07/09/2009

sew baby sew!

Finally I have a sewing nook of my own! Pretty, little space for all kind of crafts. For a lack of space my sewing table has been in keeping in my friends house, but now it has a place in here, a bit narrow place, but it fits nonetheless. And this corner is full of light too, it's good. I am so glad that for to sew it's no need to start to clean up the kitchen anymore. Very pleased and happy I am! The period after my vacation has been rather busy, so I haven't had time to sew more than couple of pillow covers yet, but in my mind I've at least couple of nice sewing-things. At the moment I am very tempted to do an inspiration-wall, such as real fashion designers always have in their studios :) I always collect beautiful pictures but I store those in boxes and folders, so there they are too easy to forget. I like it anyway that the home has a lot to watch. So, the inspiration-wall shall be the next project to do. Do baby sew!Minulla on vihdoin ompelunurkkaus! Paikka kaikelle omalle tekemiselleni. Hyvä pöytäni on vuosien jälkeen minulla taas. Se on ollut tilanpuutteen vuoksi ystävilläni hoidossa Turussa, mutta nyt se mahtuu tänne, vähän ahtaasti, mutta mahtuu kuitenkin. Ja valoisakin on tuo nurkkaus. Olen niin iloinen, kun ompelua varten ei tarvitse enää alkaa keittiön siivoamiseen. Suuresti tyytyväinen ja iloinen olen! Lomani  jälkeinen aika on ollut kiireistä, joten en ole tyynynpäällisiä kummempaa vielä ehtinyt tekemään, mutta mielessä muhii jo kaksikin mukavaa juttua. Ihan kauhean kovasti minun tekisi mieleni tehdä tuohon seinälle sellainen hienon hieno inspiraatioseinä, kuten oikeilla muotisuunnittelijoilla konsanaan. Jemmaan kauniit kuvat aina laatikoihin ja kansioihin, ja sinne ne helposti unohdankin. Tykkään muutenkin niin kovasti siitä, että kodissa on paljon katseltavaa. Ihanuustihentymän haluan nyt tuohon seinälleni.

29 comments:

 1. Oih miten suloinen ompelunurkkaus! Siellä ilo puuhastella! Pysyykö ihana järjestys? Kauhea ajatellakin omaa kaaostani...nyt alkoi ahistaa...

  ReplyDelete
 2. Koko kotisi näyttää ihanuustihentymältä (mikä loistava sana!) ainakin kuviesi välityksellä.

  Tuo ompelunurkkauksesi on oikea suloharmonian taidonnäyte :)

  Inspiroivia ompeluhetkiä

  ReplyDelete
 3. What a perfect sewing spot!! Congratulations!!

  ReplyDelete
 4. suloisen värinen ompelukone! Onni on oma ompelunurkka. Siihen kun istahtaa niin heti tulee ideoita virtanaan vaikka muuten ei keksisi mitään.

  ReplyDelete
 5. Hei, olen ensimmäistä kertaa täällä, ja näen pöydälläsi ompelukoneeni näköiskappaleen! Ompelunurkkaus olis jotain uskomattoman hienoa. Onnea.

  Ja hienoja kuvia otat, tänne täytyy palata uudestaankin.

  ReplyDelete
 6. Toi on ehdottomasti maailman suloisin ompelunurkkaus! Ihan kuin suoraan jonkun viehättävän ranskalaisen elokuvan lavasteista.

  ReplyDelete
 7. Satu, oi ei kannata ahdistua! Ei täällä mitkään paikat järjestyksessä pysy - en edes tavoittele sellaista. Sotken ja siivoan, jatkuvaa aaltoliikettä.

  Minttumaari, hehee, valokoiduista kuvakulmista ehkä, mutta täällä on myös aika paljon myös kamaluustihentymiä. Suloharmonia on myös mainio sana. Kiitos!

  chelsea, thank you!!

  Rinna, niin on, onni.

  emma, kiva kun jätit kommentin, niin minäkin osaan sinun blogillesi. Ja arvaa, meidän koneiden näköiskappale oli myös Espanjassa kirpparilla, kiljahdin aivan riemastuksesta. Tuo on hyvä kone. Ja nätti.

