05/08/2011

kuka on early bird?


Jalassa kirpparilta löydetyt Early Birdsit, loistokunnossa, nahkaa yltäpäältä. Nätit. Italialaisen kenkätehtailijan tekemät. Mutta vielä eivät jalkani ole siinä kunnossa, että voisin noilla enempäänsä steppailla. Tänään itseasiassa minulle suomennettiin, että ne ovat hälyyttävän huonossa kunnossa. Ihastelen Early Birdejäni siis vaan. Sitä paitsi minä en koskaan ole early bird ellei ole pakko, pikemminkin late birdsien late bird. Niin tänäänkin. Mutta minulla on sentään sievä olo, kun sujautan nuo jalkaani.

Baagelin päällä on rikkaan miehen omenahilloa, kupissa terästämätöntä teetä ja soittimessa Iron and Wine. Leppoisa perjantai-ilta, mitä nyt muutama kirjoitushomma kuristaa. Löysin kirpparilta aivan mielettömät lautaset. Oikea rumuuden ja kauneuden superliitto tämä Rörstrandin vanha malli. Vanhan tavaran myyjä oli torkahtanut nahkaiseen nojatuoliin hikikarpalot otsallaan, kun menin hänen kauppaansa. Kertoakseen, että viidellä eurolla lähtee kaikki kolme, hän vähän raotti luomiaan, ja tuskaili kauppansa kuumuutta.

Keväällä pistin kiertoon kaikki tylsät kakkulautaseni, hetken aikaa olin aivan orpo pikkulautasen puutteessa. Mutta heinäkuussa niitä alkoi löytyä. Nyt on jos jonkinlaista vatia pullalle ja baagelille. Minulla on astioiden suhteen aivan pohjaton nälkä ja himo. Ja ajatus siitä, että vieraille ei riittäisi hauskoja astioita, on minulle paha.

Viikonlopulle tiedossa Buster Keatonia, puistojuhlaa, kavereita ja niitä myöhäisiä aamuja. Nauttikaa myös te!

13 comments:

 1. Oletpa tehnyt mahtavia löytöjä! Katselen sun kuviasi ja värejäsi ja yritän oppia niistä. Huomaamattaan sitä ajautuu aina kovin samanlaisten 'omien' värien äärelle vaikka muutkin olisi ihan yhtä kelpoja. Etenkin nämä 'sun sinisesi' houkuttaa mua kovasti. Ikinä en itse sellaiseen tarttuisi, mutta haluaisin niin oppia :)

  Mukavaista viikonloppua, tuleva kuulostaa just tältä = <3

  ReplyDelete
 2. Kengät on ihan mahtavan kauniit! Miten kukaan voi pistää tuollaiset kiertoon! Vaan onneksi joku vei. :)
  Noi lautaset on just niinkuin kirjoitit. Muotojen ja värien melko uskomaton yhdistelmä, joka toimii. Onnittelut niidenkin löytämisestä!
  Viikonloppuohjelmasi kuulostaa myös mainiolta.

  ReplyDelete
 3. Aivan superihania lautasia! <3

  ReplyDelete
 4. Hanna, en edes kehtaa retostella kaikilla löydöilläni, heh. Heinäkuu oli kyllä yhtä kirpputorilöytöjen tykitystä! Eikä tää elokuukaan ole hullummin lähtenyt käyntiin. Koko kevään olin nihkeänä yhtään minkään ostamisen suhteen, ja nyt sitten jotain tarttuu koko ajan mukaan. Mutta värit, niin, niissähän kyllä opiskelemista riittää. Jos Suomessa olisi aivan vain väreihin keskittynyt oppilinja, niin tunkisin itseni sinne. Siniset ja siniseen taittavat vihreät ovat jostain syystä minusta "helppoja".

  maijanmaja, nuo kengät löytyi sellaisesta pöydästä, joka oloi selvästi jonkun kuolinpesän ylijäämää. Ne on ihan parhaita aarreaittoja ne.

  hietzu, joo, vieläkin hiplaan näitä aivan ällistyneenä ja ihastuksissani.

  ReplyDelete
 5. Suorastaan herkullisia löytöjä olet kirpparirintamalla tehnyt. Näitä kun katselee iskee usko, että ehkä se kirppiskeiju taas osuu omallekin kohdalle pitkän poissaolonsa jälkeen.

  ReplyDelete
 6. Voi hemmetti sun jalkojasi, on se nyt ihme jos ei niitä lääketiede (tai -tieteettömyys) mitenkään voi auttaa ja pysäyttää tuota vaurioitumista. Äh, kiukuttaa.

  Onneksi on noita kauniita asioita, jotka lohduttavat - ihan huippuhienoja kirppislöytöjä oot tehnyt!

  ReplyDelete
 7. On se vaan ihanaa, kun toisen romu on toisen aarre! Ihanat kengät olet löytänyt ja lautaset myös. :)

  ReplyDelete
 8. Lautaset on superhienot! Jalkasi surettaa...

  Mutta postaus oli kuitenkin täynnä hyvää energiaa, aamu lähti tästä iloisesti käyntiin.

  Tuo bändi on tuttuakin tutumpi...:)

  ReplyDelete
 9. Merruli, ihan varmaan iskee! Ja välillä tekee hyvää olla pois aarteiden ääreltä. Minäkään en jaksanut käydä koko keväänä missään.

  Hanna, minuakin kiukuttaa, tai no, lähinnä masentaa ja pelottaa. Ensi viikolla lääketiede saa taas koittaa näyttää, onko siitä mihinkään. Mutta tosiaan, onneksi on vastapainona kaikkea kaunista.

  Nina, nii-in!

  Liivia, hyvää energiaa onneksi vielä vähän löytyy. Mutta löytyy sitä huonoakin, en vaan täällä blogissa sitä niin toitottele. Mutta iih, jee, ensi lauantaina näen Iron and Winen! Sinuakin olisi ihana nähdä!

  ReplyDelete
 10. Niin olisi sinuakin! Olen ajatellut sua kovasti, mutta ei se nyt pelkästään riitä. Syksyllä tulen Hesaan, yritetään!

  ReplyDelete
 11. Mitkä lautaset! Mitkä kengät! Ihanaa kun olet taas alkanut päivittää blogiasi, tätä kauneutta on ollut ikävä!

  :) Päivi

  ReplyDelete
 12. Yritetään. Minullakin oli ajatus, että olisin tällä viikolla tullut käymään Tampereella, mutta nyt tulikin kaikkea muuta.

  Päivi, vaan onpa mukava kuulla, että oikein ikävöity ollaan. Nyt päivittely taas maistuu :)

  ReplyDelete
 13. Ai niin, piti hehkuttamani, että ukuleleorkesterin säestämä Buster Keaton näytös oli ihana! Mina haluan oppia soittamaan!

  ReplyDelete