04/10/2009

sunday coffee

Sunday means many many cups of coffee. In my life coffee and sunday mood belong together inextricably. Harmfully an espresso tin was empty so I had to resort coffee making in an old times filtering way. I was too lazy to skitter to a grocery store near to mine to buy better coffee, and it's a magnificient (=lovely) autumn storm in here, so staying inside listening rain beating on windows and making filter coffee was just ok. Reading, browsing magazines, writing, stretching and making crêpes - what a relaxing way to spend sunday. My dearest cutie creature laying  next to mine, so warm so cosy. And you know what's the best -  sulks with mom is end now, today we talked in a warm way and constructively. I'm hoping all the other worries would go away too. Now I feel happy, anyway.Kahvia on kulunut tänään. Sunnuntaisin minulla aina kuluukin. Sunnuntait usein pyhitän itselleni, teen mieluisia asioita omaan tahtiini ja lepäilen. Pyhäkahvit moneenkin otteeseen kuuluvat asiaan. Pyjama on vaihtunut sadevaatteisiin vain koiran lenkitysten ajaksi. Olen venytellyt, kirjoittanut, selaillut ajatuksella Toastin kotikuvastoa ja muitakin inspiraatiokirjoja, paistellut lettuja ja juonut sitä kahvia. Ihan ärsyttävästi espresso on päässyt loppumaan, piti kaivella tuollainen suodatinsysteemi esille, ja keitellä sillä peruspresidenttiä. Olen kyllä ehdottomasti enempi espresson ystävä. Mutta kauppaan en jaksa mennä.

Olen onnellinen ja helpottunut yhdestä asiasta. Mykkäkoulun päättäjäisiä on vietetty tänään! Puhuimme paljon, ja niin mukavasti. Ihanan vapauttavaa. Kunpa muutkin vaikeudet pian helpottaisivat!

17 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Höh, onnistuin tuossa jotenkin sähläämään, uusi yritys:

  Tulin kurkkimaan uusia kuvia, eikä tarvinnut taaskaan pettyä. Ihanaa sunnuntaitunnelmaa! Jos maltat pyjamahousuista luopua laittelen kahdeksaksi broilerin rintafileitä vuohenjuustolla ja pinjansiemensalaatilla. Jälkiruuaksi olisi leipäjuustoa ja viikunahilloa. Sitä sun espressoa olisi paketillinen myös kaapin perukoilla, saisit sen samalla kun ei tule tehtyä pannulla kuitenkaan.

  ReplyDelete
 3. Jenny, voi rakas ja ihana. Tiedätkö, olin juuri aikomaisillani hautautua koko loppuillaksi vällyjen väliin kirjoittamaan, mutta kutsun luettuani, en voi kerrassaan vastustaa kiusausta. Tuo leipäjuusto-viikunahillosysteemi saa minut jo kuolaamaan. Ja sinun tekemää pinjansiemensalaattia ei mikään voita. OJOJOJ! Siispä vaihdan säädyllisemmät housut jalkaan ja hurautan sinne tuota pikaa!

  ReplyDelete
 4. Hyvä, jos on yksi huoli vähemmän. Toivottavasti pian kaikkonee loputkin.

  Pitää varmaan itsekin selata uudelleen tuota Toastia, katselin kerran ja mihin lie on nyt hautautunut. Ja venytelläkin pitäisi. Mutta kun on niin kylmät lattiat jo...

  ReplyDelete
 5. Hello, I am a mixed media artist based in London and Sao Paulo. I really enjoy to visit your blog, I love all things vintage and crafts...your old fashion cafe style took me back to my childhood in Brazil, enjoy your Sunday.

  ReplyDelete
 6. Mitkä ihastuttavat pilkkupöksyt sulla on tuossa viimeisessä kuvassa :) Ihastuttavat! Mukavaa kun mykkis päättyi. Tuollaiset hitaat sunnuntait olivat ihania joskus aikoinaan. Nyt on tämä jälkikasvu joka ei anna hetken rauhaa ... huoh. Olen kade sinulle ;)

  ReplyDelete
 7. Niin iloinen puolestasi. Hyvä sunnuntai ja sopu kaupan päälle. Melkein sait kahvin tuoksumaan tänne asti... Mukavaa alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 8. Liivia, yksi kerrallaan jos kaikkoaa, niin hyvä on. Mutta ainahan niitä sikiää lisää. Onneksi kuitenkin olen jotenkin niin vireä ja tyytyväinen nykyään, että murheet ei ihan nujerra.

