13/04/2010

'cause while i'm here i'm singing from my heartLisa Ekdahl's songs are THE spring-music to me. And I'm listening her gentle voice right now. Actually the previous time I listened Lisa was last spring, and now when I started to listen Give me that slow knowing smile -album couple of days ago, I almost couldn't breath. It reminded me too strongly, too painfully about the fact that cute happiness turned to suffering at the start of last summer. But still, I let the music flow on. I decided to stand the sudden pain which went through my body because I knew that Lisa's music is much greater than my distress. And that was definitely worth of it, as I guessed, because now Lisa's songs delight me even better than last time. I listen them a bit different way, with a different attitude. They remind a bit of old, lived spring last year, but I understand, however, that it is a new spring now. And after this sleepless spring, well, it is all the possibilies to become a very good summer.

Pondering Mahatma Gandhi's wise words: "Nobody can hurt me without my permission."

- - - -

Lisa Ekdahl on minulle kevätmusiikkia jos mikä. Sitä siis kuuntelen nyt. Edellisen kerran kuuntelin viime keväänä, ja nyt kun laitoin Give me that slow knowing smile -levyn soimaan, meinasi henki salpaantua, totta puhuen kyllä se vähän salpaantuikin. Kaikki se viime kevään lentävä, pahaa-aavistamaton onnekkuus, joka kesään mennessä teki minut ihan surkeaksi, tulvahti vartalooni ihan liian tuntuvasti. Annoin levyn silti soida. Kärvistelin vähän. Tiesin, että Lisan musiikki on paljon suurempaa kuin minun typerä patetiani. Ja nyt rallit kulkee jo kevyemmin tämän kevään kunniaksi. Vähän muistuttaa vanhasta, mutta silti ymmärrän, että nyt on uusi kevät. Ja että tämän kevään jälkeen voi tulla aivan hyvä kesä. Oikeastaan voisin sanoa, että merkit ovat hyvät - kaikki on vaan itsestäni kiinni.

Ajattelen Mahatma Gandhin sanoja: "Nobody can hurt me without my permission."

11 comments:

 1. Gandhin sanat...tosi viisaita. Ja miten totta ja viimeisen päälle ajateltuja niiden on täytynyt hänenkin elämässää olla. Niinhän sitä sanotaa, ettei ihminen voi valita mitä elämässä tapahtuu, mutta voi valita miten asioihin suhtautuu. Hyvää kevättä sinne siis!

  ReplyDelete
 2. Kirjailijatar, niin, Gandhin useimmat sanat ovat ihan järkyttävän viisaita. Ne ovat sellaisia, jotka tuovat minulle rohkeutta ja lohtua. Tuota mitä sanot tapahtumista ja niihin suhtautumisesta, koitan juuri opetella. Luupää vaan liian herkästi "reagoi" eikä "toimi".

  ReplyDelete
 3. Lisa on kevätmusiikkia kyllÄ mutaman muun ohella. Mulle on meinannut kÄydä muuten tiettyjen levyjen kanssa niin etten ole "uskaltanut" niitä kuunnella uskoakseni aika samoista syistä kuin tÄssâ kirjoitat. Ja sitten olen kuitenkin pakottanut itseni siihen ja musiikki onkin soinut melkein entistä komeammin - no, ainakin ihan varmasti eri sävyin.

  Ihan itsensävoittamisen meininki tulee.

  ReplyDelete
 4. piilomaja, juu niin, ei se ainoota kevätmusaa oo :) Muutakin löytyy toki. Se on hyvä tunne, kun ylittää itsensä - vaikka näinkin pienessä asiassa - ja saa palkkioksi jotain uutta ajatusta. Tai ei musiikki kyllä mulle mikään pieni asia ole, mutta arvaan, että joku saattaa ajatella, että mitä tuo nyt tuossa vouhkaa. Mutta mulle musiikki on ihan mahottoman tärkeä osa elämää, ja kun mä olen niin kovin tunteellinen tapaus, niin johan kaikki liikuttava yhdistettynä musiikkiin saattaa saada aikaan yllättävänkin suuria tunnereaktioita.

