12/08/2008

helsinki

Cycle trip to my hometown centre today. Happily I decided to carry a camara with me. I found a perfectly interesting display window filled with curiosites, vintage treasures and old stuff. Unfortunately it seemed to be impossible to go in to the shop. In fact, I wonder was it any shop either since there wasn't any name standing on the wall or office hours, or any sign that there would be somekind of businesses in those mysterious rooms behind the window.

Our four-legged friend don't want to go to the city at all. She is scared of the concourse and noise of the city. When I cycled away she was happy to stay home in our bed. Darling, overly sensitive little doggy girl.

I came back home feeling utterly glad. I bought a ticket to Stockholm for couple of days. A budget trip with my friend! Yes! It's so, so fun. If I have readers from Sweden, please, tell us any kind of interesting tips in Stockholm. We'll leave next sunday and we are here monday and tuesday. Yippee!


Tänään pyöräilin Helsingin keskustassa. Kerrankin kamera mukanani. Kruununhaassa bongasin huisin ihanan näyteikkunan. Se oli täynnä mahdottoman kiinnostavaa rompetta. Itse asiassa koko liikehuoneisto oli ihan(an) täynnä tavaraa, mutta se ei näyttänyt yhtään siltä, että siellä olisi liiketoimintaa. Mitään aukioloaikoja tai liikkeen nimeä en nähnyt missään. Tietääkö joku tästä mystisestä vanhain tavarain kaupasta ihanan Ravintola Kuurnan vieressä? Jos saan vihjeen, miten siellä voisi asioida, ryntään sinne oitis.

Nelijalkaystävää ei voi kaupunkiin ottaa mukaan. Se on niin metsittynyt tänne kaupungin peränurkkiin, että se on ihan parka ja hädissään, jos sen vie ihmisten ilmoille. Se jäikin vetämään lonkkaa sängylle, kun minä hyppäsin pyörän satulaan.

Tuliaisena kaupungilta kiikutin mukanani liput Tukholmaan. Minulle ja ystävälleni. Ou jee! Pääsen sittenkin pienelle matkalle. Lähdemme sunnuntaina ja takaisin tulemme keskiviikkona. Idea syntyi äkisti, riisipuuron sulattelun jälkimainingeissa eilisaamuna. Matkan henki on pieni budjetti, joten jos kellään on hyviä vinkkejä minulle ja ystävälleni, niin kiitollisena ja innokkain mielin otamme kaiken vastaan.

24 comments:

 1. pyöräily helsingin keskustassa on niin hermoja koettelevaa! tosin haluaisin aina mennä pyörällä kaikkialle..miten selvisit tuolla auto-ja ihmisvilinässä?
  tai ilmeisen hyvin kaikesta päätellen!

  tukholmaan! pieni matka, pieni budjetti kaikki pieni kuullostaa juuri hyvältä. muuta en osaa tukholmasta sanoa, kuin että kävelkää. ja siellä on muutakin kuin vanhakaupunki :-) on aikaa kun viimeksi olen siellä käynyt..

  koirallasi tuskin oli mitään hätää odotella, kun oli kerran päässyt sängylle...
  :-)

  ReplyDelete
 2. Ai niin, Aino, pyöräily ihan ydinkeskustassa on kyllä hermoja raastavaa. Pyöräilin Etelä Espan vartta, kun siinä on se pyörätie. Mutta muuten talutin. Tuolla Krunikassa taas pystyy ihan hyvin ajamaan autojen seassa, kun siellä on niin rauhallista. Mutta ne ylämäet tekee kyllä tiukkaa :)

  Ja kyllä kävelemme Tukholmassa :) Tukholma on periaatteessa mulle aika tuttu kaupunki, mutta viime käynnistä on jo pari vuotta aikaa. Ihana lähteä!

