12/01/2012

♥ ♥ københavn


Mun suosikkijuttuni Kööpenhaminassa:

*Kahvilat ja bistrot, lemppari istumistamme: Cafe Gavlen .

*Jos olisi aikaa vain yksi päivä, kuluttaisin sen todennäköisesti Nørrebrossa Ravnsborggadella. Siellä somassa sovussa lukuisat antiikkikaupat sekä mukavat kahvilat.

*Kivat ja rennot ihmiset. Ja hei, se oli outoa ja mukavaa, että joulun alla siellä ei ollut kaupoissa sitä samaa kamalaa hikistä ryysistä kuin täällä.

*Meidän majapaikka. Siellä oli niin hyvä keitellä ja köllötellä. Melkein piti pidätellä hinkuani alkaa hieroa kauppoja majapaikaamme isännöivien avuliaiden ja mukavien nuorten miesten kanssa yhdestä huikeasta vanhasta ranskalaisesta peilistä. Paikka oli sisustettu aika överisti, mutta me viihdyimme.

*Irma-kauppojen valikoimat ja paketit. No, aina matkoilla yksi hauskimmista jutuista on hillua ruokakaupoissa.

*Tivoli. Ihan tosi hupaisaa rellestää huvipuistolaitteissa talvitamineissa. Tosin siinä yhdessä korkeuksiin nousevassa keinukarusellissa ei naurattanut, luulin kai hetken aikaa kuolevani.

*Elokuvateatteri Grand.

*Julkinen liikenne. Mukava, että pääsi paikasta toiseen odottelematta joulun pyhinäkin.

*Kukkakaupat. Tanskalaisilla lienee jokin aivan erityinen suhde kukkiin. Kukkakauppojen näyteikkunat olivat yhtä lailla kuranttia kamaa kuin mitkä tahansa nähtävyydet.

*Lars von Trier ja hänen mieletön minisarjansa Riget, johon meillä kummallakin liittyy paljon muistoja ja puhumista. Rigshospitalet oli siis nähtävä. Tunnelmat olivat kohdillaan, en yhtään ihmettele, miten tuo paikka on valikoitunut sarjan miljööksi.

*Joka paikassa killuvat vanhat kristallikruunut.

*Pikkujouluaamiainen The Royal Cafeessa. Minulle pieni onnenhetki juoda samettista cappuccinoa Royal Copenhagenin kahvikupista (uuh, haluan sellaisen!)  tuossa leikkisän designkahvilan marmoripöydässä ja katsella tanskalaisperheitä jouluostosten lomassa lepohetkillänsä.

30 comments:

  1. Ihania kuvia! Tuli kaipuu Köpikseen <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. Eikun sinne vaan! Onkin sinun tyylisesi kaupunki.

      Delete
  2. Hei mutta onko sulla uudet rillit?

    Mulla on ollut Köpikseen useita nopeita työmatkoja, joilla ei ehtinyt nähdä mitään. Sitten on yksi legendaarinen 16-vuotiaana tehty matka äitin kanssa. Ja vielä legendaarisempi siskon kanssa tehty reissu jotain kolme vuotta sitten, jolloin sinne laskeutui sellainen lumimyrsky ettei koko reissun aikana saatu matkatavaroitamme. Mutta oli meillä silti kivaa. Ja teilläkin on selkeästi ollut, se tulee kuvista läpi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei oo enää ihan uudet rillit. En ole vain paljoa pitänyt. Näistä ei oo tullu mulle lemppareita, joten harvemmin päässä.

      Kuvittelen lumimyrskyretken olleen kiva (kuten toki sanotkin), poikkeusolosuhteet tekevät monesti oman säväyksensä. Meillä oli tosi romanttista ja leppoisaa.

      Delete
  3. Voi Tanja, voi Köpis! Ihanat kuvat, ihana tunnelma. Matkakuume nousee aivan pilviin, kiitos tästä pikamatkasta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inka, nyt vaan suunnittelemaan vaikka kevätreissua Köpikseen!

      Delete
  4. Uudet rillit, kauniit!
    Tulin tästä postauksesta tosi hyvällä tuulelle. Olin huonolla. Tai olin turhautunut ihan kaikkeen. Nyt en ole enää, ihan kaikkeen.
    Tivolissa olen myös rellestänyt mutta siitä on yli neljännesvuosisata. Oho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuten tuossa Merjallekin mainitsin, rillit eivät oo enää uudet. Ovat vaan olleet himskatin vähällä käytöllä. Mutta joskus on silti aivan hauska iskeä päähän nämäkin.

      Mutta hei, ihan mahtavaa, jos piristin edes vähän.

      Delete
  5. Voi,voi,voi...Tuli hinku päästä kanssa noihin maisemiin ja tunnelmiin :) Minulle Tanska on ollut hieman näkymätön,ja aivan suotta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanska on minusta kyllä varsin omaperäinen skandinavian maa, se kielikin. Suosittelen visiteeraamista, jos tilaisuus löytyy.

