27/11/2012

ruusu
Rupsahtaneissa ruusuissa on toisinaan enemmän luonnetta ja hurmaavuutta kuin tuoreissa, eikö? Pidän noita hetken vielä maljakossa, murentukoot siihen. Kun aurinko killotti pienen hetken tänään, tihtailin kameran kanssa näitä ruppanoita ruusuja, ja minua melkein nolotti. Mietitytti, että on tämäkin, käyttää nyt aikaansa kuivien kukkien tutkailuun. Että olisiko viisaampaa koittaa keskittyä vähän johonkin merkityksellisempään, tehdä jotain järkevää. Toisaalta se, että valo ylipäätään näyttäytyy näinä päivinä, sehän oikeastaan oikeuttaa tai jopa velvoittaa tekemään edes pienen hetken jotain muuta.

Kohta oli jo taas sen verran hämärää, että tomaattisen ja voisen kikhernemuhennoksen syöminen tuntui taas mitä marraskuisimmalta hommalta. Hyvää oli.

Semmoistakin, että näin viime yönä tympeää unta, jossa kamerani hajosi korjauskelvottomaksi Amsterdamissa, ikkunan äärellä, josta oli ehkä huikein ikkunanäkymä, jonka olen nähnyt.

* * *

Sain vasta hiljattain luettua Katja Ketun Kätilön. Huikean hyvää tekstiä, ja mikä tarina! Ja niin voimallista vastenmielisten vääryyksien kuvaamista, että vartalo alkoi suorastaan kremppaamaan luetusta.


18 comments:

 1. I really like your plate!

  ReplyDelete
 2. Kätilö oli vaikuttava ja kylmiä väreitä aiheuttava kirja. Oikeastaan ihmettelen että se on niinkin vähän ollut mediassa esillä, sehän oli ihan omaa luokkaansa ja niin vaikeaksi vaietusta aiheesta.

  Rrrakastan kik-herneitä. Syön niitä purkista suoraankin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on nyt armoton kikhernehimotuskausi meneillään. Mies ei tykkää, mutta kokkaan niistä itselleni herkkuja.

   Nuo Lapin asiat kai ovat sellaisia, että ne täällä etelässä on helppo sivuuttaa. Olihan tuo kirja jonkin verran esillä, mutta kyllä sieppasi, kun mediaa tuntui enemmän kiinnostavan paisutella ja vääristellä Ketun elämän kirjaan liittymättömiä puolia. Kyllä tosiaan tuon tasoisesta kirjasta soisi ihan itsestään pidettävän asiallista ääntä.

   Delete
 3. Tanjanen, täällä on uuden ja nätin näköistä! Mukava uudistus :)

  En jaksa olla ihastelematta sun värinkäyttöä, kyllähän sä sen tiedätkin että tykkään!
  Harmittaa oikein kun en ole pystynyt lukemaan moniin aikoihin. On vaan aikoja kun en edes muista koko lukemisen olemassaoloa. Kuvat onneksi tuo tarinoita kaikkiin päiviin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koitin vähän uudistaa. Mietinnässä on, josko aloittaisi jossain toisaalla ihan puhtaalta pöydältä, mutta olen hitaasti etenevä tallaisissa asioissa. Tämä pieni uudistus toi kaipaamaani tilaa kuvien ympärille ja rauhallisempaa ilmettä. Toivottavasti tämä ei hankaloita lukijoiden elämää.

   Kiitos sulle värikehusta :)

   Toivottavasti saat aikaa jossain välissä lukemiselle, se on niin rauhoittavaa, rentouttavaa, antoisaa ja ajattelua kehittävää hommaa. Mutta totta on sekin, että kuvat on hyvoä myös, eri tavalla vain.

   Delete
 4. I love the second photo, just lovely! Of course, the soup and chocolate bite looks delicious too!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Roses are so lovely :) Soup was good too.

   Delete
 5. Nämä sun kuvat aina vaan paranee
  - tykkään niin näiden syvistä sävyistä!
  (Ja pystykuvista, itsekin kallistunut
  jostain syystä enempi niihin viime aikoina).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Rebecca! Mulla on tämän blogin kanssa hommelit nyt vähän hakusessa. Itse tykkään kaikenmuotoisista ja kuvasuhteisista kuvista. Usein kuitenkin halajan yhtenäistä linjaa tässä blogissain. Nyt olen kuitenkin kai jotenkin vapautumassa tuosta yhtenäisen linjan tavoittelun ikeestä :D ja oon aivan tyytyväinen näihin kokeiluihini. Nämähän ovat itse asiassa neliön muotoisia, mutta ehkä tällainen iso neliö asettuu näytölle niin sopivasti, että syntyy mielikuva pystykuvasta. Mutta juu, pystykuvat ovat kauniita myös. Mutta niitä tahtoisin laitella esim. usein kaksi rinnakkain. Yksittäinen pystykuva jättää niin paljon tyhjää sivuilleen tietokoneen näytöllä... Mietintää, mietintää...

   Delete
 6. Kehun samaa kuin Rebecca. Olen aina pitänyt erityisesti sun tummempi sävyisemmistä kuvistasi, sellaisista kuin vaikka nämä kolme.
  Piilomajan Kati

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä ei ainakaan nöin marraskuun päivinä oo konstikaan ottaa. Paitsi, että jalusta olis hyvä. Ja onhan mulla. Ei sitä vain aina jaksa kaivaa, niinkuin ei eilenkään. Vaan nytpä taivas sylkäs vähän lunta.

   Delete
 7. The light here too goes away so quickly, but an afternoon candle makes things all so lovely and warm looking. Your photos are always so relaxing to look at. Has a calming effect on me. Enjoy your reading. Love that floral tray.

  ReplyDelete
 8. En ole Kätilöä lukenut.. mutta täytynee laittaa listalle. Mulla on yöpöytä täynnä Murakamia vaan edelleen.

  ReplyDelete
 9. Minusta kulahtaneet ruusut ovat niin paljon kauniimpia kuin tuoreet.

  Ja tuo kolmas kuva on älyttömän hieno. Minä en osaa tehdä noin hienoja asetelmia.

  ReplyDelete
 10. beautiful roses and candle light.

  ReplyDelete
 11. Kirjoja, kukkia ja kattaus = jokapäiväinen kauneus.

  Onko kirjapinossa näkyvä Made by Hand hankkimisen arvoinen? Hommasin juuri saman tekijän My heart wanders, ja siinä on täräyttävän ihanat kuvat. Teksti on OK, mutta ei mielestäni kuvien tasalla.

  ReplyDelete
 12. Jestas mitä kuvia! Niissä ovat ajatus ja tekniikka olleet hienossä yhteistyössä. Millaisella kalustolla kuvaat?

  ReplyDelete