  ReplyDelete
 3. Meritullinkatu 5 sijaitsee Antiikki Seriko niminen puoti. Tarkoitatko sitä? En tiedä aukioloaikoja, mutta ehkäpä löydät tiedustelusta tai googlen kautta puhelinnumeron? Itse olen joskus käynyt siellä kun ovi on ollut auki, muistaakseni. Onkohan vielä niin, että siinä vieressä on jokin toinenkin antiikkiliike? Tai ainakin lähistöllä. Kuulostaa sekavalta selvitykseltä :D

  Itsekin lukeudun näihin, jotka pyöräilevät ihan joka paikkaan Helsingissä. Ajan monesti juuri tuosta tuon kuvassasi vilahtavan ravintolalaivan ohitse Kauppatorin kuvetta pitkin esimerkiksi kampaajalleni Etelärantaan. Pyörätiellä paljon turisteja mutta minä ymmärrän ja ajan rauhallisesti ;)
  Tosin nyt lopettelin ajelun mieheni ja äitini pyynnöstä. Alan olla jo sellainen pallo vatsani kanssa :D

  ReplyDelete
 4. Niina, KIITOS vinkistä! Täytyypä katsastaa tuolla nimellä. Siellä ikkunassa näkyi monta esinettä, joista voisin olla kiinnostunut. Ainoa liikkeeseen viittaava juttu oli sellainen seinästä ulkoneva kyltti, jossa luki "Antiikkia", tai niitä taisi olla kaksikin, toisesta se teksti oli vaan ihan rapautunut.

  Minäkin pyöräilen paljon, mutta keskustaan menen useimmiten junalla. En vain uskalla ajaa ihan ydinkeskustassa siellä liikenteen joukossa. Jos taas on jokin täsmäkohde keskustassa, niin pyöräily onnistuu yleensä ihan hyvin, kun suunnittelee reitin. Mutta sellainen kaupungilla haahuilu onnistuu kyllä parhaiten jalkaisin. Ihana ajatus, että olet ihan rauhallinen, kun turistit palloilevat pyörätiellä. Minulla meinaa vähän hermoja kiristää. Mutta koskaan en räyhää kenellekään, koska ymmärrän, että epähuomiossa tulee käveltyä missä sattuu. Niin saattaa käydä joskus itsellenikin.

  ReplyDelete
 5. Thank you for the pretty photos of your hometown. Hope you have a fun trip to Stockholm!

  My great-grandmother was Swedish and I'd like to visit Sweden (and the other Nordic countries, as well) some day.

  Can't wait to read about your trip on Pretty Gingham if you decide to include it!

  ReplyDelete
 6. Se Kuurnan viereinen kauppa! Olen käynyt myös ikkunan takana kuolaamassa, ei ole ollut auki ikinä. Ihan uskomaton mesta!

  Ihania kuvia kaikki tyynni.

  ReplyDelete
 7. Uskaltaudunpa kommentoimaan elämäni ensimmäisen kerran...Blogiasi olen lukenut pitkään ja pidän siitä paljon. Koirasi on todella suloinen :) Niinan mainitsema Antiikki Seriko ei ole tarkoittamasi liike. Antiikki Serikolla on aukioloajat, olikohan arkisin auki muistaakseni klo 16 saakka. Liike pitää sisällään ihania huonekaluja, mutta ovat ilmeisen haluttuja päätellen ainaisista Myyty-lapuista. En valitettavasti voi kehua liikkeen pitäjää asiakaspalveluhenkiseksi... :( Tuo tarkoittamasi liike on todellinen mysteeri. Asustelen tässä kulmilla enkä ole nähnyt liikettä koskaan auki. Valitettavasti! t. Emilia

  ReplyDelete
 8. Ompa salaperäistä :) Valitettavasti minulla ei ole tarjota sinulle minkään sortin johtolankoja.

  Kuvat ovat taas kerran ihanan kiinnostavia. Noiden kuvien perusteella voisin melkein itsekin hypätä satulan selkään ja kohti helsinkiä.
  No joo, en ehkä kuitenkaan ihan täältä asti.

  Tukholman reissunne kuulostaa ihanalta. Juttelin juuri yksi päivä miehelleni että josko tehtäisiin parin päivän "retki" kyseiseen kaupunkiin.
  Joululahja ostoksethan olisi hyvä syy??

  Mukavaa viikon jatkoa!

  ReplyDelete
 9. Petits Détails, I will post about Stockholm, I promise :) And so exciting to hear about your ancestries.

  Liivia, uskomaton mesta tosiaan. Varastolta se pikemminkin näytti kuin kaupalta. Olisin varmaan ihan taivaassa, jos pääsisin sinne penkomaan. Ja kiitos kuvakehusta, sinun kuviasi ihailen ihan erityisesti, joten kommenttisi lämmittää.

