13/12/2007

december light - joulukuun valoa

Just a little moment when sun shined today. To celebrate that moment I enjoyed a big cup of tea and a cinnamon bun and lighted all the candles. The bright moment didn't last so very long, but it was enough to make me glad.

Aamupäiväteetä ja kanelipullaa siistissä keittiössä ja pitkään kaivatun auringon valossa oli hienoutta. Vaikka yksikseni olinkin, laitoin kynttilät palamaan juhlahetken kunniaksi ja vain ihastelin valoa. Aurinkohetki oli lyhyt, mutta antoisa.

Mokomat pilvet taisivat muistaa, että tänään vietetään Lucian päivää sekä esikristillisesti keskitalven valon juhlaa, ja luopuivat hetkeksi pääroolistaan.

23 comments:

 1. Kylläpä kotisi on valoisa! Minäkin söin tänään kanelipullaa. :)

  ReplyDelete
 2. Ompa kertakaikkiaan kaunis ruokailuhuone! Ihanaa, kun välillä valo pilkahtaa..

  ReplyDelete
 3. OI, miten kaunista teillä onkaan! Kaikki niin herkullisen näköistä. Onnistunuttu luomaan kodikas ja harmoninen tunnelma. Kertakaikkiaan! (voisiko kehua tarpeeksi?)

  ReplyDelete
 4. Voi miten kaunista! Ihana tunnelma, ihana koti!

  ReplyDelete
 5. Alin kuva on aivan ihana. Ihastuin myös ylimmän kuvan kotoisaan tunnelmaan.

  ReplyDelete
 6. Minusta siinä on jotakin melkein liikuttavaa miten me suomalaiset osaamme riemuita valonpilkahduksista kun ne osuvat oikein pimeään...Monessa blogissa on nyt auringonsäteitä ihasteltu, ja niin pitääkin. Se jos mikä on halpa huvi!

  ReplyDelete
 7. Hei Tanja! Sain sinulta ja Piilomajan Katilta innostuksen lapsuusmeemiin.Kiitos! Tervetuloa vilkaisemaan!

  ReplyDelete
 8. Voi, kiitos kiitos teille kaikille kehuista! Keittiö näyttää kyllä oikein kotoisalta siivottuna, mutta kiireen ja väsyn vuoksi se on useinmiten paljonkin sotkuisempi ja vähemmän viehättävä.

  Annu, mä oikein naurahdin tuon sanan ruokailuhuone kohdalla, sillä olen rajannut kuvan ulkopuolelle sen tosiseikan, että tämä huone on keittiö, ruokailuhuone, kodinhoitohuone, eteinen, pyykkitupa, varasto...Mutta hienosti pärjäillään näinkin.

  Violet, riemu on kyllä rajaton, kun aamulla verhon avatessaan huomaa, että valoa on luvassa räntäisen hämärän sijaan. Siinä ihan ryhti kohenee ja suupielessä käväisee hymyn poika. Tänään on valoa myös, ja mulla vapaapäivä, jee!

  ReplyDelete
 9. Apua, voiko noin kaunista kotia ollakaan, huokauksen huokaus!

  ReplyDelete
 10. Tosi kaunis keittiö ja ihana valo! Niin harvoin tähän vuodenaikaan saa nähdä valoisaa aikaa, kun useimmiten on päivät töissä ja vielä harvemmin näitä aurinkoisia hetkiä, joten ne ovat kyllä täyttä juhlaa.

  ReplyDelete
 11. Onpa niiiin kauniin näköistä teillä! Tunnelman voi oikeen aistia. Ja tuo pehmeä valo..

  ReplyDelete
 12. Todella kaunis ja rauhallinen keittiö! Kiitos kun näytit tämän. Itse saan aina aikaan vain tummia huonoja kuvia, kun olen aina töissä päiväsaikaan :(

  ReplyDelete
 13. Todella soma huone. Täällä vaan rojukasojen keskellä ollaan, flunssa estää siivoamisen ja machot sotkee. Kuvistasi tuleekin kivasti inspiraatiota joulusiivoukseen.

  ReplyDelete
 14. Sinulla on hallussa niin sisustamisen kuin valokuvauksenkin taito, kertakaikkisen kaunista!

  ReplyDelete
 15. Upea on keittiösi, luulin ensin että on kuva jostain sisustuskirjasta.. jotain tälläistä tunnelmaa haluaisin omaankin keittiöön,
  Kaunista

  ReplyDelete
 16. Oijoi, kiva kun tykkäätte meidän keittiöstä! Oikein suuri kiitos kaikille teille ylenpalttisista kannustussanoista. Kommenttinne saavat minut hymyilemään! Aikaisemmin en ole paljoakaan postannut yleiskuvia kodistamme, koska meillä on aika ahtaat paikat ja välillä tuntuu, että kauniita kuvakulmia on vaikea löytää. Tuota keittiötäkin keksin kuvata vessasta, sillä tavalla pääsin kyllin etäälle, ja sain kuvaan vähän enemmän tilan tuntua. Oikeasti meillä on aikas rumat keittiön kaapit, joita en halunnut kuvaan, joten tunnelma ei vastaa ihan realiteettia. Hyväntuulista ja leppoisaa viikonloppua teille kaikille!

  ReplyDelete
 17. Kävimpä minäkin ensimmäistä kertaa tutustumassa sivuillasi. ja vaikka tilassa on monen näköistä toimintaa ....niin kuin kerroit on tilassa kaunis ja harmooninen tunnelma.
  Oikein hyvää kolmatta adventtia sinulle!!!

  ReplyDelete
 18. Apua. Luulin hienoa hopealaukkuasi kärpäslätkäksi.

  ReplyDelete
 19. Taburetti, kiitos visiitistä! Täytyy painottaa, että keittiö on aika sievä juuri silloin, kun siellä ei ole kahvihetkeä kummempaa aktiviteettia. Jo tänään tilanne on vallan toinen, eilen illalla sain ompeluinspiraation ja sen jäljiltä keittiö on, no, kuin pommin jäljiltä. Varsinkin, kun ompelukaaokseen lisää tiskaamattomat astiat, pyykkikasan silityslautoineen ja mitä kaikkea...Mutta aikansa kutakin.

  Matroskin, sinä saat minut aina nauramaan. Nyt kun sanot, tuo laukkuhan näyttää aivan kärpäslätkältä, hauskaa!

  ReplyDelete
 20. Niin harmoonista! Kaunista!

  ReplyDelete
 21. Hei,
  ihana blogi sinulla, rauhallinen, onnellinen ja harmoninen <3
  Syötävän ihania kuvia, sielu lepää...
  Heidi

  ReplyDelete
 22. Tanja, your home looks beautiful - so tranquil. I'd love to sit and have a cup of tea in that room.
  Kristine

  ReplyDelete
 23. Thank you so much for your warm and lovely comments!

  ReplyDelete