08/03/2010

clear philosophical argumentation?I've been thinking Gaston Bachelard lately. I can't read his textes in original language, French. Hardly even in English! But I tried to translate one of those thoughts which pleases me a lot from a great Finnish translation to English, uhh, I am deeply sorry Gaston!: Imagination finds more of reality of what is hidden than about what is being displayed.

Listening this song way too many times again.

edit: my awesome cousin helped me. Dear Gaston, I guess You were not that perfect in English either! So lets try again: "Imagination uncovers the reality in the hidden rather than in the visible"

***

Kuuntelen taas liian monta kertaa samaa biisiä. Tällä kertaa tätä.

Gaston Bachelard: Mielikuvitus löytää enemmän todellisuutta siitä, mikä kätkeytyy, kuin siitä mikä on näkyvillä.

11 comments:

 1. Oi Gaston!
  Tilan poetiikka on yksi lempikirjojani vaikken mikään filosofiansyövereidentuttu olekaan.
  Tuota kirjaa kun voi lukea sieltä täältä, vilkuillen.
  TYkkään ymmärrettävästi kovasti kuinka Bachelard kirjoittaa kotitöiden, arjenaskareiden suorittamisen kauneudesta.

  Yksi juttu mikä saa arjesta kaunista ja syvällistä, on laittaa Steve Reichia soimaan taustalle kun siivoaa. Minimalismi oikeasti saa arjen tuntumaan painokkaalta :)

  Piilo, kätkö, pesä, uumen, salapaikka. Oi!

  ReplyDelete
 2. isoinpapu, voisin kopioida nuo kaksi ensimmäistä lausettasi ihan noin, tsip. Lempilempi. Menempä kuuntelemaan Steve Reighiä ja tutustumaan. Mutta arvaa, minä tahtoisin jo pois täältä pesästäni, uumenestä. Nahatonta nokkaani tuulettamaan.

  ReplyDelete
 3. According to my extensive research (Wikipedia--haha) he believed this: "...one should correct spontaneous defaults by taking the opposite stance" in science.

  I wish our modern "scientists" would give that a try!!!

  ;-)

  ReplyDelete
 4. Ruusuntuoksuista Naistenpäivää sinulle Tanja!

  Suloinen kuvasarja, kunpa kuvassa oleva köynnös saisi pian pienet, hennot "lehtikäärönsä". Juuri se kevään herääminen kesäksi on niin lumoavan kaunista, tuo pieni herkkä hetki.

  Gaston Bachelard on minulle vieras, täytyypä tutustua häneen, kun lukutuuli sattuu päälle.

  Minulla on tuo samainen pahe juuttua johonkin musiikkikappaleeseen aina joksikin aikaa. Ja postaukseesi valitsemasi kappale taitaa olla se seuraava, niin kovin koskettavan osuva se minulle tällä hetkellä on! Ihana kappale, ihana video!

  Tuhkimo

  ReplyDelete
 5. Ihan mieletön tuo biisin video. Katselin sen kaksi kertaa, toki kuuntelin myös laulua. Minulle tuli siitä ihan mielettömästi ajatuksia, jotka vain tulvivat mieleen.

  Ja herra Gaston, viisas mies :)

  ReplyDelete
 6. Olen ihan pyörällä kuvista, en yhtään ymmärrä, miten sen teet. Ensin olin aivan vakuuttunut, että keltaista, lämmintä keltaista, sitä pitää olla ja nyt nämä kuvat, en osaa päättää. Kaikki on parasta.

  Niin mielikuvitus, luulen, että sillä sen teet, et kerrokaan kaikkea, ihania salaisuuksia arjesta.

  Hyvää naistenpäivää sinulle!

  ReplyDelete
 7. Anonymous, oh, Wikipedia is a great invention :) I like it! I think every scientist should read at least one Gaston Bachelard.

  Tuhkimo, naistenpäiväni ei tuoksu millekään, sillä nenäni on aivan tukossa edelleen :( Mutta kiitos ajatuksesta! Tuo hurmmavasti villiintynyt köynnös on ihana keväisin ja syksyisin, kyllä se taas varmasti lehdet saa. Tuo talo on hylätty, tässä aika lähellä. Hyvä, kun tykkäsit biisistä! Musiikkia on aina ilo jakaa.

  Kirjailijatar, eikö olekin ihan mahtava! En edes aamulla ajatellut, mutta sehän passaa tähän naistenpäiväänkin tosi mainiosti. Mä oon tuota katsonu kans moneen kertaan.

  himalainen, sinä ihana! Mitä ikinä sanotkin, se tuntuu aina niin hyvältä. Tämä erityisesti. En minä kaikkea kerrokaan, sellainen minä olen, vaikka paljon kerronkin.

  ReplyDelete
 8. Voi niin kauniita kuvia! Viihdyn niin blogissasi vaikken aina kommentoikaan :)

  ReplyDelete
 9. Hei! I nominated you for the sunshine award, have a look over at my blog!

  ReplyDelete
 10. I'd say waouh ! Even in French, I rarely understand Gaston even if I'm supposed to ...

  ReplyDelete
 11. this is a great quoation, thank you so much for sharing!

  i really love your fotos, and the way you arrange them in the posts..

  ReplyDelete