  Laita sinäkin talja lattialle, sen päällä on lämmin venytellä. Teki hyvää!

  theroofcat, oh how nice to hear about your flashback :) And thanks for your visit and comment!

  Niina, luin ensin huolimattomattomasti että ihanat pikkupöksyt, ja melkein säikähdin, että näkyykö mun pikkupöksyt :D No joo, nuo ovat ihan vaan mun pyjamahousut, luonnonvalkoista ohutta puuvillaa tummansinisillä pilkuilla. Kivat ovat. Tuo mykkäkoulun päättyminen on ihan mahtava asia, on niin paljon rennompi ja parempi olo, ja myös tieto siitä, että äidillä asiat hyvin tekee minut onnelliseksi. Voimaa ja intoa sinulle härdelliin!

  Outi, kiva, kiitos! Minäkin olen iloinen sovusta. Hyvä kahvi tuoksuukin ihanalle!

  ReplyDelete
 9. Oh you've got that wonderful catalog of Toast! Lucky you! :(

  those pictures and those words were all so beautiful!

  have a nice day!
  xo

  ReplyDelete
 10. Viisainta olisi ollut jos minäkin olisin jäänyt pyjamoimaan eiliseksi mutta ei, maailman turuille vaan piti taas mennä kuin olisi tuli persiin alla ja Tauti senkun paheni ja nyt vasta niistänkin.

  Olen niin iloinen mykkäkouluasiaan tulleesta muutoksesta!

  ReplyDelete
 11. Taas niin ihanat kuvat. Helppotus näkyy niissä. Luulempa että vaikka mykkä koulua onkin, niin jos vain olet osoitteen kertonut niin kyllä hän blogiasi silloinkin seuraa...

  ReplyDelete
 12. Voi miten letkeä sunnuntai, alkaa ihan venytyttämään kun katsoo näin rentoa tunnelmaa. ihanaa sävymaailmaa myös. Voi kun pääsisi olemaan pyjamapökissä edes yhden päivän, vain pieniä kevyitä juttuja ja maitokahvia... tähän täytyy varata aikaa, juu.

  ReplyDelete
 13. That sounds and looks like an absolutely beautiful morning!

  ReplyDelete
 14. tilkkutyttö05/10/2009, 19:55

  (Mäkin luin ensin, että pikkupöksyt.) Kadehdin entisaikojen ihmisiä, joille sunnuntait olivat ihan oikeita lepopäiviä, ja myös tuntuivat ja näyttivät erilaiselta, kuin viikon muut päivät. Juuri tuollaisilta. Jos sunnuntai olisi jonkin värinen, se olisi juuri tuollainen usvaisen sinertävän vihreä. Kadehdin myös tuota astiapyyhettä, joka on nimikoitu minun kirjaimellani... Onpa ihanaa, että mykkäkoulunne on päättynyt!

  ReplyDelete
 15. SHOKOOFEH, last week I got it. But if things go like normally, Toast sends me couple more, and I can send one to you too. It's weird, every year Toast lets me wait their catalogue many weeka and then suddenly they send me many copies. But let's see, this is the only one now. And its very beautifully styled and layout is perfect! I'm grateful for your words!

  violet, oi ei, tauti! Nyt parantele, ota iisisti ja lämpimästi. Jos sellisen yhden parannussäteen sinne lähettäisin. Voi paremmin, voi hyvin! Mykkäkoulutuspoliittinen muutoskanta on oikein hyvä. Tack!

  eilen tänään huomenna, hyvä kuulla, että helpotus näkyy, ihanaa, kiitos! En itse asiassa tiedä, seuraako. En edes muista, olenko antanut osoitetta.

  Parolan asema, eikun selälleen vaan ja kuvittelemaan kissaa! Ja ajanvaraus välittömästi pyjamapäivää varten.

  Courtney, yes it was, actually the whole day was like morning. Morning days are good :) Just pyjamas and coffee. Forgetting everyday life for a moment.

  tilkkutyttö, ihana taas kun tulit kommentoimaan! Jaamme usein samankaltaisen käsityksen väriasioista, se on kivaa!

  ReplyDelete
 16. Oh thank you dear! it's really nice! :)

  ReplyDelete