20/10/2009

guess what?

Yesterday I tried to take a picture of myself. Camera on a stand, then a self-timer counting seconds and me rushing to front of the camera. I tried so very very hard to be myself and relaxed and pretty. My attempt, however, led only to a rather strong sense of stupidity, as the whole situation was fairly absurd. Also in a rush was I, as usual nowadays. Of course, all this self-portrait-thing was ridiculously repeated many many many times, because, well you know, there was always something wrong with the pictures.

Oh, why I was doing that? Well, because, that next to the columns it's always used to be a photo of the columnist. And guess what? I did write my first official column ever. It will be published in Tekstiiliopettaja (i.e. Textiles Teacher journal in Finland and in Finnish, naturally). Yayyy! It's wonderful to write! But well, that picture, I did not dare to send it for the editorial, because it's a bit too blurry, even though otherwise I liked it the most of those. Instead of that, I send one wherein I look little bit distresssd and tired poor girl. But what do you think, isn't it just ok that the columnist looks a bit like rickety in a columnist photo? Especially when I really wrote my column during beautiful, silent night times. Seriously, I'm in desperate need of longer and deeper sleeps! I'm tired. And still hasty. Hours around the clock isn't enough for me. And have to admit that I was so nervous about my first column that when I pushed the send-putton I thought what the heck was I thinking while promising to start to be a columnist! You know, that little suspicious mind pondering am I good enough, was it anything wise in my writings. But have to say that my I was much more confedential next morning.

In the future I promise not to take that much photos of myself but just concentrate on my eternal issues; home, nature, light and shadows, joys of everyday life plus occasionally some materialistic pleasures too, hehee. Soon I have to return a lovely system camera back to its owner. And settle for an old pocket Lumix of mine. What a harmful fact!

Then let's listen to one good song.Yritin eilen kuvata itseäni, siis ottaa itsestäni kuvan. Kamera jalustelle ja sitten itselaukaisija laskemaan sekunteja ja viuh säntäys kameran eteen. Yritin kovin kovin kovasti olla oma itseni. Yritys kuitenkin johti vain melkoisen vahvaan typeryyden tunteeseen, kun koko tilanne oli kohtalaisen järjetön. Kiirekin oli, kuinkas muutenkaan. Tukan sentään olin ehtinyt pestä! Tuon säntäilyn tietysti toistin naurettavan monta kertaa, sillä, no te tiedättekin, aina niissä kuvissa oli jotain vikaa.

Ai miksikö moinen? No siksi, että kolumnistista kuuluu olla kuva kolumnin vieressä. Kirjoitin elämäni ensimmäisen virallisen kolumnin. Se julkaistaan Tekstiiliopettaja-lehdessä. Jihuu! Oli ihana kirjoittaa. Ja tuo kuva, sitä en tohtinut laittaa lehteen, epätarkka kun on tuo, vaikka muuten siitä tykkäsinkin. Sen sijaan lähetin sellaisen, jossa olen pikkuisen ahdistuneen ja väsyneen poloisen näköinen. Mutta eikös kolumnisti voikin olla vähän reissussa rähjääntynyt? Varsinkin, kun kirjoittaminen meni ihan todellisestikin yötöiksi. Ei nähkäätte meinaa vuorokauden tunnit riittää minulle. Se on vielä kerrottava, että kun olin painanut send-nappia, ihan hurja pelkohäpeän tunne valtasi minut. Tosin onneksi seuraavana aamuna olin onneksi vähän luottavaisemmalla mielellä.

Taidan kuitenkin keskittyä kuvaamaan itseäni enemmän niitä ainaisia luontoaiheita ja arjen iloja. Pian joudun palauttamaan minulla lainassa olleen järjestelmäkameran takaisin omistajelleen. Ikävä tulee.

Sitten kuunnellaan yksi hyvä laulu.

36 comments:

 1. Symppiksen kuvan olet saanut otettua! Tykkään. Itsensä kuvaaminen on kinkkistä, eri juttu vielä jos ois jalusta ja itselaukaisin.

  Ja wau, onnittelut kolumnistille! Tosi upea juttu. Tästäkö se ura urkenee? :)

  ReplyDelete
 2. Mitä nuo rullat ovat? Onnea kolumnistin hommasta. Nyt varmaan alat elää Carrie Bradshawn tyyliin, Manolot vaan jalkaan. (Ihmettelin aina että miten se rikastui yhdellä vaivaisella kolumnilla...)

