13/04/2008

a problem - kysymyksiä

On the sewing front I've been lazy and unproductive lately. It's a thing which should be corrected in my life now! My wardrobe is shouting new pieces of clothes and I feel like something would be lacking in my life when I'm not doing something with my hands. Yesterday I started to sew a little coatee. It's almost finished, only fasteners are lacking. At first I thought buttons, and I sewed the coatee with a buttonstand. But now I started to hesitate if ribbons for bows were sweeter. What do you think about it? Buttons or couple of bows?Tänä talvena on ompelurintamallani ollut säälittävän hiljaista. Vihdoinkin eilen, innostuksen puuskassa, sain aloitettua kesäisen yläosan tekemisen. En osaa nimetä tuota vaatekappaletta. Se on kuin jakku, koska siinä on vuori, mutta toisaalta se on ihan liian ohut ollakseen jakku. Jossain määrin se on tunika. Mutta voiko tunika olla kokonaan edestä auki? Vai olisiko tuo paitapusero? Äh, eihän paitapuserossa ole vuoria! No, oli mikä oli, siitä tuli erittäin mieleinen ja hauskan näköinen. Ongelmana on vain päättämättömyyteni - laitanko siihen kiinnittimeksi vain muutaman napin yläosaan, vai nappilistan alas asti tai laitanko nappeja laisinkaan. Mallissa on kyllä nappivara mukana, mutta nyt tuli mieleeni, että pari rusettia kaarrokkeen kohdallakin voisi olla sievä kiinnitys. Mitä mieltä olette?

Edit: Nuttuhan tuo on! Matroskin sen sanoi.

Ai niin, pelargonia huutaa mullan vaihtoa. Se on tehnyt ensimmäisen, säälittävän pienen kukinnon ja lisää nuppuja on tulossa. Kaikki kituliaan pienen näköisiä. Kai kukkivallekin pelargonialle voi mullan vaihtaa?

20 comments:

 1. Se on nuttu! Ihana! Terveisiä New Yorkista.

  ReplyDelete
 2. Oi miten kaunis!! Nimeä en tiedä...olen erittäin huono vaatetus-asioissa :)
  Minusta tuohon asusteeseen sopisi ihan vain muutama vähän tavallista suurempi nappi ylös.

  Tuollaisen voisin kyllä minäkin ottaa :D

  ReplyDelete
 3. Kiitos, Matroskin! Tietysti, nuttuhan se. Kuinka en hoksannutkaan! Ja hiukkasen kadehdin sinua New Yorkista :) Sinne minäkin tahtoisin käymään. Postaathan siitä!

  Ada och Emil, kiitos mielipiteestä ja kehusta! Pitää vielä miettiä kiinnitystä.

  ReplyDelete
 4. Jos tuo tulisi minulle niin panisin napit, en rusettia. Mutta riippuu tyypistä - rusetti sopisi sinänsä tuohon vaatteeseen hyvin.

  ReplyDelete
 5. Kaunis vaate! Oli se sitten paita tai takki tai nuttu. Minä lähtisin myös nappilinjalle...

  ReplyDelete
 6. love the dress
  is it your own pattern
  i am looking to make something similar
  love your blog

  ReplyDelete
 7. Aivan ihana, tuollaiselle olisi minulla heti käyttöä :) Minä laittaisin muutaman napin tuohon ylös!

  ReplyDelete
 8. Violet, Maijja ja Hanna, minäkin olen kallistumassa nappilinjalle. Pääasiassa siksi, että nutussa on napitusvara, ja jos laitan rusetit, nehän eivät ole keskellä vaatetta, vaan hassusti pari senttiä sivussa. Jos ne olisivat reilusti sivussa tai ihan keskellä, päätyisin ehkä nauhoihin. Inhoan ommella napinläpiä, koska koneessani ei ole napinläpitoimintoa. Toisaalta tuo kangas on niin tiivistä ja olen tukenut napitusvaran, joten enköhän saa napinlävistä ihan kivat ja siistit. Kiitos mielipiteistänne!

  Sew Nancy, thank you!! The pattern is from a Finnish sewing magazine. In fact, I would introduce it when my coatee is finished :)

  ReplyDelete
 9. Napit, ehdottomasti napit!!

  ReplyDelete
 10. Tosi kaunis, olet taitava. Minäkin laittaisin napit, ehkä vielä sellaiset jotka väriltään loisivat jonkinlaisen kontrastin tuon kankaan kanssa (vaikka tiedän ettet sinä ehkä kovin värikkäästä välitä). Tai sitten pinnaltaan jotenkin erikoiset napit.

  ReplyDelete
 11. Marikki ja Merja, tänään töistä tultuani kävin jo ostamassa pari kivaa nappia, mutta tomppeli ilman kangaspalaa mukanani. Tietenkin napit olivat hitusen väärää sävyä. On se myös kumma, että nappilaatikossa on nappeja vaikka millä mitalla, mutta silloin kun tarvitsisi johinkin tiettyyn tarpeeseen, niin ei varmana löydy. Mua oikein huvitti siellä nappihyllyllä, kun meitä möllötti siinä kolme naista rinnatusten - huokaillen, paikkaa vaihtaen, sanaakaan sanomatta ja piitkään. Nappien valinta on totista hommaa!

  ReplyDelete
 12. I like the buttons. What did you decide? You do such beautiful work!

  ReplyDelete
 13. Ihana nuttu! Kangasvalintasi ovat jälleen kerran mitä kauneimmat! Pelakuukin näyttää hyvältä, sehän kukkii!

  ReplyDelete
 14. Ihana tuo malli! Säestän muita ja kannatan nappeja :). Missä lehdessä tuo kaava on? Olen vältellyt kaavalehtien selailua, kun kuitenkaan en ehdi mitään isompaa ommella. Tai ainaskaan en saa aloitettua.

  ReplyDelete
 15. Jill, thank you! My decision is buttons! But I haven't found them yet :(

  Outi, kiitos! Mielestäni kankaiden valinta onkin hauskinta puuhaa vaatteiden teossa, ja teknisten toteutusten suunnittelu myös. Sen sijaan ohittaisin kaavan ja kankaiden leikkaamisen erittäin mielelläni.

  Maria, kaava on uusimmasta Ottbre-naistenkaavalehdestä. Siinä lehdessä on malli, joka on tarkoitettu neuloksille, mutta otin riskin ja päätin kokeilla joustamattomaan materiaaliin. Hyvin näyttää toimivan. Ja juu, nappeihin minäkin päädyin, kuten alunperin ajattelinkin. Tosin niitä nappeja ei taida löytyä mistään.

  ReplyDelete
 16. Ehdottomasti rusetti!

  ReplyDelete
 17. Minä olisin kyllä rusetin kannalla!

  ReplyDelete
 18. Virpi ja Magi, rusettinuttu jäi sen verran vaivaamaan mieltäni, että kunhan tämän saan valmiiksi (tähän tulee napit, kunhan löydän sopivat), teen myös rusettiversion :) Kiitos kun kommentoitte!

  ReplyDelete
 19. What a lovely shirt. I would definately go with the ribbons.

  Thank you for leaving comment on my blog.

  ReplyDelete
 20. Hi Momo, I decided to make this one with buttons, but ribbons tempts me so much that I'll do one, using different fabric, with ribbons too. This pattern is just fun!

  Nice that you visited in my blog too :)

  ReplyDelete