      Delete
  6. Mahtava matkakertomus; tunnelma tunkee kuvista niin, että tuntuu vähän niinku ois ollut itte teidän mukana!

    ReplyDelete
  7. Oi kiitos matkavinkeistä ja ihanista kuvista vaikka just nyt en ole Copenhagen'iin menossa mutta tekee mieli niin että tänä jos....Minulle Copenhagen on ollut vain välilasku paikka enkä ole siellä oikeasti koskaan käynyt ja nyt huomaan että se harmi. Kuningattaresta tykkään myös! on sopivasti erilainen. (luin juuri lehdestä hänestä jutun, siksi tuli mieleen) Olet niin pirtsakan näköinen....tuo kynttiläkuvan alapuolella oleva kuva on niin hauska!
    Kristallikruunuja erivärisillä kynttilöillä...ne on vitsikkäitä....Köpis taitaa olla tulvillaan minun juttuja...
    -Anne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minustakin tuntui siellä taas, että sieltä löytyy paljon juttuja mun makuuni, sellaisia arkijuttuja varsinkin.

      Delete
  8. Näyttää ja kuulostaa ihanalta! En ole ollut Kööpenhaminassa, mutta se on haavelistalla. :) Linkkasin vinkkisi ystävälleni, joka on menossa piakkoin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. Nyt tuntuu moni olevan menossa Köpikseen.

      Delete
  9. Tanja, you always know how to crop your photos just perfectly. And I love your Christmas-breakfast expression. The trip sounds like a true treat, and a one-of-a-kind holiday.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alicia, what a delight to read your lovely comment, thank you! I have to say, I crop my photos very casually (but maybe that's the thing :)) Our trip really was like you said, and a very romantic one too.

      Delete
  10. Uudet rillit! Oikein jees!

    Jaaha, koskahan pääsisin Köpikseen. Mutta sitten kun, niin otan vinkeistäsi vaarin. Juuri nyt mulla ei ole matakuumetta mihinkään, ja tämäpä outo olotila. Ja erittäin tervetullut, ainainen matkakuume on myös raastavaa.

    Kivat nuo punaiset pilkahdukset kuvissa. Huomaan lähes kaikkialla, että ollaan me suomalaiset kummasti pulttia ottavia ihmisiä. Kaikkialla tunnutaan otettavan rennommin kuin täällä meillä. Mistähän sekin johtunee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minulla vain matkakuume kasvoi! Heti olisin ollut valmis lähtemään johonkin. Ja sun Berliinipostit ovat vaan vääntäneet veistä haavassa :D

      Tänään juuri ruuhkabussissa ajattelin, että samperi, olisinpa jossain muualla ku Suomessa. Jotenkin siinä hetkessä mikä tahansa paikka tuntui mukavammalta.

      Delete
  11. Kiitos inspiroivista kuvistasi ja Köpis-vinkeistä. Nyt odotan entistä malttamattomampana helmikuun reissuamme Tanskanmaan pääkaupunkiin. Tulen nämä vinkit lukemaan vielä uudelleen lähempänä matkaamme.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi jo helmikuussa, mainiota, mainiota. Hyvää matkaa sitten vaan!

      Delete
  12. Olipa mahtava kuvasarja. Mielettömät värit ja tunnelmat. Minulla on yli kymmenen vuotta edellisestä Kööpenhaminan visiitistä, olisi varmaan aika korjata tuo vääryys.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Kirjailijatar. Itse kyllä toivon, että osaisin välittää tunnelmia paremmin. Mutta ihanaa, jos jotain välittyi!

      Vääryys korjuuseen!

      Delete
  13. i love those little houses!

    ReplyDelete
  14. Köpis alkaa kuulostaa erittäin houkuttelevalta. jonain päivänä sinne siis, muuallekin kuin vain lentokentälle, jolla taas kerran kulutettiin aikaamme lentojen välissä... siellä ei ollut niitä kivoja kahviloita, ei edes tivolia;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mutta Köpiksen lentokenttä on minusta lentokentäksi tosi kiva. Ainakin jos on ylimääräistä rahaa hassattavaksi. Nyt ei ollut. Mutta ei sekään haitannut. Mun kultakimpale luki minulle ääneen melkein autioksi hiljentyneellä öisellä kentällä, mukavan sohvankin löysimme köllöttelyyn.

      Delete
  15. Uijui, viehättävää. Ja niin suloista.

    Outi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onhan tuo suloinen kaupunki, mutta ei äitelä, kun siellä on älytty jättää rennosti vähän paikkoja hujan hajankin. Mutta ehdottomasti söpöin kaupunki, jossa olen vieraillut. Tai no, Amsterdam vetelee vertoja.

      Delete