  ReplyDelete
 3. Olen pitkään, kesästä saakka, päivittäin seurannut blogiasi. Kommentoimatta. Nyt on ihan pakko hihkua ja onnitella kolumnista Tekstiiliope -lehdessä. Innolla ja mielenkiinnolla odotan lehteä saapuvaksi. Olen siis sellainen, käsityönope siis, jolle tulee tuo lehti.

  Kiitos hirmuisesti mielenkiintoisesta, hyvänmielen blogikirjoituksista ja -kuvista.

  Johanna

  ReplyDelete
 4. Onnea, ihan mahtavaa!
  Ja oikein hyvä kuva sinusta. Tykkään kutreistasi.

  ReplyDelete
 5. Tämä sinun blogisi on mulle se jonka päivittymistä eniten odotan. Taas on niin ihanat kuvat ja kun sinä osaat kirjoittaakin.

  Olen tosi iloinen kun sait tuon kolumnistihomman! Oma Tempus-lehteen kirjoittamiseni on ollut tosi antoisaa ja haastavaakin. Tykkään siitä että täytyy ihan kunnolla yrittää ja tsempata jotta saa hyvän jutun ja kunnollisen kuvan. Suuronnittelut tuosta jutusta! Uskon että olet just oikea siihen.

  Omakuvien ottaminen aiheutti suurnaurut täällä. Juuri tuommoista se on. Omaa kirjoittajakuvaani kun otin Tempukseen niin mahtoiko sata otosta riittää...;-)
  Olen viime päivinä näitä muuten vaan -otoksia yrittänyt itsestäni ja naaman (ilmeen!) lisäksi mua raivostuttaa se, että taustalle tulee aina jotakin karseeta. Ei ole mikään studio tää meidän koti, ei!

  ReplyDelete
 6. Onnittelut kolumnista! Hieno juttu.

  Kaunis omakuvakin.

  ReplyDelete
 7. No mut ONNEA Tanja, mahtavaa!
  Mistähän tuon lehden saisi käsiinsä, ehkä kirjastosta?
  Kuvassasi ei kyllä ole mitään vikaa, vaikka paras kuva on mielestäni tuo varjokuva joka sulla on blogin profiilikuvana.
  Vai on sulla ollut järjestelmäkamera käytössä, oon kade. En kyllä osais varmaan käyttää.

  ReplyDelete
 8. Kuva on erittäin hyvä, symppis! Ja sulla hienot lasit.

  PALJON ONNEA kolumnin johdosta :)) Upea homma!

  ReplyDelete
 9. Niin piti omakuvasta ja omakuvista yleensä sanoa vielä että mulla suurin kompastuskivi on semmonen tyhmä "kohtalokas" ilme jonka meinaan ottaa aina (vaikka tiedän että se on naurettava) tai sitten joku ihme huultentörötys. Tässä on vältetty nuo molemmat vaarat ainakin mallikkaasti!

  Ehdottomasti kuva ihmisestä johon tekee mieli tutustua.

  ReplyDelete
 10. Tuo on loistava kuva, kelpaisi upeasti kolumninkin viereen, niin smize-silmät (smile with your eyes) että ;) Hienoa kuulla kolumnistin urasta, sopisit kyllä moneen muuhunkin lehteen, tänne pitää aina kiiruhtaa lukemaan kun on vain mahdollista!

  ReplyDelete
 11. Neiti Nimetön, juu, kyllä tässä kuvajutussa oli minusta aivan ehdotonta, että jalusta oli! Kiitos paljon onnttelusta. Ainakin pääsen harjoittelemaan, en näin alkumetreillä lähtisi vielä uudelle uralle hurraamaan :)

  Matroskin, rullat ovat lahjapapereita. Juu, mähän olen sinkkukin nykyään, joten luonnollisesti alan elää Carrie Bradshaw:n tyyliin! Samaa minäkin joskus ihmettelin että miten yhdellä kolumnilla, vaikka minulle kaiken ei aina tarvitse olla niin realistista. Mutta no joo, totuus on täällä minun kotonani, että vaikka vaatehuone on iso, se on enempi täynnä kankaita ja kirjoja kuin hienoja asuja. Manoloista en varsinaisesti edes haaveile. Tänä syksynä kiillottelen vain vanhat talvikenkäni, kun uusiin ei kovin hyvin ole nyt varaa.

