15/12/2009

slightly blueSuddenly again, worries are here, amidst hasty life. Today I felt me far too tired, too restless, too slow, gawky, ugly, just poor. But happily these worries are soluble. And happily I have loving ones close to me and far away too, who cheer me up and help me. And happily freeze came here at last.

***

Yhtäkkiä huolet tänään täällä taas. Isot ja pienet. Väsymys, levottomuus, jäykkyys, kylmät sormet, ruma olo ja surkea. Nokkakin ihan tukossa. Ihana serkkuni sanoisi - elämä jännittää. Tänään ei niin hyvällä tavalla. Liikaa rahahuolia, tulevaisuushuolia. Ja yhden hyvän visiitti mutkistui. Miksi sekin juuri tänään? Mutta onneksi ihan jokainen näistä harmeista on ratkaistavissa, kunhan muistan hengittää. Ja onneksi minulla on rakkaita lähellä ja kaukana, jotka ihan aina piristävät minua ja tukevat. Ja onneksi tuli pakkaset. Ilman kuuraa lähtisi kyllä järki.

18 comments:

 1. take it slowly and the feelings will pass. love all the frosty white

  ReplyDelete
 2. Oi miten kauniita kuvia. Toivottavasti huolesi pian väistyvät.

  Näin sinusta viime yönä unta, mikä on kohtalaisen järjetöntä, koska emme ole koskaan reaalielämässä tavanneet! Kerroit olevasi taidehistorioitsija, ja että sukunimesi on Susi. Olisiko se tullut siitä, että olen blogissasi nähnyt tuon ihanan koiran kuvia?? Taisin käydä eilen illalla blogikierroksella ennen nukkumaan menoa :-)

  ReplyDelete
 3. Please don't feel like that Tanja, cause your life just seems like a dream to me! :)

  As always LOVE your photos, and your dog is a real lovely one! :) xo

  ReplyDelete
 4. Onneksi kuura ymmärsi tulla oikeaan aikaan. Se todella auttaa. Tekee ainakin sen, mitä ikkunasta näkee, siedettäväksi. Huolet ja murheet ovat kummallista porukkaa. Näyttävät kulkevan porukoissa; niitä tulee aina kerralla useampia. Toivottavasti saat häädettyä ne. Lämmin halaus täältä pakkasesta!

  ReplyDelete
 5. Every one of these photos is a work of art. I worry a lot, too, so I totally understand.

  ReplyDelete
 6. marie, I will, tomorrow it's my day off and I'm planning to spend it doing nice and refreshing things. Frosty white and grey is here finally, and I'm so happy with it!

  Nuttula, huvittavaa! Jotain todellistakin tuossa unessa, olen opiskellut hiukan taidehistoriaa, ja jo minun pitäisi valita mikä eläin olisin, tunnen olevani susi :) Tuo pikkususi on kyllä ihana. Viime yönä, kun ompelin, se oli ottanut minun nukkumapaikan ja jyllännyt tyynyjäkin oman päänsä alle sopivasti.

  Shokoofeh, oh no, dream? Maybe that's because in my blog I usually concentrate on pleasant and happy things, but my life isn't naturally just fun. Sorry! :) And thank you so much!

  Outi, onneksi ymmärsi. Se tekee ihan hirmu paljon tyytyväisemmäksi minut. Ja juu, koitan pitää pintani ja rökittää huolet. Ne nyt tosiaan rynni tänne ylivoimalla, ja juuri silloin kun en ollut ehtinyt nukkua tarpeeksi.

  Anonymous, thanks for your kind and supportive words!

  ReplyDelete
 7. It's like I can almost feel the snow and cold. So beautiful. It's in my lungs.

  ReplyDelete
 8. .. Tanja have always in mind that many people just love your artistic job and admire you for what you are (including me!:-)).
  Wishes for a great day-off.

  ReplyDelete
 9. No niin, pitää ajatella että kaikki tuli samalle päivälle, ettei seuraavalle enää jäisi mitään. Toivon kovasti, että sen visiitin mutkat olivat vain väliaikaisia!

  Meilläkin on syöty makaronia(halvinta pastaa!) tomaattikastikkeessa jo viikon, että jouluna saisi jotain herkullisempaa pöytään:)

  Näissä kuvissa taas silmä lepää.

  ReplyDelete
 10. Eihän nuo hyviä uutisia ole mutta ompelukoneen varjo seinÄllä on kuitenkin hienohieno.
  Voi huolen huoli.
  Tyhmää.
  "Ne tulevat niin kuin kotihin, ne tuovat uusia vieraitakin, jotka nimeltä tunsin ma juuri...Se murhe mi eilen mun murtaa oli, suli hymyks kun tänään suurempi tuli, koska tulee se suuri, se suuri...?
  (tai jotenkin noin, ulkomuistista pistelin Leinoa.)

  ReplyDelete
 11. "Ilman kuuraa lähtisi kyllä järki". Osuit naulan kantaan.

  Jos oikein monta ikävää osuu kohdalle samana päivänä, niin seuraavana on varmasti keveämpää. Tilastollisesti pitäis kai näin olla. Toivottavasti ei mitään kestoikävää.

  Niistän täällä osaaottavasti, yhteishengessä. niist.

  ReplyDelete
 12. Kyllä kuura tuli totisesti oikeaan aikaa! Hiukan alamäkeä täälläkin ja joulufiilis tipotiessään.

  Toivon että asiasi järjestyvät pian. Ikävää kun kaikki kurja tulee aina kerralla niskaan.

  Kuvat on kyllä niin kauniita ettei mitään rajaa!

  ReplyDelete
 13. Tämä kuura ja pakkanen tuntuu oudolta vieläkin, eihän meillä näin yleensä joulukuussa. Monena vuotena on tottunut pelkkään mustaan ja pimeään, ja lämpimään. Onneksi tämä hetki on nyt tällainen. Pärjäile, huolet ovat ohimeneviä, uusia tulee aina uudelleen, mutta onneksi on niitä mukaviakin päiviä välissä!

  ReplyDelete
 14. Ihania kuvia taas - paitsi yksittäisinä kuvina, myös kokonaisuutena. Piristi ainakin minun kylmää ja väsynyttä aamua. Toivottavasti sulla on jo parempi päivä.

  ReplyDelete
 15. love these pictures.so white & wintry!

  ReplyDelete
 16. Dear girl, try this exercise...anytime you use the expression "I feel"..stop and examine...why?..feelings can be deceptive..they are affected by so many things and quite often have little if anything to do with the truth.

  When you 'feel' ugly ask yourself this question and give an honest answer.."Am I ugly?" I've seen your picture on your blog and you could only truthfully answer 'no' because you are not ugly...you are a very pretty young woman.

  Since you are not ugly, what you are feeling is a lie...kick it out of your thinking..tell it where to go. Chase the lie away and you will discover how quickly your feelings will change..because your thinking will be rooted in truth and not deceptive feelings.

  Use this strategy anytime you are 'feeling' in a negative way....I find it helps me deal with the reality of/in my life and makes all the difference in the world.

  ReplyDelete
 17. Oh darling, I know that it can't be JUST fun, or maybe I don't see it FUN at all. but I am not taking my words back; your life seems really dreamy. maybe hard times dreamy, but dreamy!

  Love you!
  xo

  p.s. I need to send you a personal e-mail soon.

  ReplyDelete
 18. oh tanja.... spontaneously i wanted to exclaim: how can you ever feel down if you're making such a beautiful pictures and layouts?!?... well, i understand.. but really, i'm envious about your pictures, i feel so close...

  ReplyDelete