24/11/2011

* * * *


Kaipaan pakkasta ja kirkkautta. Zappa tykkäisi myös. Eilen korkkasimme hyvän glögipullon. Joulumatka lähestyy, siitä iloitsen.

12 comments:

  1. Solstickaneita, ihan parhaita, syttyvät, eivätkä katkeile!!!

    Minä kaipaan pakkasta myös.

    ReplyDelete
  2. Haluaisin sanoa jotain älykkäämpää kuin, "kaunista", mutta kaunista täällä taas on. Tälläinen jouluinen ei minuakaan töki, muutenkin on näköjään jo pikkiriikkisen ajateltava, varsinkin kun eka joulukalenterin luukku avautuu kohta, eikä mitään sisushankintoja tehty...

    Ihanaa matkan sunnittelua/fiilistelyä!

    ReplyDelete
  3. lämpimät ihastuttavat sävyt. voi miten tunnelmalliset kuvat. kaipaan lunta myös, paljon valkeutta ja valoa tähän marraskuiseen maailmaan. Hyvää matkanodotusta!

    ReplyDelete
  4. Onpa lämmin ja kotoisa kuvasarja! Täällä oli hetken kirkasta sateen jälkeen, kunnes ilta pimeni.

    ReplyDelete
  5. Mmmm,kaunista punaista! En ole punaisen ystävä mutta näissä kuvissasi se näyttää hyvältä..ja tuo valo ensimmäisessä kuvassa - oi!

    ..aika kumma juttu että rupesi tekemään mieli glögiä ja pipareita...:)

    ReplyDelete
  6. himalainen, Solstickanit ovat tosiaan ihan parhaita, niitä täytyy aina Ruotsista tuoda. Söpö ja raikas paketti on plussaa myös, koskapa en ole sellainen säntillinen ihminen, joka aina laittaisi tavarat paikoilleen, vaan useinkin jätän ne lojumaan tulitikut ja muut mihin sattuu.

    Liivia, kyllä kauneuden näkeminen otoksissani ilahduttaa. Kiitos. Tämä syksy on mennyt ihan järjettömän nopeasti, olen aivan ihmeissäni joulukuun luukkujen avautumisesta. Ihan ihan ihan juurihan loppui lokakuu! Ja jos minulla olisi lapsi, se raukka ei taitaisi saada kotitekoista kalenteria, sillä en ikinä selviytyisi kahdestakymmenestäneljästä pikkuyllätyksestä. Olen ylipäätään kehno lahjojen hankkija. Ystävilleni sanonkin aina, että lahjon mieluummin heitä herkkuaterioilla kuin hankin lahjan, sillä jostain kumman syystä minulla on surkea mielikuvitus lahjojen suhteen. Toisinaan saattaa hyvä lahja tulla vastaan, ja silloin sn hankinkin ja annan, mutta auta armias näitä pakollisia joululahjoja!

    Eerika, oih kuuran harmaannuttavat sävyt ja lumen valoisuus ja jääkiteiden kimallus, tuu tuu jo! Kiitos sanoistasi.

    Salotto, minäkin satuin bussiin nyt iltapäivällä kohti kaupunkia juuri silloin, kun taivaanrannasta hetken häämötti kirkkaampaa. Se oli hyvä hetki.

    Niina, hihii, en muuten ole minäkään punaisen ylin ystävä, mutta silti haluan aina välillä tehdä tuttavuutta sen kanssa. Ja on punaisella toki paikkansa, punamullan sävy pohjalaistaloissa esimerkiksi on just hyvä. Ja piparkakut, nekin ovat kinkkisiä, usein tylsän makuisia. Tykkään todella pippurisista ja mausteisista, nämä koittivat olla sellaisia, mutta minun makuuni olivat liian lällyjä. Mutta menettelee juustojen alustana. Glögi sen sijaan oli maistuvaista, tämä oli Dufvenkrooksin chockladia.

    ReplyDelete
  7. Täällä sulla on ihan käsinkosketelva tunnelma! Ja upea valo tuossa ensimmäisessä kuvassa.

    ReplyDelete
  8. Hmmm. Mulla olis tuolla purkissa yksi piparkakku jäljellä ja jääkaapissa hyvää juustoakin... Englannissa join muuten mulled wine -lasillisen, heidän glögiään, oi kun se oli hyvää! Mua potkituttaa nyt kun en tuonut kotiin semmoista mulled wine -mausteseosta.

    ReplyDelete
  9. Niin minäkin, kyllä tämä pimeys ja märkyys riittäisi jo. Taidan myös avata glögikauden viikonloppuna, ehkä se tuo joulun lähemmäs ;-)

    Nuo talot ovat kyllä kutsuvia, kunpa saisi asua sellaisessa!

    ReplyDelete
  10. Oho, käsinkosketeltavaa tunnelmaa tarkoitin. Vaihdoin konetta ja pakkaa menemään kirjaimet sekaisin. Ja kuvahommatkin, meidän näyttöjä ei ole kunnolla kalibroitu ja aprikoin juuri että kumpi näyttää edes hiukan oikeaan suuntaan..

    ReplyDelete
  11. Suvi, mitäs pienistä, tuleepahan sitä itsekin hakattua näitä nappuloita milloin mitenkin. Ymmärsin yskän :) Tuota ekan kuvan valoa toivoisin lisää. Matalalta paistavaa aurinkoa. Se saa tavallisetkin paikat näyttämään maagisilta. Kukahan mun näytön kalibrois, minä aina hätkähän, kun katson muiden koneilta blogiani, että hii, tältäkö tämä näyttääkin. Mun ikivanhan mäkin näyttö vetelee viimesiään vissiin.

    Merja, ei hitsi, pitikö tässä viel keskellä yötä kipaista pipari- ja juustokaapille :) Mulled wine on ihanaa, pitääkin katsastella nettireseptejä, jos vaikka itsekin tekaisisi. Kai niitä samoja mausteita ja hedelmiä täältäkin saa, ei tosin ehkä valmiina näppäränä sekoituksena.

    Kuukki, totta, märkyys riittää, olisi niin paljon puhtaampaakin, kun pakastuisi, iih! Noissa vanhoissa puutaloissa on kyllä taikaa, olen itse asunut kahdessakin vanhassa puutalossa, tai no asun nytkin, mutta tämä on 50-luvulla rakennettu, eli aivan eri henkinen. Hassua muuten, vaikka jouluna on odotettavissa ihana matka, en haluaisi ajan menevän yhtään nopeampaa. Nytkin jo olen huolissani, ehdinkö tehdä kaiken, mitä olin ajatellut ennen joulua. Ja siis kyse ei ole jouluvalmisteluista. Aika vaan valuu käsistä, ja minulla on koko ajan sellainen olo, että olen jotenkin jäljessä.

    ReplyDelete
  12. pikku pakkanen ja kirkkaus tekisi nyt kyllä hyvää. nämä kuvatkin täällä kyllä tekevät hyvää, ovat niin kauniita taas.

    ja matkaa odotan minäkin! vielä pari viikkoa...

    ReplyDelete