04/07/2008

I've felt frustrated and little bit depressed or unwilling lately. It's been difficult to start anything new, nothing has seemed to be interesting. In the long run this kind of feeling is no good, not at all. Today morning I decided not to stay to stare my computer or not to get buried in the sofa with a book which even isn't interesting. I decided that I have to do something else today than just stay worrying. Cycling to the flea markets was what I invented. Yes, I know, it isn't so very exceptional idea but just suitable entertainment to me now. And, I think, it's always a good decicion to cycle anywhere!

It seemed to be just as great idea that I expected it to be. Not only funny finds, but also lovely summery weather, refreshing cycling tour (I choosed the most beautiful paths) made my little trip inspiring, and ofcourse couple of café pauses in the city. I found the embroidered table cloth from flea market. Actually I found something else too but I was too hungry to photograph them now. But the new, pretty tablecloth and hot weather inspired me to set the table out, under the oak tree. We ate yummy chèvre ciapattas and almond cake with vanilla icecream and Amaretto for a dessert.

Today ended up being a good day, for a long time.

Viime aikoina vallitseva olotilani on on ollut väsynyt ja haluton, oikein mikään ei ole innostanut. Pitemmän päälle sellainen alkaa tympäisemään toden teolla. Ajatus harhailee kaikenlaisessa, mutta asioihin tuntuu vaikealta tarttua - tai no, kyllä arkirutiinit juuri ja juuri hoituvat, mutta siihen se jääkin. Jotenkin harmaata hommaa. Tänä aamuna päätin, että yritän innostua jostakin. En antanut itseni jäädä istumaan tietokoneen ääreen tai hautautua sohvaan lukemaan kirjaa, joka ei edes kiinnosta.

Lähdin pyöräilemään kirpputoreille. Aina kannattava päätös! Ilma oli mitä mahtavin, pyörällä viilettäminen tuntui hyvältä (valitsin mahdollisimman kauniit reitit) ja romppeen penkominen oli juuri sopivan innostavaa. Välillä poikkesin kahville ja jäätelölle ja katselin ohikulkevia ihmisia. Löytöjäkin tein. Esittelyyn ehtii ensimmäiseksi hauska kirjailtu pöytäliina. Muita löytöjä en ehtinyt kuvatakaan, kun kotiin päästyäni oli ihana nälkä. Innokkuuksissani katoin iltapalan ulos (parasta kesässä!) pihatammen alle. Herkuttelimme makoisilla vuohenjuustoleivillä :) ja jälkiruoaksi kaivelin kaapista mantelikakkua (
ohje Ihana Koti! -blogista, kiitos muuten Outi ja Nina), jota höystin vaniljajäätelöllä ja Amarettolla (NAM!).

Tästä tulikin hyvä päivä.

14 comments:

 1. Minulle on tyypillistä jämähtää yhteen kuvioon, jota toistan joka päivä. Sitä pitää välillä oikein kiskaista itsensä siitä irti. Ihmeesti sitä sitten piristyykin.

  Pöytäliina on aivan ihana - hieno löytö! Ja pöytä on niin kutsuvan näköinen...

  ReplyDelete
 2. Iltapalapöytä on kyllä suloisen näköinen mehukannuineen kaikkineen. Kiva kuulla, että mantelikakusta tuli hyvää. Jäätelö ja amaretto kakun seuralaisina kuulostavat taivaallisilta.

  ReplyDelete
 3. Killisilmä, kuulostaa tutulta. Joissakin asioissa tuo jämähtäminen on kyllä ihan hupaisaa, mutta liiallisuuksiin menneenä aivan rasittavaa.

  Outi, kiitos! Mehukannu pitää sisällään maailman parasta, anopin tekemää punaherukkamehua :) Tällä kertaa mokasin kakun kanssa, tai oikeastaan syytän uunia. Se ei kypsynyt keskeltä ihan kunnolla. Siksi sitä kaappiin jäikin. Minä muuten terästän kakkua jo taikinavaiheessa hiukan Amarettolla. Olen mielissäni ohjeesta, kiitos vielä.

