02/11/2011

marras


Pidän marraskuusta. Äkkiseltään mieleeni tuleva ainoa miinuspuoli on vain se, että sähkölamput täytyy sytyttää hävyttömän aikaisin. Toisaalta kynttilöilläkin pärjää. Marraskuu on turvallinen kuin kapalo. Vielä kun joku muu hoitaisi kaiken arkisen ja voisimme vain uinua.

Eilen koin kolmannenkymmenennenneljännen marraskuun ensimmäisen,  paaljoonoonneeaavaan kitalelesäestyksellä avasi ihanasti päiväni mun. Mutta tässäpä vasta onkin marraskuun tuntu.

12 comments:

 1. the colours in these are beautiful, they capture the mood so well.

  ReplyDelete
 2. Ihanan tunnelmallinen ja sävyinen kuvasarja!! Terkkuja pitkästä aikaa :))

  ReplyDelete
 3. Oho, minäkin koin eilen kolmannenkymmenennenneljännen marraskuun ensimmäisen. Onnea vaan!!

  ReplyDelete
 4. Onnea ihan aluksi! Ja sitten toiseksi jäin miettimään tuota marraskuuta. Me ei olla tultu juttuun enää pitkiin aikoihin. Mutta olen silti kanssasi samaa mieltä. Ongelmana ei luullakseni ole marraskuu itse, vaan tämä maailma ja työt ja elämä, joka ei anna uinua eikä käpertyä kapaloon. Olen joskus miettinuyt entisiä aikoja, miten mahtoi olla mukava laskeutua kaamokseen, kun maanviljely-yhteiskunnan työt oli tehty; sai uinua, olla rauhassa, keskittyä puhdetöihin. Nyt on juostava tehokkasti, nopeasti ja vaikka mietn päin, oli sitten kesä taikka talvi. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän haluaisin vastustaa. Palauttaa marraskuun ikään kuin takaisin kunniaan. että ihminen saisi edes joskus olla rauhassa. Kuulostanko äkäiseltä vanhalta muorilta? Outi harmaasta arjesta.

  ReplyDelete
 5. Synttärionnittelut!
  Olen viime päivinä soittanut Suomeen tutuille ja perheelle ja ihan jokainen on valittanut pimeyttä. Jotkut ovat toivoneet lunta että se valaisisi hiukan. MOnet ovat sanoneet että kun pääsis jonnekin missä ei olisi niin pimeää.

  En voi väittää että olisin täysin unohtanut millaista Suomessa on (valon suhteen) marraskuussa mutta jotenkin se sittenkin on...ei-niin-kovin-muistissa. Kävin muutama vuosi sitten lokakuussa Suomessa ja jouluna olin vuonna 2004 tai 2005 mutta muuten en käy koskaan siellä talvisaikaan. Siksi tavallaan tuntuu kaukaiselta kuulla siitä pimeästä todellisuudesta kun ei ole itse sen sisällä.

  Minulla ei ole Suomesta muuton jälkeen muistini mukaan ollut yhtäkään syksyä jolloin olisin halunnut käpertyä jonnekin ja olla rauhassa. Pikemminkin aika tavalla päin vastoin. Sillä täytyy olla jotakin tekemistä näiden juttujen kanssa joista nyt kirjoitamme.

  ReplyDelete
 6. Pidin ilmaisusta "marraskuu on turvallinen kuin kapalo". Varsinkin tällainen lämmin marras on tosi ihana. Mua ei ole vielä haitannut valon väheneminenkään. Kuukauden päästä tiedän että se alkaa jo tuntua. Mutta silloin on saa jo alkaa odottaa joulua...
  Onnittelut myöhstyneesti!

  ReplyDelete
 7. Onnea!

  Mä kovasti toivon, että tämä marraskuu olisi hyvä ja lempeä. Se kapalo.
  Usein on marraskuussa vähän semmoinen olo että ottaa vauhtia, hengittää syvään jotain ponnistusta varten. Kummallista. OIkeasti toivon, että hengittäisi syvään käydäkseen talviunille.

  TUo koristeomppukuva on hieno. Katselen tuollaista joka aamu ikkunasta, mutta kuvassasi näyttää kyllä ihanammalta.

  ReplyDelete
 8. Dear Tanja,
  Happy Birthday!
  Again, there is a wonderful tone of gold and copper in your pics.
  Who is it in the first pic? Somebody from your family?

  All the best,
  Ariane.