  Oi kiva, Emilia, kun oikaisit, ja kauhean mukava muutenkin, että kommentoit. Harmi, harmi ettei kauppa ole toiminnassa! Mutta siltä se kyllä näyttikin. Ikkunoita ei oltu pesty ihan vähään aikaan ja sisällä näytti siltä, että sinne on vain tungettu tavaraa. Kenelläköhän on varaa pitää tuollaista liiketilaa noin vain. Kiehtova mysteeri! Informoi, jos näet siellä joskus elämää. Ryntää pyytämään puhelinnumero putiikinpitäjältä, ja sano, että innokas asiakas odottaa sisällepääsyä. Ja kun kuvailit Serikoa, tajuan, että pällistelin sinnekin sisälle :)

  Ada och Emil, juu, saisi olla melkoisen urheilullinen tapaus, että Tampereelta pinkaisisi pyörällä tänne :) Mutta kai sellaisiakin löytyy. Hikipanta päähän vaan. Sinun pitäisi kyllä tehdä visiitti Helsinkiin, luulen että pitäisit ainakin Wanhakartanosta ja Anne's Past and Presentistä. Jos hyppäät satulaan, mennään kahville vaikka Cafe Engeliin!

  ReplyDelete
 10. Päivittäiset koiranulkoilutuslenkit takaavat sen, että tuo mystinen liike on erityistarkkailussa. Jos siellä elämää näkyy, niin lupaan informoida välittömästi :)
  Emilia

  ReplyDelete
 11. moi.
  minäpäs olenkin käynyt tuossa liikkeessä! siellä oli hyvin, hyvin vanha mummo, jonka kanssa oli vähän hankala kommunikoida ja kaikki tavarat oli jotenkin hauraan tuntuisia. siihen aikaan ikkunasomistukset muuttuivat välillä, ja ikkunassa oli aika erikoiset aukioloajat, enkä koskaan saanut mentyä sinne niinä aikoina. sitten joku itsenäisyyspv-somistus jäi ikkunaan pitkäksi aikaa. mummo antoi V:lle, joka oli silloin vauvan vaunuissa (=tästä on aikaa kai 3 vuotta siinä tapauksessa?) sellaisen "pyhäkoulukuvan", pienen kortin, jossa Jeesus varjelee lapsia.

  ReplyDelete
 12. ja vielä, tuli ikävä kaupunkipyöräilyä. meidän kaupunkikoti oli tuolla ylimmän kuvan talojen takana...

  ReplyDelete
 13. thanks for the lovely shots of Helsinki! i would love to visit someday!

  ReplyDelete
 14. Hannna: minun on ihan pakko jatkaa, sillä liikkeen tarina on todella ihmeellinen. Olen asunut lapsuuteni Kruununhaassa, ihan lähellä tuota antiikkiliikettä. Varsinkin äitini on vieraillut siellä usein. Liikkeessä on aina ollut hyvin sekaista, eikä se koskaan ole varsinaisesti muistuttanut oikeaa antiikkiliikettä. 80-luvun alkupuolella, minua odottaessaan, äiti osti omistajamummolta (joka äidin sanojen mukaan oli jo tuolloin 110-vuotias) ruokailuhuoneen kalustoon sopivan kauniin, antiikkisen valaisimen, joka edelleen riippuu kotini katossa. Myytyään valaisimen oli mummo ojentanut äidille pienen pyhäkoulukuvan ja kehottanut ottamaan sen mukaan synnytyslaitokselle. Antiikkiliikkeet tulevat ja menevät, mutta tuo yksi on jotenkin salaperäinen, eräänlainen pysähtynyt maailma...

  ReplyDelete
 15. PS. Tanja, jos keksit, miten sinne pääsee sisälle, kerro mulle niin tulen mukaan salapoliisikierrokselle;)

  ReplyDelete
 16. Hannna ja Tilkkutyttö, teidän tarinanne tuosta mystisestä kaupasta saa minut ihan melkein pakahtumaan. Ajattelinkin jo katsellessani sinne sisälle, että yksi vaihtoehto voisi olla juuri jotain tuon tapaista - vanha omistaja, jonka voimat eivät enää riitä jatkuvaan siirtelyyn ja siivoiluun. Mutta nythän tuo kauppa alkaa kuulostamaan aivan mahdottoman jännittävältä! Onkohan omistaja elossa? Tai jos ei ole, niin kuka hoitaa tuon kaupan asioita! Kai tilasta joku vuokraa maksaa, tai kai nyt jotain velvollisuuksia liittyy tuollaisessa kiinteistössä olemiseen. Jos joskus onnistun selvittämään, voisiko tuolla jotenkin asioida, postaan siitä kyllä ihan taatusti! Lupaan sen.

