03/11/2011

- - -


Kummallisten painajaisten hikistä yötä on seurannut elämisen arvoinen päivä. Kohta teen mutakakun ja tiskaan loput tylsät tiskit. Paul Simon and Art Garfunkel laulavat selkäni takana.

Ajatuksissani on ollut jostain kumman syystä kuuraisia nummimaisemia. On ehkäpä aika hankkia jokin ylevöittävä BBC:n epookkisarja. Jotenkin juuri marraskuussa nekin tuntuvat erityisen hyviltä.

19 comments:

 1. Wowww Tanja! These are fabulous fotos! I really miss the english texts though...
  Happy November, Maria

  ReplyDelete
 2. Huiman hienot kuvat, kolahtavat muhun täysillä.

  ReplyDelete
 3. Wow mikä lintukuva! Aivan upea.

  Mää lähden pian sinne nummien maahan... mutta kaupunkireissulle :)

  ReplyDelete
 4. No samaa tulin minäkin sanomaan: aivan mykäksi menin näistä kuvista, upeita! :)

  ReplyDelete
 5. Oi miten upeat kuvat!! Ja nuo tummat sävyt..en voi muuta kuin huokailla.
  Mutakakku kuulostaa hyvältä - ja eepokkisarja myös! Minäkin haaveilen jostain syystä kuuraisista nummimaisemista,tai vaikka kuuraisista peltomaisemista kun nummia en tähän hätään pääse näkemään. Lunta en kaipaa,mutta sellainen kunnon kuura olisi ihana..

  ReplyDelete
 6. ..siis epookkisarja,ei eepokki:)

  ReplyDelete
 7. Nämä ovat paitsi tosi upeita kuvia myös aivan Dubletti-kamaa jos ymmärrät;-)
  Muistankin taas miksi sinua siihen houkuttelin mukaan.
  Mites on muuten, vieläkö jaksaisit sinnekin tuupata kuvia silloin tällöin? Mua kyllä huvittaisi kirjoittaa vaikka aikaa ei ihan samaan tapaan ole.

  ReplyDelete
 8. Ensimmäinen kuva on erityisen upea! Mikä syvyys ja ihmeellisen ihanat sävyt.

  ReplyDelete
 9. Minäkin huokailen näiden upeutta. Lintukuvaa kun katsoo, niin kuulee oksien rasahduksen. Ja kuurainen englantilainen epookkisarja kuulostaa ihan älyttömän hyvältä. Viimeksi flunssan kourissa katsoin kirjastosta lainaamani Midsomer Murders -kasan, alkoi jo tulla uniinkin kun niin intensiivisesti tuli toljotettua :)

  ReplyDelete
 10. Maria, sorry that I don't write in English anymore!

  Satu, jee, että kolahtavat!

  Merja, oi että ihanaa, kaupunkireissukin nummien maassa kävisi mulle. Itse joudun odottamaan jouluun omaa matkaani, tosin nummien maahan se kohdistu.

  Pilvitarha, oih, että oikein mykäksi, vau, kiitos!

  Niina, naurattaa tuo eepokki :) Parin kirjaimen määrällä sanasta tulee jotenkin aivan eri henkinen. No mutta, asiaan, minulla juuri nyt tähän nummihinkuun liittyy myös, että se olisi pois Suomesta, ehkäpä jopa poist tästä ajasta. Tosin kuurainen peltokin olisi kiva. Mutta onhan tää mukavata tämä lämpökin. Onpahan jappasemista mulla. Mutakakku ei onnistunut nappiinsa. Minusta tuntuu, että olen menettänyt mutakakkutatsin, yyh! Noo, on se syötävää silti.

  piilomaja, mieletöntä, juuri, kun latasin nämä tänne, ajattelin Dublettia! Minustakin siis Dublettikamaa. Hauskaa, että sinäkin ajattelit. Nyt taas voisin jaksaakin tuupata. Laittelen sulle viestii, kun oon laitellu uusia kuvia sinne. Tänään en ehkä ehdi, sunnuntaina saattaisi olla sellainen väli. Mutta odota viestiäin. Ihailen muuten sitä, kun jotenkin tuntuu, että sinulla uudesta työstä huolimatta tuntuu riittävän aikaa ja voimaa. Hyvä juttu.

  Liivia, kiitos kiitos, tuossa porttikongissa – vaikkei se mitenkään kauhean ihmeellinen lopulta ollutkaan – oli jotain, joka pakotti pysähtymään. Sivusilmällä aivan huomasin, että siinä on jotain. Jännää.

