17/11/2009

red morningA bowl of Greek yogurt and self-made rasberry compote. Candle light comforting me at the end of the most funniest weekend. Despair at the mirror - I'd need a new hair cut soooo badly. Good smell in my red, sweet woollen blanket. Listening this.

20 comments:

 1. my gosh tanja. you look like you have most relaxing tranquil mornings ever!!

  i need a hair cut too VERY BADLY. it's getting a bit out of control!!

  i simply love looking at your blog. just so you know!

  ReplyDelete
 2. janis :D my mornings usually are tranquil, and yesterday didn't make an exception. Thank you very much of your always so lovely comments! Let's go to hairdressers!

  ReplyDelete
 3. Punainen hiipii kuviisi. Täällä myös yksi kampaajakäynnin tarvitseva. Mutta mikälaiset hiukset sitä ihminen haluaisi?

  ReplyDelete
 4. Sanon vaikka päätin etten sano; nyt olis se punainen lattia näihin kuin valettu.
  Asiahan on loppuunkäsitelty, mutta tuli vaan se lattia nyt heti mieleen. Sorry.

  Ihania ovat valkoisellakin!

  ReplyDelete
 5. Ensimmäinen kuva on niiiiin ihana! Kaikissa on tunnelmaa.

  Alimmasta tuli juuri syömäni aamupala mieleen. Mansikka-vadelmakiisseliä puuron kanssa :)

  ReplyDelete
 6. Ihana lämpö ja ilo näissä. Aivan kuin jotain sellaista odotusta jostakin.

  Yhtäkkiä alkoi tehdä mieli lasillista maitoa ja lättyjä sokerin kanssa. Niin ja vadelmia :)

  Kiitos haasteesta :) mietin ja kirjoitan, voi olla että ensin pitää paistaa niitä lättyjä. Melkein voisin ehkä kirjoittaa saman kuin sinä, ihan hassulta tuntui. Mukavan hassua.

  ReplyDelete
 7. Ai haircutin tarpeessa...varmaan minäkin, ainakin muiden mielestä.
  Itse mietin että kumpi loppuu ensin, kesällä alkanut hiustenlähtö vai...hiukset.
  Pienempi poika silitti eilen mun päätä ja sanoi: sun tukka on "beau"...tällainen "jaune brillant"...(ai kiiltävän keltainen???)

  Kiitos kuvista! Huomasin ettei meidän kotona ole juurikaan punaista vaikkei olisi pahitteeksi ollenkaan.

  ReplyDelete
 8. Thanks for the music!
  I love the pictures of your last 2 post.

  ReplyDelete
 9. Outi, punainen suorastaan rynnii kuviini ja ajatuksiini nyt :) Mutta mistään joulujutusta tässä ei ole kyllä kysymys. En ainakaan myönnä.

  Juurikin sama ongelma - millaiset hiukset sitä ihminen todella haluaisi. Tai siis halutahan voisi vaikka mitä, mutta lähinnä kysymys kuuluukin, mitä tästä liuhuletistä saa. Väreihin en suostu, joten leikkauksella pitäisi tehdä ihmeitä. Jos sellainen hyvä haltija taikakeppeinen tulisi kyselemään tukkatoiveita, ilmoittaisin oitis, että luonnonkiharat, karheahkot Lumikki-hiukset. Hmm, tosin minulla on enemmän vaalean tytön identiteetti. Mutta haluaisin silti. Kiharaa.

  Liivia, sano vaan :D Mutta minäpä sanon, että iloitsen siitä, että punaista lattiaa ei enää ole, sillä mikään punainen, josta minä pidän ei todellakaan sopinut sen kanssa, se oli niin ruskea ja oranssinen. Ja arvaa, sellainen hienous tässä valkoisessa lattiassa on myös, että lamppujen valo näyttää kauniimmalta, ei tule niin keltainen tunnelma huoneisiin.

  Minja, sinä taidat syödä aika terveellisesti! Kiitos tunnelmiin pääsystä!

  himalainen, on on odotustakin, mutta ei malttamatonta laisinkaan. Sellaista nautinnollista piinaa. Mulla on jokin vadelmanhimokausi meneillään. Sinä olet mukava.

  violet, jaune brillant kuulostaa ihanalta, valovoimaiselta, sellainen sinä oletkin! Beau on suloinen sana. Punainen on minusta hankala väri kotiin tuoda, mutta sitten kun sitä jostain tulee, siihen alkaa salakavalasti mielistyä. Toivottavasti hiustenlähtö loppuu sinulla pian, sitten sen jälkeen alkaa pästä kasvaa vauhdikkaasti uutta tukkaa, joka sojottaa pystyssä hetken.

  Elisaballe, you are so kind. I feel a bit poor with my last photos, because it's so dark here in northern hemisphere at the moment and I have no proper equipments for photoing right now. Just a pocket camera. But thanks for your supportive words! I love to spread music-love :)

  ReplyDelete
 10. Ihana tunnelma taas kerran!

  Ja ihana jugurttiaamiainen. Olin ennen ihan riippuvainen tuollaisesta paksusta kreikkalaisesta jugurtista. Mutta sitten työterveyshoitaja torui mua korkeasta kolesterolista. Ja kun ruokavaliostani ei löytynyt oikein mitään korkeakolesterolisia tuotteita, niin jugurtti piti sitten jättää.

  Kaipaan sitä vieläkin toisinaan.

