14/02/2008

grand reorganizing

Get a life! Someone could shout to me. Since I've been using so much time and energy for reorganizing our new bookshelves. I was totally bored with too colourful and cluttered impression of old bookshelves. So I've been putting our book on different kind of boxes and a little class door cabinet which isn'n placed so centrally in our little apartment. In our new bookshelves I accepted only some novels and my craft books, and behind the chair there is big and brown book (oh dear, what a classification: big and brown books!). Also my craft supplies are in the shelves in pretty boxes and some meaningful and pretty items and pictures. Despite of my grand reorganizing shelves are still a bit cluttered but I'm much happier now.


Hanki elämä! Voisi joku tokaista minulle. Olen nimittäin käyttänyt paljon energiaa järjestellessäni kirjahyllyjä esteettisen silmäni vaatimuksen mukaiseen järjestykseen. Olen siis vihdoin päässyt eroon Lundioista ja uudet hyllyt ovat olleet maalattuna jo jonkin tovin. Nauran aivan itselleni, sillä olen saanut päähänpinttymän, että kaikenkirjavat kirjat tekevät pienestä kodistamme sekavan näköisen ja harmoniaa halajava mieleni on jo pitkään kaivannut vaaleutta ja tilantuntua kotikoloomme. Niinpä olen kätkenyt epämieluisan värisiä kirjoja laatikoihin pikkulipastoon ovien taakse ja kelpuuttanut vain osan kirjoista uusiin hyllyihin. Hyllyyn pääsivät myös aina tarpeelliset käsityötarvikkeet ja inspiraatiokirjat, sekä muutamia itselleni mieluisia esineitä ja kuvia. Suuret kirjat ja ruskeat kirjat (huomatkaa erinomainen luokitus!) piileskelevät lukunurkkauksen nojatuolin takana. Tilantunnusta en tiedä, sekavahan tuo nurkkaus on edelleenkin, mutta nyt siellä on huomattavasti vähemmän huonoa tuulta aiheuttavia värejä ja tavaroita. Siitä olen vakuuttunut, että joskus haluan ainakin lasiovelliset kirjakaapit tai mikä parasta, erillisen kirjaston, jossa voisikin olla kaikenkirjava tunnelma.

20 comments:

 1. Oijoi, kun näyttää hyvältä! Melkein käy kateeksi kauniita hyllyjä ja hyvää järjestystä. Tai siis, kyllä itse asiassa käy!

  Ystävänpäiväterkuin,
  Kaisa

  ReplyDelete
 2. Tulipa niistä kirjahyllyistä hienot! Hauskaa bongailla tuolta kuvista omistakin hyllyistä löytyviä kirjoja ja esineitä:) Harrastan itsekin tuota rumien kirjojen piilottelua, ja unelmoin kauniista lasiovikaapeista, jotka on kyllä ihan tuhottoman kalliita. Ja jos multa kysytään, niin kyllä kirjahyllyn järjestäminenkin elämästä käy, varsinkin, jos lopputulos on noin kiva!

  ReplyDelete
 3. Ihanaltahan siellä näyttää:)
  Olen aina haaveillut juuri tuon mallisista kirjahyllyistä.Mielestäni kirjat tuovat kotiin elämän jälkeä ja kodikkuutta!
  Kun vain olisi niin paljon kirjoja että kannattaisi tuollaiset hommata,hih!
  Ystävänpäivä terkuin: Sanna

  ReplyDelete
 4. Hyvältä näyttää järjestys! Voisin tilata sinut tänne meillekin järjestelemään...

  ReplyDelete
 5. Kodikkaan ja rauhallisen näköinen tila, sellainen missä silmä lepää. Taitaisit saada pienen shokin jos näkisit meidän suuren kirjahyllyn, joka on niin täynnä väriä & värinää, että itseä välillä oikein naurattaa. Joskus tosin toivon vielä asuvani talossa, jossa on oma erillinen huone vaaleine kirjahyllyineen ja rauhallisin tunnelmin. Siihen saakka nautin värien sekamelskasta :)

  ReplyDelete
 6. Hyllyt näyttävät hyviltä! Varmaan aikamoinen muutos Lundian jälkeen :)

  Blogissani on jotain sinulle!

  ReplyDelete
 7. Hei Kaisa! Kadehditko vielä, kun kerron, että kuvan ulkopuolella on paljon järjestelemätöntä tavaraa, joka etsii paikkaansa :)

  Tilkkutyttö, kirjahyllyjen maalausurakka oli lähes katastrofi, mutta olen kyllä lopputulokseen aika tyytyväinen. Aluksi ostin harmaaseen taittavaa valkoista tai luulin ostavani. Meidän punertavan beigejä seiniä vasten väri näytti kuitenkin aivan vauvan vaaleansiniseltä. Päätin sitten maalata vain sävyttämättömällä valkoisella, kun sopivan sävyn valinta oli niin hankalaa. Nuohan ovat Ikean Leksvik-hyllyt. Soimaan itseäni, etten aikanaan ostanut niitä vihertävän harmaita, kun sitä väriä oli vielä valikoimissa.

  Sannukka, minustakin kirjat luovat kodikasta tunnelmaa, mutta asuntomme on niin pieni, että kirjavuus alkoi tuntua ahdistavalta. Tuntui toisaalta kamalalta tunkea kirjoja laatikoihin, mutta ajattelin, että joskus kun meillä on enemmän tilaa, tuntuu hauskalta löytää kirjat uudelleen.

  Neiti Nimetön, pitäisiköhän perustaa "Kirjahylly järjetykseen ja somaksi" -kotipalvelu.

  Inkivääri, saisin varmaan shokin kaikista ihanista kirjoista mitä omistat! Haaveilu kirjastohuoneesta jatkukoot!