  Rebecca, kiitos! Juurikin oksat rasahtelivat, kun tuo iso varis lenteli jotenkin sekavana. Itse en muuten ole katsonut tuota Midsomerin murhia. Suositteletko? No nyt kyllä kaipaan brittikylän murhamysteereitä enemmänkin ehkä jotain historiallista, 1800-lukua mieluiten, draamaa.

  Anne, thanks!

  ReplyDelete
 11. I truelly respect that you are writing in Finnish.. maybe it is time to learn some Finnish! You are blog is stunning! Maria

  ReplyDelete
 12. Myöhästyneet synttärionnittelut Tanja! (Aurinko alkoi paistamaan juuri kun kirjoitin viimeisen kirjaimen tuohon toivotukseen, kah!)

  Mä niin tykkään sun sinisistä näin myöhään syksyllä. Kylmä valo on maailman paras. Täällä kämpässä valkoiset seinämaalit hiukan kellertää ja se mua aina harmittaa, haluaisin kylmää valoa.

  Parasta on kun talvella on lunta ja varhainen aamu on kylmä ja hiljainen. Ehkä yksi kynttilä palamassa. Menetin yöunet eilen kun mietin niin kiivaasti sopivaa tuoksua tuohon hetkeen. Mulla on meneillään päänsisäinen projekti omasta tuoksukynttilästä näes:)

  ReplyDelete
 13. Kuvista ääneen huokaillakseni minäkin tähän kirjoitan. Varsinkin tuota ensimmäistä katselin pitkään. Asuapa tuollaisessa talossa, jossa voisi kulkea tuollaisen porttikäytävän läpi. Eikä mikään muutenkaan ole parempaa kuin sisäpihoille kurkkiminen!

  ReplyDelete
 14. Tähän aikaan vuodesta ehdottomasti ihanan siirappinen Ylpeys& Ennakkoluulo vuodelta 2005, jossa Mr Darcyna esiintyy järkyttävän komea Matthew Macfadyen. Siinä on sumuinen nummi.

  ReplyDelete
 15. Midsomerin murhat on dekkarihinkuun hyviä :) Yksi mikä tuli mieleen on Keatsista kertova Bright Star (Kirkas tähti taitaa olla suomenkielinen nimi), kaunis kuin mikä.

  ReplyDelete
 16. Suvi, ihana aurinko, kiitos! Nyt Aurinko lymyilee paksun pilvipeitteen takana, mutta minulla on onneksi nää kynttilät. Niistä tulee kyllä sitä lämmintä valoa, mutta kun muutenkin palelee, niin mulle sopii. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä, että viileä valo on paras. Tuo talven hiljainen yhden kynttilän aamu, ouh jes, pääsin tunnelmaan. Onnea tuoksujahtiin, se kuulostaa tosi kiinnostavalta!

  Hanna, minä kaipaan myös kaupunkiin asumaan, porttikongista kulkemaan kotiini. Sisäpihat ovat kiehtovia, niin erilaisia ja niissä voi olla vaikka mitä. Kerran melkein muutin asuntoon, jossa oli ikkunat sisäpihalle ja "ulkopihalle", asunto muuten oli vähän huono, mutta ne ikkunanäkymät ja se perspektiivi oli hieno. Vieläkin joskus muistelen sitä.

  Anonymous, tuotapa muuten en ole katsonutkaan. Kiitos vinkistä, olin unohtanut aivan tuon. Tosin itse olen jo ennalta skeptinen noihin näyttelijöihin :) Minulle se ainoa oikea Mr. Darcy on Colin Firth, toistaiseksi ainakin. Mutta iih, eihän Y&E ole siirappinen, dramaattinen kylläkin! :)

  Rebecca, odotan dekkarihinkua. En ole oikein dekkarityyppi, mutta joskus dekkarinnälkäkin saattaa yllättää. Ne Lisbeth Salanderit ihastuttivat minua. Ja toki Hercule Poirot! Tuo Bright Star in myös näkemättä, katsomislistalla kylläkin-

  ReplyDelete
 17. Piti vielä tulla lisäämään, että en ollut aluksi halukas katsomaan v 2005 P&P:tä, koska Colin oli ainoa oikea... menetin kuitenkin sydämeni Matthewille välittömästi. Ja tämä versio on siirappisempi, ja siinä on melko kamala Keira Knightley, mutta siitä huolimatta.... ihana!

  ReplyDelete
 18. todella hienoja kuvia! kaunis blogi sinulla!

  ReplyDelete