21/01/2008

something pretty

A quick visit to flea market yesterday was succesful. A Simplicity dressing-gown pattern was right my size and just beautifully classic style. I really like the sixties feminine thin shapes and pretty ease.

A little nicknack vase was so brisk in it's colour that I wasn't able to resist it. And a flower shop was compatibly on my way to home so I got easily a white carnation to fill my new vase. Just this kind of arrangement of a mini vase with modesty flowers pleases me much!
Eilisen pieni pyrähdys Hesyn kirpparilla tuotti tyydyttävän tuloksen. Vanha Simplicity -kaava aamutakkiin oli juuri oikeata kokoa ja malli sievän klassinen. Tykkään vanhojen kaavojen kapeista linjoista ja niukasta väljyysvarasta. Uutta aamutakkia tarvitsisinkin. Tällä viikolla aikaa olisi ompeluunkin, vain kangas puuttuu. Viime viikko oli niin kiireinen ja väsyttävä, etten ole varma, jaksanko lähteä aivan heti kaupunkiin kangasta metsästämään. Ihanaa olla kotona! Täytynee pengastaa ensin omat varastot.

Soman pikkumaljakon väri oli niin keväinen ja hinta myös, etten voinut vastustaa. Kukkakauppakin sattui sopivasti matkan verrelle. Kukkakauppiaan kassaa ostamani yksi neilikan oksa ei paljoa piristänyt, mutta meidän keittiön pöytää kyllä kummasti. Tuollainen minikimppu lilliputtimaljakossa on juurikin mieleeni!

12 comments:

 1. Kaunis yhdistelmä neilikat ja maljakko. Löysin eilen varastojani penkoessa 70-luvun kaavoja, joita jaettiin joku vuosi sitten ilmaiseksi eräässä vanhassa nappikaupassa. Mietin että pitäisi kokeilla kaavoja ja että pitäisi ottaa niistä hauskoista paketeista kuvia myös, mutta en vielä ehtinyt toteuttaa suunnitelmiani!

  ReplyDelete
 2. Upea väri tuossa maljakossa ja sopii niin kauniisti noiden valkoisten neilikoiden kanssa.

  ReplyDelete
 3. Minikimppusi todistaa taas että kaunista saa halvalla ja helposti.

  ReplyDelete
 4. Oih!!!
  Pikkiriikkinen maljakkosi on ihastuttavan värinen ja vaaleat neilikat istuvat siihen niin,niin kauniisti!!<3
  Yksinkertaista,mutta niin suloista!!!

  ReplyDelete
 5. Ekub, olisin varmaan seonnut nappikaupan kaavajaossa! Vuosia sitten, kun työskentelin eräässä kangaskaupassa, sielläkin aina hävitettiin suuret määrät myymättömiä kaavoja. Niitä ei kaavavalmistajan mukaan saanut antaa kenellekään vaan ne täytyi heittää roskiin. Me työntekijät kuitenkin otimme mieluisimmat itsellemme.

  Violet, pieni ja vaatimaton on useinkin kauneinta!

  Merja ja Essun Tasku, kiitos!

  ReplyDelete
 6. So pretty! I just stumbled across your blog the other day through vintage living and am so enjoying it. These flowers inspired me on my blog post today...I put in a link to your's. Hope you don't mind!

  ReplyDelete
 7. Jill, thank you for your visit and delightful comment! It's very nice to get on your bloglist :)

  ReplyDelete
 8. Ihania löytöjä! Minulla on iso kokoelma vintagekaavoja, mutta niissä on kyllä tiettyjä ongelmia. Esimerkiksi hartiat ovat ilmeisesti nykynaisilla leveämmät kuin tuolloin. Hiha-aukotkin ovat 60-70-luvun kaavoissa usein aika pieniä. Tätini sanoi että "ei me silloin kuroteltu ylähyllyille". Niinpä niin.

  ReplyDelete
 9. Hei Matroskin! Minulla taitaa olla vintagehartiat, sillä aina vanhat kaavat istuvat minulle paremmin kuin uudet. Olen siis aika kapeaharteinen. Tosin äitini sanoi minulle viime jouluna, että huomaa, että teen fyysistä työtä, kun hartiani ovat kuulemma vahvistuneet! Olisipa ihana nähdä kaavakokoelmasi! Minullakin on muutamia, kokoelmaksi en voi vielä sitä nimittää.

  ReplyDelete
 10. Minäkin keräilen kauniita vintagekaavoja, muutamia olen saanut perintönäkin:) Rakkaimpia ovat aivan suloiset 50-luvun lastenvaatekaavat. Kauheaa kuulla, että kangaskaupoissa menee hyviä kaavoja roskiin! Tuntuu niin hirveältä tuhlaukselta... Jonakin päivänä nekin sitäpaitsi vielä olisivat meidän lapsillemme arvokasta vintagea...;)

  ReplyDelete
 11. Hei, Tilkkutyttö! Olen samaa mieltä kanssasi kaavojen heittämisestä roskiin. Kyllä sydäntä jo silloin korvensi moinen, mutta millään emme voineet kaikkia kaavoja ottaa itsellemmekään ja niiden myyminen esim. alehintaan oli ehdottoman kiellettyä malliston vaihduttua. Itse asiassa sekin, että otimme niitä itsellemme, saattoi olla kiellettyä! Ylipäätään on kamalaa heittää mitään käyttökelpoista tavaraa roskiin. Kun sen melko varmasti tietää, että aika tavaran kaupitsee. Kunhan vain malttaisi muistaa sen sellaistenkin tavaroiden kohdalla, jotka nyt tuntuvat ihan mahdottomilta ;)

  ReplyDelete
 12. Siellä nappikaupassa oli muuten tiukka myyjä-täti joka katsoi meidän kaavoja hamstraavien perään ja muistelen että olisi ollut joku rajoituskin kuinka monta pakettia kukin saa ottaa..! Siksi niitä kaavoja ei olekaan kuin kolme!

  ReplyDelete