  Minttu, voi kiitos kiitos :D

  ReplyDelete
 8. Heh kurkkaappa uusin postaukseni http://stromso.blogspot.com/2009/09/oma-nurkka.html viime viikonlopulta. Oma ompelunurkkani on pimeä luola sinun ateljeesi verrattuna. Työn alla on nyt isompi ompeluhuone maalle ja sinne kovasti tavoittelen tuollaista vähän valoisampaa tunnelmaa. Saa nähdä onnistunko...

  ReplyDelete
 9. Your sewing corner is so lovely. Wonderful how you made this space both functional and pretty.

  ReplyDelete
 10. I really like this corner! :)

  ReplyDelete
 11. Ih, ih, ihana! Inspiraatioseinää kannatan, haluan itsekin sellaists entisestään paisuttaa. Nyt vaan lämmintä kuppiin ja surruttamaan syksyn puhteiksi!

  ReplyDelete
 12. Hienon hieno ompelunurkkaus! Ihana pöytä ja kone:)

  ReplyDelete
 13. Ihanuustihentymä?! Blogisi on sellainen. Ja nurkkauksesi on loistava. Tuossa on varmasti ilo surruutella menemään!

  ReplyDelete
 14. Oi kuinka kaunis ompelunurkkus ja kone. Oikein ihana. Huokaus.

  ReplyDelete
 15. IHANUUSTIHENTYMÄ. MAistelen tuota sanaa. Se on kuvaava. Hyvä sana.
  Nurkkaus on inspiroivan näköinen mutta kyllä, ihanuustihentymä siihen vielä!

  ReplyDelete
 16. Stella, oi, se oli hieno, palvon työvalaisintasi!

  Elizabeth, I think all the places should be pretty as well as functional. Maybe even more pretty :)

  Haust, thanks, I like that too!

  Sanctuary, sinä oletkin inspiraatioiden kuningatar :)

  Vintage living, ovathan nuo, vanhoja, kauniita ja käytännöllisiä. Oikein ihania siis.

  Outi, on ilo, naapurin verhoja juuri tuossa lyhentelin. Tilaa ei ole liiemmin, mutta juuri järkevästi siinä mahtuu työskentelemään. Enpähän minä mikään tehtailija olekaan :) Sunnuntaiompelija paremminkin.

  Niina, minäkin huokaisin, kun sain pöytäni vihdoin tänne.

  violet, tuo sana vaan putkahti päähäni, niinkuin monesti sattuu. Aivan mukavalta se minustakin tuntuu. Olen jo melko kyllästynyt tuohon inspiraatio -sanaan. Jotain pitäs tilalle keksiä.

  ReplyDelete
 17. Niin kovin soma nurkkaus! Ihan juuri sinun oloisesi. Ihanuustihentymä, loisto-sana! :)

  ReplyDelete
 18. Ihana ompelunurkkaus! Ja kuten joku jo aiemmin kommentoi, kotisi näyttää tosi kivalta! Täällä ruudun takana senkun huokaillaan ihastuksesta ja mietitään, osaisiko kuvista imeä vaikutteita omaan kotiin :)

  ReplyDelete
 19. Sinulla on vallan ihananuustihentymäinen ompelunurkkaus! Sellainen on minunkin toivomuslistalla, mutta ei tähän huusholliin sellainen mahdu, joten ihalailen muiden.

  ReplyDelete
 20. Voih,Tanjuskainen!!
  Onpa onni,että olet saanut oivallisen paikan röykytellä/surruutella ispiroivia ompeluksia näkösälle sellaisella tahdilla,että oksat pois!!!
  Nyt niitä saattaapi hyvin nii tulla hurjat määrät,kun on paikka missä hurruutella,eikä tarvitse kaivaa hurruutuskonettaan esille,joka taas saattaa toppuutella inspiksen voimakkuutta huomattavasti...
  Ja se ihanuustiheytymä on aivan ehdottomasti joka ilokseen,riemukseen ja onnekseen ompelevaisella oltava~ehdottomasti!!
  Mahtavaisia ompelustuokioita sinulle!!<3<3<3
  Näytäthän sitten meillekin,mitä mahtavuuksia olet ihanuustiheytymän saattelemana saanut aikaiseksi!?

