16/12/2007

successful day

At the same time I've been relaxed and efficient today. No hastiness, no compulsions, no stress but only some little accomplishments I made in good mood. It's peculiar how some days feel to flow off so quickly that you have no time to do anything, and some days are generous enough and gives you opportunity to enjoy your achievements. Today I found time to browse magazines and eat well, visit my friend and take a long walk with my darlings, I cleaned a little our apartment and finished off a topstiched Toile de Jouy -cushion cover and did some progress to my new brownish quilt I started to sew yesterday.

I love quilts, especially hand stitched ones. A few years ago I made that red-and-white gingham check quilt with pom-poms and it's so lovely, warm and pretty. Yesterday evening I got an idea to use two of my brownish batiste fabrics to make a new quilt. Now it's only waiting the topstitching and I will topstitch it by hand using running stitch. It's really quite a big job but the result will be more elegant and old-days-stylish than using a sewing machine. Actually the cushion cover's sewing machine stitching is too boring and monotonous, I think.

Tehokas sunnuntai, aikaansaannoksia ja lepoa tasapuolisesti. Lepoa: lehtien selailu ja herkuttelu, pitkä metsälenkki ja kyläily. Niin ja joulupallojen tuijottelu ajatukset jossain ihan muussa kuin joulussa. Tehokkuutta: siivoilu ja jouluisen tyynyn viimeistely ja tikkitäkin ompelua. Miten joinakin päivinä tuntuu, ettei ehdi mitään ja taas toisina tuntuu aikaa riittävän kaikenlaiseen? Tänään aika oli puolellani, ehdin hyvin ja rauhassa tehdä kaikenlaista. Sain nukkuakin pitkään.

Puuvillaiset täkit ovat minusta ihanan kotoisia. Punaisen ruututäkin tein muutama vuosi sitten. Viime viikolla aloitin tikatun tyynyt ompelemisen punakuviollisesta Toile de Jouy -kankaasta ja tänään sain sen valmiiksi. Tuollainen iloisen punainen on oikeastaan aina kuulunut suosikkiväreihini, mutta nyt kun katselen peittoa ja tyynyä, tuntuu kuin olisin kyllästymässä punaiseen. Tai kyllä tuo punainen on minusta edelleen soma ja ihana väri, mutta ehkä kotiini tahdon nyt jotain muuta. Eilisiltana sain ajatuksen uudesta täkistä ja koska kangasvarastoni on laajanlainen, löysin kaiken tarpeellisen vanua myöten täkin tekoa varten. Nyt täkki onkin tikkausta vaille valmis, tosin tikkaushan se suurin urakka täkin tekemisessä onkin. Ajattelin tehdä sen käsin etupistoilla. Tyynyn tikkasin koneella, ja siitä tuli mielestäni liian siisti ja hengetön. Katsotaan millaisen selkäkivun ja kyllästymisen tunteen onnistun saamaan käsin tikkaamisessa! Ainakaan liian huolellinen en aio siinä olla.

6 comments:

 1. Kuulostaa täydelliseltä päivältä! Minäkin pidän siitä, että tuntee saaneensa paljon aikaan, ja on ehtinyt tehdä myös hauskoja asioita. Viime aikoina sellaisia tosin ei ole juuri ollut...

  ReplyDelete
 2. Puurokuva on aivan mahtava! Upea täkki tulee!
  Oma viikonloppuni meni kuumeessa sängyssä, se niistä joulunvalmisteluista. Nyt ei enää ehdi niitä mitä piti, kun pitää olla töissä vielä lauantainakin.Jotkun on toki töissä joulunakin, että ei ollut tarkoitus valittaa...

  ReplyDelete
 3. Scaredy-Cat, minulla tehokkaat päivät ja tehottomat päivät eivät varoita tullessaan. Taidan olla tuulella käyvä, mitä aikaansaamiseen tulee. Aamusta sen heti tietää, mikä päivä on tulossa. Tämä päivä on taas tehoton. Minulla olisi mahdollisuus tehdä kaikkea tärkeää, mutta olo on ihan kuitti, mitään ei jaksa. Tylsää. Työpäivät on eri asia, oikeastaan töissä ollen aina aika tehokas. Kotona anna sitten itselleni luvan mennä tuulen mukaan. Ja tietysti valolla on vaikutusta asiaan, aika paljonkin.

  Liivia, kurja kuulla, että flunssa on kaatanut sinut sänkyyn. Toivottavasti se menee hyvin pian ohi. Meillä aina kotona sanottiin, että joulu tulee riippumatta siitä, kuinka hyvin sitä on ehtinyt valmistella. Toivottavasti sinulla riittää voimia joihinkin itsellesi ja läheisillesi tärkeisiin valmisteluihin. Koulumaailmasssa tämä aika on juuri tietysti yksi hektisimmistä hetkistä lukuvuodessa, siispä voimia sinulle!

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Hei,

  mistä olet ostanut nuo viimeisen kuvan kankaat?

  ReplyDelete
 6. Kukkakangas on Eurokankaan batistipaloista viime keväältä ja pallokangas Kajaanin Eurokankaan alepöydästä viime kesältä.

  ReplyDelete