjäisi Brittein kosteuksissa.

  ReplyDelete
 16. Kyllä siellä kosteus kieltämättä kalvaa, kun sitä ei pääse sisätiloissakaan pakoon. Täällä onneksi taloissa sen verran kuivaa ja lämpöistä, ettei tunnu kokoajan luissa ja ytimissä.

  ReplyDelete