  Johanna, oi kun kiva, että nyt kommentoit noin ihanasti ja lämpimästi. Kiitos! Hauska olisikin tietää, että onko minulla enemmänkin tekstiiliopelukijoita. Itse en ole valmis, ja tällä hetkellä minulla ei ole mahdollisuutta opiskella.

  Liivia, kiitos paljon! Tuossa kuvassa tukkani näyttää jopa yllättävän kivalta, johtunee pään asennosta. Mutta normaalioloissa se on vaan pitkä polkka, vähän ylikasvanut. Ehkä mun pitää alkaa kulkemaan pää tuollai vinossa koko ajan!

  violet, nyt sanot kyllä ihan hurjan paljon ja ihanaa, kiitos! Mua naurattaa tuossa omakuvassa se, että tarkennus on ovenkarmissa, tuossa tuikitärkeässä kapistuksessa minän kannalta. Tuo kulma sattui olemaan ainoa rauhallinen paikka, jossa oli aivan mukava valo. Ja toinen hulluus tuossa o se, että keittiön ikkuna heijastuu silmälaseihini tuossa kulmassa. Kuvan ottaminen itsestä on kuitenkin mulle sopivampaa näin, kuin että joku muu sen ottaisi, silloin olisin ihan vaivautuneisuudesta kankeana. Tuo ilmehomma, se on se peilailuilme, joka tulee niin helposti noihin valokuviinkin. Minä mutristelen huuliani myös. Teen sitä kuulemma ihan kyllä muutenkin. Ja mulla on vielä niin ankean epäsymmetrinen suu. Mielestäni suu on aina vaikein kuvissa!

  Merja, kovasti kiitoksia!

  kata, nyt en kyllä osaa sanoa, tuo on tuollainen ammattilehti, niin ei varmaan edes monista kirjastoista saa. Jos en ihan kamalasti lehden ilmestyttyä kainostele, postaan jutun. On niin outoa julkaista jotain, siitä tämä outouden ja pieni hämmentyneisyyden tunne. Ylpeyttäkin on kyllä :) Kiitos sinullekin lämpimästi! En minäkään osaa, tai paremminkaan jaksa käyttää järkkäriä kunnolla, vaan automaatilla lauon menemään. Siinä on vaan niin ihanaa nuo hyvät ja valovoimaiset objektiivit sekä suuri kenno.

  minja, kiitos! Nämä lasit ovat saaneet ihan hurjan paljon kehuja ja itsekin olen tosi tyytyväinen malliin ja väriin. Tosi usein kadullakin tai kaupoissa tullaan ihastelemaan kakkuloitani. Se on hauskaa ja imartelevaa.

  Parolan asema, opin uutta - smizesilmät - hauskaa. Ja kiitos kovin kauniista sanoistasi!

  ReplyDelete
 12. Kaunis ja sympaattisen näköinen olet kuin mikä, ja pah mitään vikaa ole suussa :). Onnea täältäkin kolumnin johdosta, siitähän tulee aina hyvä olo, kun ylittää itsensä, uskaltaa ja onnistuu. Kauniit kuvat taas. Sinähän voisit ostaa järkkärin myös käytettynä jos et uutena, moni teknofriikki myy ihan hyvät vähän vanhentuneet kamat pois kun on pakko saada aina se uusin malli? Kauniita ja niin tunnistettavan omanlaisiasi ovat kuvasi joka tapauksessa, oli ne otettu millä vain.

  ReplyDelete
 13. Kaunis. Kiva nähdä sinut. Näytät valoisalta, viehättävältä, kuten kuvasikin tänään. Onnea uudesta aluevaltauksesta! Mukavaa, että myötäiset tuulet puhaltelevat. Silmälasisi ovat aika päheet!

  ReplyDelete
 14. Onnittelut kolumnistille!
  Kuva sinusta on tosi onnistunut,täytyy myöntää että olen myös koittanut itseäni kuvata mutta ei ole helppoa!
  ja tosiaan nuo ekan kuvan rullat oi miten ihania!
  ja kuvasi jälleen niin kauniita!!!Niitä on ilo odottaa että mitä seuraavaksi!

