03/02/2008

tumbling - poroneidin hauskin harrastus

Our cute little creature loves ice and snow, as a Lapponian Herder she is. Her expression of snowlove usually slows up our morning walks since she can't be without tumbling on icy earth all the time. When weather is frosty our doggy girl's legs directs up more than down, I feel. Here are a few tumbles from morning walk today. Tumbling downhill is particularly funn!


Meidän luontokappale rakastaa lunta ja jäätä, porokoira kun on. Viilentävän onnen huvittavin ilmentymä on ainainen piehtarointi jäätyneessä maassa. Tuo poroneidin hupipuuha suorastaan hidastaa lenkkeilyä pakkasaamuina, sillä maahan täytyy heittäytyä usein, hyvin usein. Välillä tuntuu, että meidän koiran jalat osoittavat lenkillä useammin kohti taivasta kuin maata. Alamäkeen piehtarointi on erityisen hauskaa puuhaa - mäenlaskua tahdittaa sätkivät jalat ja riehakas murina.


10 comments:

 1. Ihania kuvia! Koirulaisen elämänilo on niissä niin hyvin läsnä.

  ReplyDelete
 2. Voih,tuota karvakuonolaista!!!<3
  Teillä on sitten pitkänpuoleisia lenkuroita,kun koiruus retkottaa koipeliini kohti taivaita,joka mutkassa ja alamäessä!!!
  On siinä varmasti kanssakävelijöillä ihmetystä ja naurussa pitelemistä teidän eriskummallisessa ja huvittavassa matkanteossa.=O)
  Sinä varmasti annat neitokaisen nauttia lumesta ja rötköttelystä koko rahan edestä!!
  Onneksi on lunta ja ei kovin paljon pakkasta-muuten saattaisi tulla teikäläiselle vilu,odotellessa lumiuimarin kyllästymistä selkäuintiin.Vai saako hän koskaan kyllikseen lumessa piehtaroinnista!?

  ReplyDelete
 3. Kiitos Scaredy-Cat! Koiruli on kerrassaan elämäniloinen yksilö :) Ja tuottaa meille hurjasti iloa hassutellessaan.

  Hei Essun Tasku! Juu, hupia tuo poroneiti järjestää aina välillä ohikulkijoillekin. Hän on kuitenkin melko arka vieraiden ihmisten seurassa, joten tarkkaan hän katsoo, kenen seurassa koipiansa sätkyttää. Me tykätään tehdä pitkänpuoleisia lenkkejä, joten siinä ehtii hyvin välillä kieriskelläkin :) Selkärymyyn ruskea otus ei varmaan koskaan kyllästy, siihen puuhaan käy hyvin myös pehmeä sammalikko tai nurmikko. Neiti ei onneksi harrasta kierimistä minkään kakkakökkäreiden päällä, kuten aikaisempi koirani, snautseriherra.

  ReplyDelete
 4. Voi kun toinen nauttii lumesta! Tuota ei kyllä meillä näy, että lumessa kierittäisiin. Kiemurtelut johtuu lähinnä siitä, että takki kutittaa ja silloin koiruus hankaa itseään seiniin, autoihin, puihin, risuihin... Mutta lumi aiheuttaa kyllä iloisia kirmailuita ja ekstra-hyppelyitä!

  ReplyDelete
 5. I just can't imagine rolling around in the icy snow.

  My dog likes to roll around in animal poor. He isn't fussy. Duck poo. Kangaroo poo. Chicken poo.

  ReplyDelete
 6. These photos are just great! Thank you for sharing them.

  ReplyDelete
 7. Hej,
  That is so cute. We have a husky-shepard-mix lady and she also loves the snow. She is doing this in the same way like your dog:)))...*Marie*

  ReplyDelete
 8. Moikka! Mulla on kans noi kaikki kivat ja ihkut kirjat.. Sen Celebrating Home oon kans ostanut joskus pari vuotta sitten, mun yksi suosikki. Täällähän on se niiden talo on sellainen "turistinähtävyys", en ole tosin itse käynyt. Mun blogissa esittelinkin joskus viime syksyn puolella sitä kirjaa kans :-)

  ReplyDelete
 9. How adorable! Those pictures are so full of joy and light. Ah, I love dogs.

  ReplyDelete
 10. These photos are so great. This looks like pure happiness to me.

  ReplyDelete