  ReplyDelete
 21. Tykkään pöydästä myös! Sulla on aina kaikki niin ihailtavasti järjestyksessä.

  Inspiraatioseinähän tuohon sopisi kuin nenäpäähän!

  ReplyDelete
 22. Ihanuustihentymä :D loistava termi, tuollaista tarvitsisi kyllä itsekin. Ja niin näyttää samalta sinun ihana harmoninen ompelunurkkaus, omani näyttää siltä että hyvä jos näet seassa ompelukoneen... pitänee raivata sinun inspiroimana!

  ReplyDelete
 23. Tuo sinun ompelukoneesi on niin kaunis esine!

  Ja yhdyn joukkoon suureen: nurkkauksesi on todellinen ihannuustihentymä.
  Tuli yhtäkkiä mieleen Cherbourgin sateenvarjot!

  ReplyDelete
 24. On kaunis. Tuossa voisi vain istua ja vaipua ajatuksineen sinne ihanuustihentymään, oikein olisi hyvä näin tiistai-iltana.

  ReplyDelete
 25. * i h a n u u s t i h e n t y m ä *
  tämän lisään ihastuneena sanavarastooni ! nyt vasta ymmärrän mikä on ruosteinen leivinpeltini tuossa edessäni seinällä, viimeisin romulöytöni, eihän se olekaan magneettitaulu, ilmoitustaulu eikä muistitaulu eikä mitään muuta yhtä arkisen kuuloista, sehän onkin ihanuustihentymä!! kiitos!!
  olet onnentyttö kun osaat ommella.
  kaunis nurkkaus ja tutun oloinen tuoli. kyllä siinä kelpaa surrutella!

  ReplyDelete
 26. Inka, kiitoksia. Hauskaa, kun sinäkin tykkäät ihanuustihentymästä.

  Anna-Kaisa, puolin ja toisin innoitusta imetään toisiltamme - se on minusta blogimaailman hienous :)

  Soile, tilanpuutehan se useimpia vaivaa. Eikä tuokaan nurkkaus suuruudella ole pilattu :) mutta ihan mukavasti siihen silti mahtuu.

  Katinkainen, olisipa mukava ajatella, että ompeluksia syntyisi läjäpäin. Tiedän sen jo ennelta mahdottomaksi - työ vie ajan ja voimat, joten ompeluksille jää harmillisen vähän aikaa. Mutta toivon mukaan jotai pientä aina silloin tällöin. Innokkaana sitten täällä kyllä niitä tekeleitäni esittelen :) Kiitos paljon suurenmoisesta kommentistasi!

  Liivia, tuo on vanha Koulukalusteen pöytä, tukevaa tekoa ja kunnon puuta. Tykkään järjestellä, se onkin tärkeä ominaisuus, sillä osaan myös sotkea.

  Parolan asema, siitä sitten vaan järjestelemään. Itsekin monesti innostun, kun näen jollakin toisella. Pitää siis hakea siivousinspistä blogeista :) Kyllä minukin ompelukoneeni silloin tällöin peittyy...

  Celia, minunkin silmääni ompelukoneeni on nätti. Toivon, että se kestäisi iäisyyteen asti, kun uudet ovat niin rumia. Cherbourgin sateenvarjot on ihanan värinen - kiitos siis!

  Tiistai-iltana olisi hyvä. Mutta en ehtinyt, edes ajatella. Mutta torstaina ehkä... Kiitos.

  kata :D Eikös ookin hyvä tuoli!

  ReplyDelete
 27. Onnea kauniista ompelunurkkauksesta! onkin muuten kaunis kolo:)
  iloa ja inspiraatioita!

  ReplyDelete
 28. outi, hymyillen ja onnekkaana "omasta huoneesta" kiitän inspiraation toivotuksistasi!

  ReplyDelete
 29. Love your aqua sewing machine!

  ReplyDelete