11/08/2008

a book post again - taas kirjapostia

I started the last part of my summer vacation today. I've one week left and I'll spend it lazing, reading, homemaking, feasting... what ever I'm inspired to do. I haven't too much plannings, happily. After two weeks hard and long working days it feels like a heaven just to be, calmly.

My day wouldn't have started better today. My dear friend (who moved to another city couple of weeks ago) came to us for breakfast. It was so, so nice see her again!

Now I'm reading Bazaar Style -book which gives me lovely inspiration and things to dream about. Plenty of wonderful pictures, fresh colours and I-want-that-vintage-things...

And our darling four-legged friend is happy too when I'm home. Now she doesn't want anything else but a little bit ice-gream from my bowl.


Kesän viimeinen lomapätkä alkoi tänään. Viikko rauhallisuutta, lukemista, kodin kohentamista, ulkoilua, herkuttelua... tai ihan vaan mitä päähäni pälkähtää. Tänään päivä ei olisi paremmin voinut alkaa: sain aamiaisvieraaksi ystävän, joka muutti muutama viikko sitten toiseen kaupunkiin. Keitin meille riisipuuroa. Oli niin kiva jutella ja vain olla! Nyt, kevyesti keskellä päivää, selailen Bazaar Style -kirjaa. Tihrustan pienimmätkin yksityiskohdat kuvista ja haluan sitä, haluan tätä, uuh, jotain tuollaistakin haluan. Vakavaa tämä ei onneksi ole. Vain harmitonta läähättämistä. Tai no, myönnettävä on, ihan pikkuisen tekisi mieli johonkin, vaikkapa Pariisiin kirpputorille (sen pakettiauton kanssa), mutta kestän tämän :)

Pieni, ruskea, nelijalkainen ystävämme ei oikeastaan muuta tahtoisi kuin lipaisun, tai no itse asiassa jos totta puhutaan, kauhallisen jäätelöä.

15 comments:

 1. Olen pyöritellyt tuota samaista kirjaa akateemisessa ja nyt yritän hillitä itteäni etten lähe samointein ostamaan sitä. Tosi houkuttava kirja!

  ReplyDelete
 2. Minäkin olen tuota plaraillut kaupassa ja nyt tekee mieli lähteä suinpäin hakemaan kotiin! Rauhaisaa lomaviikon alkua!

  ReplyDelete
 3. Kivan näköinen kirja. Olen tainnut sitä joskus jossain selailla, mutta nyt kiinnostus heräsi uudelleen. Koiran ilme on kertakaikkisen mainio, toivottavasti ummetusvaivat ovat jo takanapäin :) Nautinnollista lomaviikkoa sinulle!

  ReplyDelete
 4. Tuo kirja on yksi suosikeistani :) Päiväsi kuulostaa kovin rentouttavalta, toivottavasti saat nauttia monista samanlaisista lomapätkällä!

  ReplyDelete
 5. Ohhhh a wonderful book!!!! Enjoy your last week:) Today was the first school day for my kids:( .... but now I have silent mornings and I can start my intensive blogging:))))....xx*Marie*

  ReplyDelete
 6. Hope you have a wonderful week! I always enjoy reading your blog...

  ReplyDelete
 7. Kaunis kirja.. Minä en ole vielä eksynyt sisustuskirjahyllyille täällä Kaliforniassa, kumma juttu. Mutta vielä ehtii.

  Nauti lomasta!

  ReplyDelete
 8. Soile ja Sanctuary, kommenttienne mielikuva saa minut hilpeäksi. Siellä kaksi naista syöksähtämässä kirjakaupoille :) Itse tilasin AdLibriksestä. Se oli siellä halvempi kuin kaupungin kaupoissa.

  Marikki, poron suoli toimii taas normaalisti. Ja nelijalkaneiti on taas oma itsensä. Lupaan säästää teidät eritejutuilta tulevaisuudessa.

  Inkivääri, lupaavasti loma tosiaan alkoi. Eiköhän nämä päivät kulu mukavasti. Liian nopeasti kuluvat kuitenkin.

  Marie, I'll do, indeed! I'm waiting your new posts :)

  Petit détails, awww, thank you!

  Merja, nautin! Ja sitten kun päädyt Kalifornian kirjakauppoihin, raportoi. meillekin.

  ReplyDelete
 9. Tosi hauska ilme koirallasi. "Mää täs vaa kattele, et eik mittä jäätelöjuttui sais..."
  Anteeksi murre (heh), mutta koiran kuva puhui minulle jostain syystä juuri noin :)

  ReplyDelete
 10. tuo kirja on minunkin lemppareita.
  lähdin sitä kerran varta vasten ostamaan, kun en enää kestänyt. pyörällä vielä, ja se oli virhe (helsingin keskustassa ei ole kauhean kiva pyöräillä). mutta auta armias kun pääsin takaisin kotiin ja sohvalle ja lukemaan..

  ReplyDelete
 11. Katilein, mua naurattaa. Murrejuttu oli hyvä. Minä usein juttelen koiralle aivan lapsellisesti, just voisin sanoa, että jäätelöjuttui :) Se on hyvillään (luullakseni, ainakin se näyttää tyytyväiseltä), kun sille höpöttää. Ja minusta on ihan kauhean huvittavaa kuvitella sille kaikenlaisia ajatuksia ja puheita.

  Aino, kirjasta tuli heti kerralla mun suosikki. Mä olen yksityiskohtien ystävä. Tuo kirja ruokkii sitä puolta minussa. Ja juu, pyöräilu Helsingin keskustassa on ihan hankalaa, mutta muuten täällä kyllä on minusta hyvät reitit ja pyörätiet. Minäkin liikun paljon pyörällä.

  ReplyDelete
 12. Lähtisin heti Pariisiin kanssasi, jos ja jos...

  Selailla tekisi tuota mieleni.

  Hyvää lomaviikkoa!

  ReplyDelete
 13. Tuttu kirja - ei ole harmittanut, että tuli hankittua.

  Olen pitänyt vähän paussia tuon kirjan katselussa, etten kyllästy. Mutta kohta on taas kiva kaivaa se esiin selailtavaksi.

  ReplyDelete
 14. Liivia, voi kun voitaiskin lähteä! Kuvittelen, että olisit erittäin mainiota matkaseuraa :) Kiitos lomatoivotuksista! Pariisiin ei siis nyt, mutta kävin tänään varaamassa budjettimatkan Tukholmaan. JEE!! Sekin on ihana kaupunki. Itse asiassa se on ihan mahtava kaupunki.

  Killisilmä, minä harrastan samaa - siis väliaikaisjemmailua. Tämä kirja kyllä vaikuttaa sellaiselta, etten ihan heti kyllästy. Mutta tauon jälkeen kirja kuin kirja vaikuttaa aina hohdokkaalta. Sama pätee hyviin levyihin.

  ReplyDelete
 15. Oh, I just LOVE the Bazaar Style book. It's been a bible of inspiration for me. I'm new to your blog and am reading the archives now. You take really beautiful photographs.

  ReplyDelete