  Jill, thank you! Helsinki is very cosy and nice place to live. Not so very big metropole but interesting and inspiring enough. And I love sea! Please, visit, you are very welcome!

  ReplyDelete
 17. Minäkin olen käynyt opiskeluaikoina siinä puodissa. Keräsin silloin vanhoja valokuvia, ja mummelilla oli erikoinen hinnoittelupolitiikka: kuvat joissa oli eläimiä ja lapsia olivat kalliimpia. Koska halusin kuvan, jossa oli possu ja pikkutyttö maalaistalon pihassa, mummo sanoi: "Jaa jaa, tämä on kalliimpi, kun tässä on eläin ja lapsi." Ja hinta oli jotain 50 penniä... Lähtiessä minäkin sain ihanan pyhäkoulukuvan.

  Meidän naapurissa on myös houkutteleva antiikkikauppa (iso), joka ei ole ikinä auki. On kuitenkin ollut siinä samaten vuosikymmenet. Helsingissä on myös antiikkiliikkeitä, joihin kyllä pääsee sisään, mutta mikään ei tunnukaan olevan kaupan.

  ReplyDelete
 18. Sinäkin, Matroskin! Ihana kuulla näitä teidän tarinoita asioinnista tuolla putiikista! Ne tekevät tuosta paikasta vieläkin hohdokkaamman. Pyhäkoulukuvat kaikilla :) Minä keräilen vanhoja valokuvia, joissa on koiria. Harvemmin niitä löytyy, koska koirat, ja varmaan muutkin eläimet, on katsottu sen verran triviaaleiksi asioiksi, ettei niihin kovin paljon ole filmiä tuhlattu. Ja tosiaan monet antiikkikauppiat ovat melko tympeitä käytökseltään. Luulisi niillekin olevan ilo, kun asiakas tulee poikkeamaan putiikeissaan, mutta monesti tietoa pantataan ja tosiaan jopa ollaan haluttomia myymään. Kai ne sitten tulevat toimeen vakioasiakkaidensa ostoilla, kun ei tarvitse jokaista asiakasta kohdella tasapuolisesti. Mutta olen kyllä huomannut, että meininki muuttuu, jos vaan jaksaa sinnikkäästi olla välittämättä ynseydestään.

  ReplyDelete
 19. Hi blogfriend!

  I hope you enjoyed the summer!
  You sound so happy and your pictures tells me wonderful stories. So pretty, so full of character..I love Sweden as well, and now even more after getting to know so many delightful Swedish blogfriends.

  Wish you a safe and happy trip!
  Hugs from Aina

  ReplyDelete
 20. Ahaa, se siis josta on puhe ei ole Seriko. Serikossa tosiaan en tavannut mummoa. Luulin, itseasiassa että tavarat kuuluvat Serikolle. Mielenkiintoista! Ja todella kiehtovaa!

  ReplyDelete
 21. Täytyy sanoa, että olet kyllä tosi taitava kuvaaja! Näitä katselee niiiin mielellään...

  Jännä juttu tuo kauppa...

  ReplyDelete
 22. Hei pitkästä aikaa! Minäkin olen M:n kanssa opiskeluaikoina vieraillut siinä kaupassa! Jeesus-kuvat saimme mekin, vaikka mitään emme muistaakseni ostaneet. Se oli jokin ihan hullu aika kun siellä kävimme, varmaan jokin sunnuntai. Muistan, että ihmeteltiin kun se oli auki.

  Ihania kuvia.

  ReplyDelete
 23. Nice photographs, nice things, good looking blog! There is something about Finnish blogs, lot of them are so pretty, the style of the photographs, the taste of the bloggers, there is something...

  ReplyDelete
 24. muisto menneiltä vuosilta, olen käynyt liikkeessä vuonna 1991 kun muutin Helsinkiin ja sain silloin yllätys, yllätys; Jeesus-kiiltokuvan ja meinas itku tulla, olin silloin aika hukassa ja se mummo oli niin herttainen, että oisin voinut adoptoida sen. Nyt vois jatkaa sen työtä, olisipa ihana työpaikka!

  ReplyDelete