15/05/2009

dear one

My goddaughter was visiting here today. All those days with her are the awesomest of my days, and this day didn't make an exception. She's so dear, so playful, so fun, so clever. And also somehow pedantic. In the same way like me when I was kid. 

We picked dandelions. And cooked a little feast out of dandelion leaves too. Yummy! And lighted a fire too at the garden grill, what a magic thing it was. For a long time we just stared the fire, and smelled its scent of course.  

Kummityttöni mun oli kylässä, ja muu perheensä myös. Yksi elämäni onnekkaimmista asioista. Tuo lapsi on niin ihana. Ihanaihanaihana. Ja hauska. Ja liikuttavalla tavalla tarkka, muistuu omat lapsenajatukset mieleeni. Minäkin olin vähän samanlainen. Minulla oli näkemys, ja sen tahdoin kyllä myös tuoda esiin. Aika hyvä piirre.

Poimittiin voikukkia maljakoihin. Tarkkaa hommaa, minkä mittaiseksi varret katkaistaan. Vähän liian lyhyeksi meni.

Voikukanlehtipaistosta leivän päällä, ohje Himalaiselta. Kylläpä me tykättiinkin!

Muitakin pihan iloja. Kuka saa pitää poroneitiä hihnassa - aika polttava kysymys! Tehtiin tuli pihagrilliin, ja sitä tulta tapitettiin pitkään, maagistahan se onkin, helposti aikuisestakin. Saatiin takit savunhajuisiksi ja paistettiin makkarat.

Ja aina kun on kummityttö kylässä pilkotaan hedelmiä vadille. Se on mukavaa minustakin. Jotenkin ihan erilaista syödä päärynää noin kuin haukata hedelmästä.

6 comments:

 1. Sounds lovely and the picture are so nice and soft :) These little vases are from Ikea, right? I stared a them for a long time at Ikea...I love them! Maybe I should still buy them...

  ReplyDelete
 2. Rynke, yes, those tiny vases are from Ikea. I like them too, very much. Pretty little things to brighten me with or without flowers!

  ReplyDelete
 3. oh im going to be a god-mother too! im so excited :)

  ReplyDelete
 4. Marie, oh, good. Congratulations! To me it's very special because I don't have kids. Well, I think it's always a special affair.

  ReplyDelete
 5. Tuo on ainut tapa miten omani syövät omenia. Toinen VAIN vihreitä, toinen VAIN punaisia.

  ReplyDelete
 6. Violet, hauska jako. Mulla oli lukiossa ope, joka halusi omenoita, Golden Delicious omenoita. Ja jos vei, niin saattoi saada numeron korotuksen. Jos vaan naama muuten miellytti. Pilkkoa ei tarvinnut kuitenkaan, mutta lajike oli määritelty.

  ReplyDelete