  ReplyDelete
 4. Sitä kieltämättä toisinaan hautautuu ja sieltä vaatii sitten oikein kiskaisun ulos. Ja miten hyvää se sitten tekeekin, päästä taas inspiraation ja ilon syrjään. Ja kirpparilöydöt ovat kyllä sitä parasta piristystä! Ihanan liinan olet löytänyt, täydellisen idyllisen näköinen iltahemmottelu pihalla! Malttamattomana odottelemme muiden löytöjen esittelyä :)

  ReplyDelete
 5. Näin on joskus. Uupuneena kaikki näkyy harmaana, mutta sitten yleensä aina joku herättää näkemään sävyjä. Ja se on hienoa! Tuo pöytäliina on niin niin kaunis.

  ReplyDelete
 6. Päiväsi kuulosti oikein kivalta, aina joskus tarvitaan tuollaisia irtiottoja rutiineista...

  Ja tuo liina on tosiaan kaunis! Ja valokuvasi siitä myös :)

  ReplyDelete
 7. Sanctuary, nii'in, kirpparit ovat kyllä lähes aina takuuvarma inspiraation palauttaja. Iltahetki tammen alla oli kyllä mukava. Harmi, että tänä kesänä säät eivät ole houkutelleet pihasyöntiin useammin. En ole ehtinyt kuvata muita löytöjä vielä :)

  Papi, vaikka olenkin harmaiden sävyjen ystävä, liian harmaa elämän on kyllä huono. Juuri nyt minusta tuntuu, että värejä tarvitaan...

  Paperisydän, olen aika huono rutiineissa. Enkä varsinaisesti kauheasti niitä kaipaakaan. Lähinnä viime aikoina olen vain jumahtanut joihinkin juttuihin, jotka sinällään ja sopivasti annosteltuna eivät ole ikäviä niinkään, mutta en ole väsymyksissäni ja tylsistyneenä jaksanut oikein tehdä mitään järkevää tai innostavaa. No, pianhan sitä alkaa syyttää itseään aikaansaamattomuudesta ja tylsämielisyydestä.

  ReplyDelete
 8. Todella hieno löytö tuo pöytäliina. Minä katselin ensin kuvia, ja ajattelin, että olet pitänyt pieniä juhlia. Pöytä oli niin koreana! Ihanaa, että joku osaa arkisesta iltapalastakin noin kauniin.

  ReplyDelete
 9. Ilona, kiva kun pistäydyit ja jätit kommentin. Kiitos! Oli ihan juhlahetki, kun kerrankin sää salli iltapalan nauttimisen pihalla. Ja tuo uusi hieno liina toki myös houkutteli kattamaan ulos.

  ReplyDelete
 10. No, tuo saamattomuus taitaa olla varsinkin loma-aikaan aikas tyypillinen piirre.
  Mutta totta on, että kummasti sitä piristyy kun keksii itselleen jonkun hyvän projektin (jos keksii) hihhih!

  Nuo kuvasi ovat taas ihanan tunnelmallisia...ja tuo jälkkäri mahtoi olla hyvää!

  ReplyDelete
 11. Ada och Emil, minua ihan huolestuttikin, että olenko niin huono rauhoittumaan, että lomalla ahdistus iskee. Mutta kun tarkemmin ajattelen, ei se sitä ollut. Ei se lomatekemättömyys ollut ahdistavaa. Vaan se, miten en jaksanut olla kiinnostunut oikein mistään. Tätä on ollut jo jonkin aikaa. Mutta eiköhän se innostus aikanaan tule. Ja
  ainahan voin mennä kirpputorille piristymään :)

  ReplyDelete
 12. Lovely photos! I'm glad you had a good day. I can only dream of seeing green grass in Summer - it gets too hot and dry in Australia.

  ReplyDelete
 13. Juddie, just now the whole landscape is very green there. I like more of beginning of summer when it's so much shades of green and yellow in landscape. But well, I'm not sorry for that :) Summer feels good!

  ReplyDelete
 14. What a beautiful table.

  ReplyDelete