  ReplyDelete
 9. Onnea kolmellekymmenelleneljännelle vuodelle...olen kai hidas älyinen ja kesti hiukan ennenkuin tajusin!
  Minusta marraskuu ei ole ankea, johtuu kai siitä että olen kaukana Suomesta ja tulee se pimeys aikaisemmin mutta ei haittaa kun on ollut kuiva ja lämmin ja jopa aurinkoinen syksy ja puissa vielä lehdet.
  Ehkä johtuu myös siitä että pidän myös syksystä ja minulla syksy jatkuu jouluun asti ja en huomaa koko marraskuun ankeutta.
  Enemmän ankeaa on sitten talvella jos sataa ja puut on lehdettömät ja on kylmää.
  Kauniita on kuvasi jälleen kerran.
  -Anne

  ReplyDelete
 10. Paljon onnea! Marraskuu tosiaan on vähän ankea, mutta usein myös turvallisen lempeä. Se on minulle vähän semmoinen välikuu, suosikkini ja sen hankalan välissä oleva lepotauko.

  ReplyDelete
 11. Onnea vielä vaan, vaikka myöhässä :)

  Marraskuun kanssa pitää tulla sinuiksi. Se on kovin ympäröivä ja imaiseva. Vielä en ole sinut, tuntuu kuin talviuniaan valmistelevalta karhulta.

  ReplyDelete
 12. Rhianne, pleased to hear that, I am such a color enthusiast :)

  mizyéna, hii kiitos! Oranssin kanssa vasta keverustumislinjoilla, mutta itsekin ihan tykkään.

  emma, onnea siis sinnekin paljon!

  Outi, niin marraskuu, on se sellainen vähän haasteellisempi tapaus. Mutta onhan tää pimeys visuaalisesti ihan omanlainen mahtavuus. Ja tuo on kyllä totta, että työhaipakan ja muun häseltämisen toivoisi voivansa jättää juuri marraskuussa. Minäpä olenkin täällä kotona sairastamassa, joten nyt ehdin ihastella ja uinua. Marraskuussa agraariajat ja muutkin menneet ovat minullakin eritoten mielessäin. Et laisinkaan kuulosta äkäiseltä muorilta, vaan asioita pohtivalta mielenkiintoiseta ihmiseltä!

  piilomaja, tosiaan työssäkäyvää pimeys varmasti ahdistaa, sen kyllä ymmärrän. Näin sairaslomalla ehdin kuitenkin saada päivittäin hitusen valoakin, siksi kai paremmin kestänkin tämän ja tykkäänkin. On tää pimeys tosiaan melko totaalinen, ja totuuden nimissä on sanottava, että minäkin toivon, että tulisi jo pakkanen, kuura ja lumi, kunhan ei loskaa (hah, turha toivo näillä main). Tuo kyllä kuulostaa aivan kummalliselta, että marraskuussa virta lisääntyisi. Mutta hyvä niin. Mulla se tunne tulee, kun joulun perhanasta on päästy ja alkaa uusi vuosi.

  maijanmaja, kiitos. Minulle taas ainoa tympeä juttu tässä vaiheessa vuotta on juuri se joulun läheneminen. Pidän joulusta joka vuosi vähemmän ja vähemmän. En ihan inhoa sitä, mutta en odotakaan. Vaikka on siinä kivojakin juttuja. Mutta tänä vuonna odotan, sillä ihana matka on silloin tiedossa mulla ja rakkauvellain!

  isoinpapu, kiitos! Olivat hassun oransseja nuo koristeomput, nättejä. Loistivat iltapäivän harmaudessa kuin pikkuruiset lyhdyt. Ihanaa, että ikkustasi näkyy tuollainen. Hyviä henkiä sinne toivottelen!

  Ariane, thanks thanks! Yesterday was such a coppery and golden day :) And no, the couple in the photo is not my relative but just an old photo on a fleamarket window. They looked so funny with their serious faces.

  Anne, heh ihan tarkoituksella kirjoitin tuon kirjaimilla, kun se näyttää niin hurjalta. Tosin tää ikä ei tunnu hurjalta, ihan mukavalta vaan. Olisipa josks mukava viettää marraskuu siellä keski-Euroopankin maisemissa. Kiitos kauniista sanoistasi!

  Mirva, ymmärsinkö oikein, että lokakuu on suosikkisi? Sori, nyt ei ajatus juokse kirkkaimmin :) Ja jos oikein ymmärrän, koet joukukuun hankalaksi. Niin moni hehkuttaa joulua, ja itsellä on ihan luopio-olo, kun en osaa hihkua jouluiloa.

  Hanna, mutta sainpahan sinulta ihan ekat onnittelut tuolla toisaalla, varsinaisena synttärinä! Kiitos! Sanot tosi hyvin, tarkoitan tuota ympäröivää ja imaisevaa. Minusta tuntuu samalta, ja minusta se tuntuu hyvältä. Toivottavasti sinökin löydät itsellesi jotain ihanaa marraskuusta. Voimia sulle

  ReplyDelete