  ReplyDelete
 11. Voisin sukeltaa näihin kuviin. Herrrkullisia Tanja!! Wautsi. Kreikkalainen jogurtti on parasta!
  -Neiti Nimetön aka Hanna

  ReplyDelete
 12. Ihana otsikko: punainen aamu. Voisi olla jonkun hyvän leffan nimi.

  Tuntuu, että tarvitsen just nyt punaista, sellaista, jossa on ehkä pisara mustaa. Verenpunaista ehkä.

  Tykkään niin näistä sun kuvista!

  ReplyDelete
 13. Kylläpä näyttää hyvältä punainen!
  Voisitko tulla sisustamaan luokseni? Kaipaisin tällaista rauhaa kuin kuvissasi - tosin muuttolaatikoiden purkaminen voisi olla ensimmäinen askel, ja aika helposti saavutettavissa. Tai helposti ja helposti...

  ReplyDelete
 14. Laura, oivoi kolesterolia. Pitäisi vissiin minunkin jo mennä mittauttamaan. Onkos sulla sitten laskenut kun jätit kreikkalaisen jogurtin pois? Minä syön montaakin rasvaista maitotuotetta, voita esimerkiksi, kylläkin hyvin vähän, mutta Oivariinia kevyempää en voi ajatellakaan. En diggaile mitään kevyttuotteita. Maailma on täynnä niin ristiriitaista näkemysta eri ruoka-aineiden haitallisista ja hyödyllisistä vaikutuksista, että olen päättänyt mennä oman pääni ja makuni mukaan mieluummin kuin kovasti terveydenhoitoalaa kuunnellen. Minä elän mieluummin lyhyen ja rasvaisen elämän kuin pitkän ja laihan.

  Hanna, ai sä oot Hanna, kiva! Mulla oli hyvin hieno ja ihana Hanna-mummu. Nimesi herättää minussa siis hyvän tunteen. Minustakin kreikkalainen jogurtti on ihan ehdottomasti parasta.

  Celia, tehdäänkö elokuva Punainen Aamu? Hyvä siitä tulisi! Tänään katselin verenpunaisia kankaita ja ajattelin sinua. Kiitos!

  Rynke, I'm happy you like them! Thanks!

  scaredy-cat, tulisin mielelläni! Tosin minä en voi ajatella, että joku muu voisi sisustaa toiselle, mutta siihen uskon, että joku muu voi osata esittää hyviä, ajatuksiaherättäviä kysymyksiä asujalle, ja auttaa siten löytämään hyviä ajatuksia ja myös todellista materiaalia kotiin. Mä olen itse aika arka sanomaan, mikä mihinkin passaa. Muutitko Helsinkiin? Lähetän sinulle virtuaalisesti lämmintä rauhaa!

  ReplyDelete
 15. Mulla oli hyvin samanlainen asenne, kuin sulla - en koskaan käyttänyt kevyttuotteita. Enkä itseasiassa vieläkään käytä muuta kuin jugurttia, kun syön sitä niin paljon.

  Vaihdoin jugurtin rasvattomaan (siihen tottuu), jätin pois voin (en koskaan tottunut kevytlevitteisiin ja nyt olen palannut voihin), lopetin juustojen syömisen (nyt syön taas joskus), lisäsin kauraleseiden syömistä, aloin miettiä pullien ja muiden leivonnaisten kanssa, vaikken niitä koskaan ole kovasti syönytkään. Kookosmaidon jätin pois (en ollut edes tullut ajatelleeksi, että siinä on kauheasti kolesterolia). Muuta muutosta en oikein keksinyt. Vaikka oikein ravintoneuvontaan sain lähetteen.

  Mun kolesteroli laski. Se laski niin paljon, että terveydenhoitaja oli ihan ihmeissään.

  Tuon jälkeen olen vähän palannut vanhoihin tottumuksiini, mutta muutamasta muutoksesta olen pitänyt kiinni.

  Yleisesti ottaen olen kanssasi samaa mieltä siitä, että kyllä elämässä pitää nauttia. Siksi olenkin alkanut taas syödä ihania suolaisia ja rasvaisia juustoja! Ne on parhaimmillaan suoraan kääreestään veitsellä viipaloituna.

  ReplyDelete
 16. What is your raspberry compote recipe? Red berries make me ridiculously satisfied.

  By the way, you have inspired me to order a Toast catalog!

  ReplyDelete
 17. Laura, kuulostaa järkevältä. Minusta on aina hyvä vähän miettiä mitä ruokaa syö, mutta neuroosiin ja ehdottomuuksiin en lähtisi. Juustot, slurps.

  Katherine, the recipe is simple: just put the rasberries into a pan, add sugar and a hint of wanilla sugar too. I can't say about amounts because I didn't measure those. But you can taste it, naturally. I like it quite sweet, but well, if you want it more healthy, use less sugar. And then just boil for a moment and let the compote cool off. I like it the best with Greek yoghurt, ice cream is good too, then less sugar is good.

  :) Inspiring and getting inspired is the best part of blogging, I think!

  ReplyDelete
 18. Tanja, we watched and listened to this video over breakfast this morning. H loved it, and he rocked and bopped to the song in his highchair as he ate his grapes and cereal - so cute. I love it when you share your music - thank you!
  xx

  ReplyDelete
 19. ps i just scheduled a haircutcut for monday - I couldn't take it anymore!!

  ReplyDelete