06/05/2008

broken - fixed

My raliable and sweet bicycle, Kombi LUX, has been broken viciously one night. I can't describe my frustration and anger when I found my bicycle which had been beaten and whooped. It was gone curved and all the details and some spokes was broken, old leather bicycle saddle was destroyed. When I brought (actually lugged) it home my partner was just shaking his head when he looked at it. Momently he thought that it wouldn't be possible to repare. But after one night thinking he decided to try, as a dogged person he is and a great admirer of old/vintage bicycles.

During one, sunny day my Kombi was rebuilt and fixed. Now the bicycle is even better than earlier! My darling J is so talented and diligent man! The only task he left me is to do a new cover to saddle, maybe a flowery one.

I never can understand why somebody wants to destroy or steal someone's things, never!
Minun ihanalle Kombilleni oli käydä huonosti. Jotkut riivatun tyypit olivat rikkoneet sen pahanpäiväisesti: hieno ja erittäin mukava nahkasatula oli revitty kappaleiksi, lukittua pyörää oli raahattu perässä muutama sata metri, joten pinnoja oli katkennut kaamea määrä, runko oli potkittu kieroon ja heijastimet säpäleiksi, lokasuojiakin oli potkittu... Minä raahasin pyöräparan kotiin ja olin ihan varma, ettei siitä saa enää menopeliä, niin väännyksiin ja rikkinäiseksi se oli mennyt. Harmitus oli valtaisa, raivoisa oikeastaan. En koskaan käsitä, miksi toisten tavaroita täytyy rikkoa ja tuhota!!

Mieheni on mitä taitavin korjausmies, asiassa kuin asiassa, mutta erityisesti polkupyörissä. Tosin hänkin pelkäsi pyörän nähtyään, ettei siitä saa enää toimivaa. Hän on kuitenkin suuri polkupyörien ystävä ja erittäin sinnikäs luonteeltaan, joten päätti kuitenkin tarttua puuhaan edes koemielessä. Ja tsadaa, Kombi kulkee taas! Ehkä jopa paremmin kuin ennen attentaattia. Satulaan pitäisi tehdä nahan tilalle jonkinlainen suoja (Kävin katselemassa uusia satuloita, ja voi kääk, minkä näköisiä ne ovat nykyään! Jopa Brooksin nahkasatuloissa, vaikka klassikkoja ovatkin, on jouset maalattu "hauskasti" räikeän värisiksi, huoh.) ja rikkoutuneita heijastimia harmittelen vieläkin. Mutta enköhän pian saan taas hurauttaa lähikauppaan Kombillani, joka on muuten LUX-mallia.

15 comments:

 1. Voi pyöräparkaa! Mutta onni on kätevä ukkokulta :)

  ReplyDelete
 2. Maijja, kätevä ukkokulta on kyllä aarre! Kyllä muutenkin kuin kätevyytensä ansiosta :) Minulla on ollut muutenkin huonoa tuuria pyörien kanssa. Oulussa asuessamme minulta varastattetiin 5 pyörää, asuimme siellä viisi vuotta. Täällä Helsingissä pyörät on jätetty rauhaan, tämä oli ensimmäinen kerta.

  ReplyDelete
 3. Kombi on jotenkin näköisesi pyörä (siis en nyt tarkoita kolhiintuneena..)

  Oulu on kyllä pyöräilijöiden kaupunki - valitettavasti myös pyörävarkaiden..

  ReplyDelete
 4. Inhottavaa. Eniten inhoan lastenvaunujen tuhoajia Miten joku voi haluta tuhota viattoman vauvelin kulkuvälineen?

  ReplyDelete
 5. Merja, ainakin Kombi on minulle sopivan kevyt ja mukavan kokoinen pyörä. Olen aika pieni kooltani. Ja valkoinen väri miellyttää minua, ei varmaan mikään yllätys :) kaikista hienoin pyörä, joka minulla on ollut, oli samanlainen Kombi, jonka mieheni Laanaojasta minulle kerran noukki, sen pötköteltyä siellä viikkoja. Se oli siis mennyt aika huonoon kuntoon, joten maalasimme sen kitinväriseksi ja laitoimme sen muutenkin hienoon kuntoon. Sekin varastettiin. Tykkään Kombin rungon profiilista paljon enemmän kuin Jopon muotoilusta.

  Matroskin, onko joku todella niin ilkeä ja sietämätön, että rikkoo lastenvaunun! Raivostuttavaa vandalismia!

  ReplyDelete
 6. Pyörä koki kyllä sitten melkoisen kohtalon. Onneksi saitte sen pääosin kuntoon. Mieheni omisti myös tuollaisen aarteen, jolla ajeli niin kauan kuin siinä henki pihisi. Pyörällä oli nimikin (Rutinov), mikä kuvaa aika hyvin sen ulkoista olemustakin. Voi, nyt tuli ihan ikävä sitä pyörää kaikkine natinoineen ja ruosteineen. Toivottavasti Kombisi saa "uuden" ihanan ja arvoisensa satulan!