  ReplyDelete
 5. Mullekin moni levy kuuluu ns. edelliseen elämään. Mutta nykyään niitä voi kuunnella jo vähän hymyillenkin, muistellen niitä sen hetkisen elämänvaiheen hyviä puolia, ja ehkä vähän nauttienkin siitä pienestä nostalgisuudesta jotka musiikki saattaa mukanaan tuoda.

  Gandhin lause on kyllä niin totta.

  ReplyDelete
 6. Mulle musiikki ei ole selvästikkään ihan yhtä tärkeää kuin sinulle. Se on enemmän tunnelman luoja ja ihana elämän lisä, muttei välttämätön tarve.
  Saattaa mennä viikkojakin, etten kuule musiikkia mistään.

  ReplyDelete
 7. It is seems to me that you was painfully in love with someone and that you have been hurt! Hopefully soon will come the one for YOU!
  Have a good day, live it to the fullest!

  ReplyDelete
 8. Parhaaseen musiikkiin kehittyy sellaisia tunnekerrostumia kaiksita niistä tapahtumita ja tunteista mitkä niitä kuunnellessa ovat tapahtuneet.
  Tosin joku musiikki assosioituu niin vahvasti tiettyyn kokeumkseen ettei sitä oikein voi enää myöhemmin kuunnellakaan paitsi jos haluaa herätellä muistoja.

  Kaunis liina!

  ReplyDelete
 9. Merja, tän levyn tunnelmat ovat siitä kummat, että ne eivät varsinaisesti kuulu edelliseen elämään, mutta eivät varsinaisesti tähänkään hetkeen. Kinkkinen selittää. Mutta tiedän kyllä mitä sinä tarkoitat. Onhan noita edellisenkin elämän levyjä, juu.

  Liivia, jostain syystä - ei aavistustakaan miksi - musiikki on jo ihan lapsesta lähtien näytellyt merkittävää roolia elämässäni. Lapsuudessani oli kamalia vaiheita, ja silloin aina rauhotin itseäni laulamalla. Lähellämme oli kirkko, jonne menin jo aika pienenä yksinään, kun äkkäsin, että siellä saa laulaa urkusäestyksen kanssa ja ihmisten joukossa. Kestin varsin hyvin kaikki ne liturgiat odotellessani seuraavaa virttä. Mitään hengellistä siinä ei puoleltani ollut, halusin vaan laulaa. Ja niin on oikeastaan nyttenkin. Laulua parempaa rentoutumiskeinoa minulla ei liene. Musiikki on siis minulle enemmän kuin tunnelman luoja, mutta on se myös sitäkin. Mutta en minäkään jatkuvalla syötöllä levyjä kuuntele. Hiljaisuus on yhtä tärkeää.

  Anonymous, that feeling last spring has something to do with crazy infatuation, not love :) But I am overly sensitive personality and I definitely live most of my days to the fullest. Thanks for your wishes.

  Rinna, niin just, tunnekerrostumia! Ja sitten myös mielikuvakerrostumia. Kaikkiin lauluihin ei välttämättä liity jotain omaa tunnettakaan, vaan jotain mielikuvia, kuvitelmia. Nekin saattavat olla yllättävän tiukassa. Liina on suosikkini. Kirpparilta, tottakai.

  ReplyDelete
 10. "nobody can hurt me without my permission"
  thank you for sharing Gandhi's message--it is so well appreciated and loved today.
  Gorgeous, heart-melting photography, as always. I hope you get some good, sound sleep tonight.
  xoxo,
  Gina

  ReplyDelete
 11. Nyt jälkeenpäin: tuli aivan täydellisen ihana kesä! Paras kesä ikinä ♥

  ReplyDelete