10/07/2014

tukholman tuliaiset


Haha, tää on oikeastaan ihan harhaanjohtava juttu. Hieno vanha peili on totta puhuen matkan loppumetreiltä Turusta, samoin mahtavat lampetit. Astier de Villatten Tukholmantuoksuinen kynttilä on oikeastaan jo edelliseltä reissulta, jonka jälkeen veljeni on ehtinyt tehdä jo täydennysreissunkin. Tuo tuoksu koukutti minut. Sipaisen toisinaan kynttilänvahaa ihoonikin. Toki noita muitakin tuoksuja piti käydä taas nuuskimassa. Jerusalemin olisin tahtonut, mutta se pahus vieköön oli juuri loppunut. Tuo ihana ihana Åsa Lindströmin kupponen on siis oikeastaan ainoa Tukholmasta just nyt ostettu esine. Ja senkin pudotin juuttaan katuun kotiovella. Näin tein! Ja kirosin. Onneksi tuttavapiiristä löytyy esinekonservaattoriksi opiskeleva, joka lupasi katsoa potilasta.

2 comments:

 1. Ai niillä on Tukholma-tuoksukin. Miltähän mahtaisi tuoksua Tampere, jos sellaisen tekisivät? Tai no edes Helsinki?
  Voi sun kuppias.
  Mä pääsin tosi vähällä Italiasta. Ostin vain yhdet housut (liian hienot tänne päin maailmaa, en ole päässyt käyttämään) ja saippuan ja pussillisen digestive-konvehtikakkusia.

  Peili on tosi kaunis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm, millehän linjalle Tampereen tuoksu lähtisi; puuvillaisen pehmeälle, sisällissodan kitkerälle ruudille, teollisen metalliselle vaiko järviveden raikkaalle. Joku saunavihtamainen tuoksi sopisi Tampereeseen myös, Rajaportin saunan koivuhalot voisivat maustaa tuoksua. Sellaisen saunatuoksun minä voisin ostaa.

   Tuota Helsinki-tuoksua oon kans aatellu. Kumma kyllä, mää en oikein saa kii siitä, miltä tää kotikaupunkini tuoksuisi. Mereltä ehkä. Kahvipaahtimoilta? Heh. Sodalta ehkä myös, ehkä Suomen sodan tulipalolta? Uuh, vaikeaa.

   Mun ei oikein ollut tarkoituskaan ostella juuri mitään, ihmeesti sitä kuitenkin taas kodin esineistö lisääntyi tämänkin reissun ansiosta.

   Delete