  ReplyDelete
 7. Uskomatonta vääryyttä on pyöräparka kyllä kokenut, luulen, että minä olisin tirauttanut kunnon itkut! Onneksi se on nyt pääosin pelastettu, satula kyllä korjaantuu hehkeäksi näppärissä käsissänne, siitä olen varma!

  ReplyDelete
 8. Järkyttävä kohtalo pyörällä - ja en kyllä voi ymmärtää, mitä sellaisen tyypin päässä liikkuu, joka saa mielihyvää toisen polkupyörän (tai minkä vaan toisen oman, tai yhteisen omaisuuden) tuhoamisesta... Onneksi tarinalla oli onnellinen loppu!

  ReplyDelete
 9. Huoh, pistää kyllä vihaksi, että toisten tavaroiden kimppuun pitää käydä >:( Minusta on jotenkin pelottavaa, että jotkut eivät tippaakaan kunnioita toisia ihmisiä tai heidän omaisuuttaan.
  Ihanaa kuitenkin, että sulla on noin kätevä mies!

  ReplyDelete
 10. Miten me pärjäisimme ilman käteväkäsisiä miehiä!?<3
  Mihin sinä uskallat enää pyörääsi jättää,jos tuolla tavalla toista rääkkäävät!?
  Sydämettömiä ja pottunaamaisia immeisiä tuollaiset ilkivallantekijät!!
  ARGH ja vielä kerran ARGH!!!*Puistelee nyrkkiä samalla*
  Toivottavasti edestään löytävät!!!
  Olipas pahasti sanottu!!
  Harmittaa vain niin kovin sinun erihienon kulkupelisi kohtalo!!
  Toivottavasti se ei toistu enää koskaan ja toivutte tuollaisesta koettelemuksesta kumpainenkin
  -sekä sinun taitava miehoisesi!!!Surullista!!!=O(

  ReplyDelete
 11. Nyt tekisi mieli antaa rosvoille satikutia!
  Onneksi kuitenkin miehesi sai sen kuntoon :)
  Loppu hyvin!

  ReplyDelete
 12. No voi perskales sentään semmoisia tylsiä ihmisiä, jotka tahallaan tuhoavat toisten omaa :( Onneksi sait konkelin kuitenkin kuntoon taas.

  ReplyDelete
 13. Kiitos teille kaikilla myötätunnosta! Satulaa en ole ehtinyt ajatellakaan. Mutta eipä hätää, minulla on toinenkin pyörä. Sekin joutui ilkivallan kohteeksi, siitä oli eilen varastettu kori. Sikamaisen törkeää ja ahdistavaa moinen varastelu ja tuhoaminen!

  Marikki, konkeli onkin hyvä sana! Se kuvaa hyvin varsinkin toista polkupyörääni, joka on perinteistä mummomallia.

  ReplyDelete
 14. Hienoa, että Kombi Lux saatiin taas kuntoon. Olen etsinyt netistä kovasti tietoa näistä legendaarisista pyöristä, mutta ei oikein mitään. Minulle kävi niin ihmeellinen onnenpotku, että löysin roskalavalta erittäin hyvässä kunnossa olevan Kombi 'Sailor' Lux-pyörän, joka on muuten samanlainen kuin sinun, mutta väri on vaaleansinisen ja turkoosin välimaastosta ja siinä ne 'Sailor'-tarrat ja ruorin kuvia. Pyörässä oli kaikki muut tallella paitsi vanteet. Ne piti ostaa ja ketjut oli vaihdettava..olivat ruostuneet solmuun eikä niitä enää auki saanut. Nyt pyörä käytössä ja kyllä on mahtava pyörä. Ajatella ettei ruostettakaan pahemmin missään ja tarratkin kunnossa. Hyvin pidetty pyörä. Netissä ei sanaakaan tästä mallista joten äärimmäisen harvinainen. Säilytän pyörääni eteisessä ettei piloille hemmotellut räkänokat päätä hajottaa sitä. Toivottavasti sinulla on vielä hieno Kombisi. Aikaa on kulunut muutama vuosi, kun viimeksi tätä asiaa on kommentoitu.

  ReplyDelete
 15. No oi, näinkin vanhaan postiin kommentoidaan. Ihanan kuuloinen tuo sinun Sailor Lux Combisi. Tämä minun ihanuuteni varastettiin reilu vuosi sitten työpäiväni aikana. Mikä harmi ja suuttumus! Vieläkin toisinaan haikailen Luxini perään. Sillä oli niin kepeää polkea.

  ReplyDelete