04/10/2010

gran delicatoMy absolute favourite café in Helsinki. Address: Kalevankatu 34. Mmyum.

19 comments:

 1. Onpas herkullisia kuvia! Olisi varmaan minunkin lempikahvilani, jos asuisin Helsingissä :)

  ReplyDelete
 2. Tuula, herkullista on tuolla! Niiden kahvi on ihan omaa luokkaansa. Ja täytetyt leivät ihan järjettömän hyviä.

  ReplyDelete
 3. Ai Kalevankadulla vaan...luulin jo että olet Italiaan matkannut! Nyt tiedän sitten mikä minun suosikki kahvila on kun kesällä Suomeen tulen käymään.....
  Ihania kuvia taas niistä välittyy tunnelma.....
  nuuh...tuoksuu kahville...
  ja minulla kohta uudelle omenapiirakalle, ensimmäinen hupeni silmissä...nams
  Ihanaa viikon alkua Annelta

  ReplyDelete
 4. Samaa mieltä. Nyt vielä parempi kun sinne mahtuu enemmän väkeä eikä tarvitse jäädä ikkunan taakse kuolaamaan.

  ReplyDelete
 5. Suosikkikahvilasi kuulostaa mielenkiintoiselta. Panin nimen ja osoitteen kalenteriin ja aion käydä tutustumassa seuraavalla Helsingissä käynnillä.
  Olin ajtellut tulla jo tällä viikolla, mutta en. Siellä ovat Stockmannilla "Hullut päivät" ja silloin on koko keskusta väkeä täynnä.

  Omenapiirakka, hyvää oli!

  ReplyDelete
 6. Tuotahan viime syksynä joku blogissani suosittelikin, kun halusin kuulla jostain uudesta kahvilasta. Ehkäpä syyslomalla tuonne, kun Villapihakin(jossa en ole vielä käynyt) on remontissa.

  Huivikin näemmä valmis:)

  ReplyDelete
 7. Oi tämä on munkin lemppari, harvoin vaan tulee noilla kulmilla pyörittyä, joten käynnitkin olleet harvaakseltaan. Mutta yhdistyy ihan oivallisesti Hietsun kirppiskierrokseen. Ja lähellä on vielä mielenkiintoisen näköinen putiikki Kolme toivomusta, joka oli viimeksi kiinni, kun sinne yritin. Pitänee siis suunnitella taas retkeä noille kulmille!

  ReplyDelete
 8. Oo,kauniin näköistä! Pitää laittaa nimi ja paikka muistiin,seuraavalla Helsingin reissulla menen tuonne! Osaatko muuten sanoa millaiset tee-valikoimat siellä on? Kun en oikein tuosta kahvista välitä enkä kestä paikkoja missä on vain teepusseja ja niissäkin vain jotain kahta kamalaa makua..
  Kaulahuivisi on ihana!

  ReplyDelete
 9. Anne, kahvihetki tuolla onkin vähän kuin jossain Etelä-Euroopassa. Hauska kuulla, että piiras onnistui!

  Stella, niinpä, mutta tungosta siellä tuppaa nytkin olemaan. Mutta hyvä vaan noille mainioille kahvilanpitäjille :) Mä olen käynyt tuolla jo monet vuodet aina, kun satun liikkumaan noilla kulmilla, joskus kyllä ihan tarkoituksellakin, ja vuosi vuodelta se on vain suositumpi.

  Marjatta, hyvä homma että piiras onnistui. Pikkasen hermoilin reseptin jakoa, kun tein sen niin tuntumalla.

  Liivia, ai se on remontissa! Luulen että tarkoitat Villipuutarhaa. Se on kyllä hauska kahvila myös. Mutta Gran Delicatossa on kyllä minusta parasta kahvia. Huivi tuli valmiiksi juu, tässä sairaslomalaisena, pötkötellessä kun on aikaa.

  Rebecca, oliskos se sitten tällä viikolla :) Mut laittelen emailia. Kolme toivomusta mulle ihan uusi asia.

  Niina, en osaa sanoa, kun tuon paikan espressot on niin mahtavia, että valitsen aina jonkun kahvin. Mutta menen sinne mahdollisesti kohta, joten panenpa nyt merkille. Mutta niiden täytetyt leivät ovat ihan superhyviä!

  ReplyDelete
 10. Tanja, kurkkaa www.kolmetoivomusta.fi - tehdäänkö hypistelyretki ? :) Pistetään viestiä!

  ReplyDelete
 11. Kiitos putiikki vinkistä eli kurkkasin mikä se "kolmetoivomusta" on?
  ja wow! sehän on minunlainen putiikki....
  no nyt sitten tiedän minne ostoksille ja kahville kun sinnepäin tulen....
  kiitokset Annelta

  ReplyDelete
 12. tuo on minunkin ykkösmestani silloin kun haluan hyvää kahvia. kaupungin parasta. ja viikonloppuaamusin ihana..

  ReplyDelete
 13. outi, taitaakin olla monen suosikki :)

  Niina, kävin eilen ja en oikein päässyt jyvälle teetarjonnasta. Varsin kahvipainotteinen paikka. En hoksannut tilatessani kysyä teevalikoimista, ja poislähtiessämme en enää kehdanut mennä tiedustelemaan, kun henkilökunta oli niin työntouhussaan. Joku joi kyllä teetä, ja hänen kuppinsa reunalla oli jonkinlainen teepussi.

  ReplyDelete
 14. Joo sitä tarkoitin, siellä on ollut joku vesivahinko ja koko kesä rempattu...
  Kerrohan mitä tuolla kahvilla on syötäväksi. Esim. croisantteja? Pullaa?

  ReplyDelete
 15. Voi tätä ulosantiani. Tarkoitin siis tuota Kalevankadun paikkaa. Sanoitkin juuri tuolla että täytettyjä leipiä on, mutta entä makeampi puoli?

  ReplyDelete
 16. Liivia, makeammasta en oikein tiedä. Pääasiassa siellä on noita leipiä, ja salaatit ovat ihania. Luulen, että sieltä saattaa jotain kreikkalaisia supermakeita pikkuherkkuja. Ennen sai ainakin, mutta en ole moniin vuosiin ottanut siellä mitään makeaa. Croissantteja ei kai ole. Tai olisko aamuisin. Heidän tuorepuristettu appelsiinimehu on ihanaa.

  Tässä linkki yhteen arviosivuun.

  http://eat.fi/fi/helsinki/gran-delicato-cafe

  ReplyDelete
 17. Kiitos tiedoista. Vaikutttaa siis että tuonne on turha nirson lapseni kanssa mennä. Sitten kun olen yksin liikkeellä...tehdään vaikka treffit joskus sinne.

  ReplyDelete
 18. Kiitos Tanja tiedoistasi:) Voinhan siellä käydä aina kurkkaamassa,ei siinä mitään menetä..ties vaikka siellä olisikin sitten jotain ihania teitä:)

  ReplyDelete
 19. Liivia, mennään kaksistaan vaikka. Ja lapselle hyvä pullapaikka!

  Niina, kyllä mä luulen, että se tee mitä he tuolla tarjoavat, on hyvää, nyt kun tarkemmin ajattelen. Sillä panostavat laatuun kaikessa tarjoiluissaan. Mutta kyllä pääpaino tosiaan on kahvissa. Täällä on kyllä pari tosi kivan ja herkun oloista teepaikkaakin. Jos käyn tsekkaamassa ne, laitan viestiä. Olen itse enemmän kahvin ystävä. Mutta kyllä teekin on ihanaa!

  ReplyDelete