  Hanna, tuntui niin hyvältä purkaa punertuneet mänty-Lundiat ja antaa ne eteenpäin! Kiitos tunnustuksesta!

  ReplyDelete
 8. it looks beautiful to me! Specially those with polka dots :)

  and that is one of the greatest pleasures in life - reorganizing! Great job!

  ReplyDelete
 9. I just love rearranging my bookshelves...It's fun! And it makes me feel like re-reading some forgotten volumes...

  ReplyDelete
 10. Hyvältä näyttää! Ja siistiltä!

  Olen joskus ajatellut tosissani että kunpa kaikki kirjat painettaisiin niin että selkämys olisi valkoinen tai ruskea, ei mitään monenkirjavaa. Tiedän, turhamaisuuden huipentumaahan tämä...

  ReplyDelete
 11. Ievute, I love polka dot boxes too! And yes, reorganizing is a great pleasure, indeed. But when I've made it the third times I started to think, well, get a life. No, I like my life in that way!

  Mary-Laure, just that re-reading makes it's fun and on the other hand so slow.

  Liivia, epätoivon hetkillä toivoin samaa. Ihailen ranskalaisia luonnonvalkoisia kiillottomia (siis kannet)kirjasarjoja, sellaisia pokkarityypppisiä. Pohdiskelin jopa päällystysoperaatiota!

  ReplyDelete
 12. Hahaa, minä tein sellaisen tempauksen vuosi sitten, että otin kirjahyllystä kaikki kirjat pois ja piilottelin niitä kaapeissa. Pari viikkoa sitten otin kirjahyllyn taas nimen mukaiseensa käyttöön. Minua on jotenkin aina häirinnyt kirjahyllyt olohuoneessa... Parempi olis se erillinen kirjastohuone.

  ReplyDelete
 13. Toisiksi alin kuva, se rasia siinä oikealla...mulle se ja heti!;-)

  ReplyDelete
 14. Hienot hyllyt, hieno järjestys. Onnen tyttö olet, kun löysit noin nätit hyllyköt. Meillä mennään edelleen valkoisilla Lundioilla :)

  ReplyDelete
 15. You did a great job. It's orderly, peaceful but interesting and pretty.

  ReplyDelete
 16. Minäkin kuulun niihin, jotka eivät voi sietää kirjavia kirjahyllyjä. Meillä kirjat ja lehdet ovat kaapeissa, piilossa ovien takana siis. Hyvä niin...Joskus jopa toivoisin, että kirjoilla olisi joku standardikoko, jonka kokoisia niiden olisi oltava. Tai vaikka kolme sallittua kokoa. Eihän monenkirjavan näköisiä ja kokoisia saa millään kauniisti hyllyyn!

  ReplyDelete
 17. Näyttää tosi kauniilta ja harmoniselta. Minä tunnen piston sydämessäni -meillä on aivan kamalan sekaiset kirjakaapit ja sinä saisit varmastikin sätkyn, ne nähtyäsi. Minulla on niin paljon kirjoja ja erikokoisia -suuria kirjoja, pieniä, pokkareita ja taidekirjoja, valokuvakirjoja ja ja vaikka mitä... minne kummaan ne piilottaisin :) :)
  Hyllysi ovat tosissaan ihanat ja siistit. Talletan nämä kuvat mieleeni kevätsiivousta varten.

  ReplyDelete
 18. Kerrassaan ihanat kirjahyllyt! Olen tuijotellut näitä kuvia nyt pari päivää ja olen niin täynnä inspiraatiota, juuri tuota tyyliä olen omaankin kirjahyllyyn hakenut. Meillä on vaan niin massiivinen kirjahylly, että ilmeisesti siitä johtuu etten ole saanut muokattua sitä mieleisekseni. Mutta tätä tyyliä haluan seuraavaan kotiin. :)

  ReplyDelete
 19. Manna, mukava kuulla, että muutkin harjoittavat kirjojen piilottelua!

  Violet, kääk, mihin minä lankarullani sitten laitan! Hauskaa, että bongasit tuon laatikon.

  Marikki, meillekin jäi työpöydän luokse Lundiat, mutta jihuu, mieheni maalasi ne valkoisiksi! Aika paljon kivemmat noin!

  Irene, nice to hear that you like it, and you said it very delightfully!

  Vintage living, juuri se, että kirjat ovat niin eri muotoisia, ahdistaa minua ehkä eniten. Värikkyyttä inhottavampaa on se, että kirjat eivät koskaan ole missään linjassa. On meillä ongelmat! Kolme standardikorkeutta kirjoille, niin olisimme tyytyväisiä! Onneksi teillä on kaapit :) Sellaiset minäkin joskus hankin!

  Niina, voi ei, en ainakaan halunnut tuottaa kenellekään pistoksia sydämiin kirjahyllyvalityksellani! En minä muiden kotona saa sätkyjä kirjahyllyistä. Päinvastoin, olisin ilahtunut kiinnostavista kirjoista, joita katselisin innokkaana. Eräs tuttavani, joka myös pitää paljon kirjoista, sanoi, että ihmiset eivät saisi piilotella kirjojaan kaapeissa, kun vierilijat eivät silloin pääse tutustumaan ihmisen kirjamakuun. Samaa hän toivoi myös levyhyllyltä. Meillä myös cd:t ovat laatikoissa :)

  ~Nina, kommenttisi sai minut nauramaan, kun ajattelin että olet tuijotellut kuviani pari päivää. Olethan muistanut syödä ja nukkua välillä! No, ei nyt sentään. Minusta blogimaailman yksi hauskimpia puolia on kaikki ideat ja virikkeet.

  ReplyDelete