  Hyvää viikon jatkoa!

  ReplyDelete
 15. :( Where is the English text?!

  ReplyDelete
 16. Ihania kuvia, jälleen kerran!Omakuvasi on kaunis ja tykkään silmälaseistasi, itsellä on juuri rillien metsästys meneillään ja harmitelen kun tarjolla on enimmäkseen pieniä pokia.
  En muista olenko laittanut blogiisi aiemmin kommenttia vaikka vierailen täällä päivittäin ihastelemassa kuviasi, ja tykkään myös mielenkiintoisista musapaloista.

  ReplyDelete
 17. Täällä ts-ope, joka on lueskellut blogiasi jo pitkään. Kiva, että sinua saa lukea myös ts-lehdestä. Onnittelut kolumnistille!

  Anu

  ReplyDelete
 18. Ihana omakuva!

  Ja hitsi, onnea onnea kolumnin johdosta. Jotenkin heti samastun tuohon pelkohäpeän hetkelliseen tuntemiseen. Mutta sovitaan että sekin on vaan ihan söpö ominaisuus.On se.

  Kiitos musiikkilinkeistä.

  ReplyDelete
 19. Oi ihanan aurinkoiset kuvat - valoa pimeyden keskelle :) Minusta tuo kuva on tosi sympaattinen ja kaunis, luonnollinenkin.

  ReplyDelete
 20. Tykkään kovasti mainiosta tavastasi liittää postauksiisi musiikkia. Taas tuli kuunneltua hauska biisi ennen nukkumaanmenoa!

  ReplyDelete
 21. Onnea ihanalle kolumnistille!!!
  Aivan mahtava juttu.
  Ja niin kaunis kuva sinusta.

  ReplyDelete
 22. Kaunis olet! (kai näin saa sanoa..?)
  Ja kauniita ovat kuvasikin kuten aina!

  Onnittelut kolumnistille ja mukavaa syksyä :)

  ReplyDelete
 23. oh - is that you? hello!

  hope you are feeling better.

  ReplyDelete
 24. Your glasses are outstanding! Don't suppose I could find them Stateside?

  ReplyDelete
 25. Onnea tosi paljon! Ihana juttu. Voi toivottavasti laitat juttusi sitten tännekin, että voi lukea.

  Kaunis kuva ja kaunis sinä :)

  ReplyDelete
 26. Hei Tanja, oot nätti! Plus isot onnittelut kolumnistille!

  Devendra on huippu. Ihana parta.

  ReplyDelete
 27. Congratulations! And I like your glasses and haircut a lot!

  ReplyDelete
 28. Oh congratulations dear! :) so happy for you! Yay!

  xo

  ReplyDelete
 29. Wow, congratulations, that is really something, your very own column!
  I am sure you are good enough, don't worry:). And get some rest, somehow, sometime;)...
  Lovely pictures, as always:).

  ReplyDelete
 30. Heippa! Olen lueskellut blogiasi jo jonkun aikaa ja tämä on aivan ihana paikka!
  Kuvasi ovat niin kauniita,että jään aina tuijottelemaan niitä pitkäksi aikaa.
  Laitoin myös blogiini sinulle haasteen ja tunnustuksen,käy kurkkaamassa! Voi tosin olla,että olet jo tehnyt haasteen..mutta tunnustuksen halusin ehdottomasti antaa sinulle:)

  ReplyDelete
 31. Olet kaunis!
  Blogisi on kaunis!
  Älä turhaan pelkää omaa kuvaasi. Me muut näemme sen kauniina, ilman turhaa itsekriittisyyttä.
  Kiitos kauniista ja inspiroivasta blogista!

  ReplyDelete
 32. self-portraits are the most difficult photos on earth to take! i'm still working on that one myself.
  i love your photos! and i think your self-portrait is beautiful!

  ReplyDelete
 33. Turhaa kainoutta! Mutta voih mitä nuo paperit ovat tapetteja vai lähjapaperia?

  ReplyDelete
 34. Ensimmäinen Tekstiiliopettajan nettilehden juttu oli taitossa ja kas tässä uunituore julkaisu kaikille odottaville:

  Kolumni

  Koko nettilehti valmistunee lähipäivinä, tervemenoa lukemaan muitakin juttuja!

  Helena

  ReplyDelete