13/12/2011

karkkia!


Täällä on vesisadetta ja viimaa pidelty, kameraan ei olla koskettukaan. Mutta tänään pilkahti valo! Voi jestas, että tuntui hyvältä. No mutta, on sentään ollut mukavia päiviä (juhlia, kirppari-onnea, glögitreffejä, villasukkahiippailua) valottomuudesta huolimatta.

Olen laitellut muutamia joulupaketteja. Nyt ihan uudella innolla, sillä sain eilen ystäväni Annikan tekemiä ihanan raikkaita pakettikortteja. Olen ylpeä hänestä ja hänen tuoreesta yrityksestään, Studio Unicosta. Näitä käsintehtyjä, laadukkaalle paperille kohopainettuja kortteja ja muitakin samalla tekniikalla toteutettuja kaunokaisia saa tilata hänen Etsy-kaupastaan. Punaisia karkkikortteja on myös myynnissä Papershopin tunnelmallisessa myymälässä Kruununhaassa.

Teidän pitäisi myös nähdä se mieletön kirjapainolaite, Heidelberg, jolla näitä tehdään! Hurmaava vehjetys, industrial-vintagea parhaimmillaan, mustaa rautaa ja kromia, hupaisia ohjekylttejä siellä täällä. Huh. Voiko koneeseen ihastua? Minä taisin.

12 comments:

 1. Voi ihanuus noita karkkeja, oli pakko tilata heti noita joululahjoihin

  ReplyDelete
 2. Koneisiin voi toellakin ihastua, puhun kokemuksesta. Oh ihanainen Leavers-pitsikone...

  TOsi hienoja pakettikortteja, kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
 3. Kiitos tipsistä! Katsoin Annikan sivuille ja siellä vaikka mitä kivaa ja käsityönä,tykkään. Ja sinun kuvista kans tykkään.........
  -Anne

  ReplyDelete
 4. Viehko tunnelma siellä ja näissä kuvissa.
  Karkit on tyylikkäitä ja nyt aionkin mennä katselemaan sitä puotia tarkemmin.

  ReplyDelete
 5. Siis minä ainakin tahdon nähdä sen koneen nyt, kuulostaa ainakin just mun tyyppiseltä hurmurilta :)

  ReplyDelete
 6. Siis miten voi postaus ollakin niin houkuttelevan näköinen. Kultaripauksetkin niin kohdallaan. Täytyy ehdottomasti tutustua Annikan tuotoksiin paremmin, kiitos kun laitoit linkkejä.

  ReplyDelete
 7. Oijoi, paikallisiin (=suomalaisiin) letterpress-työstäjiin en olekaan vielä törmännyt! Hienoa.

  ReplyDelete
 8. Heidi, ihanaa että tykkäsit ja tilasit!

  Rinna, kiva. että ymmärrät. Täytyy vielä sanoa, että minun ihastukseni on vain pintapuolista, sillä olen vain nähnyt koneen, luulen, että rakastuisin, jos saisin kokeilla käyttääkin konetta. Taidan myös pikkuisen rakastaa vanhaa, nättiä ja hyvin toimivaa ompelukonettakin.

  [ sen.siˈʝes ], thanks, it's always a pleasure to hear those words ;)

  Anne, tykkäystä on ilo olla aiheuttamassa! Kiitos.

  Liivia, aurinko sen taisi tehdä, viehkon tunnelman. Ja tietenkin nuo Anikan jutut!

  Pilvitarha, hih!

  Rebecca, mulla on nyt joku ihmeen kultaripauskausi meneillään :D Ne sinun paljetitkin, uuh.

  Katrina, thanks!

  Ihan tavallinen Outi, olen niin iloinen siitä, että olen Annikan kautta saanut pikkuisen tutustua tähän käsityötaitoon. Itse olen ollut ihan pihalla koko letterpress-touhusta, mutta nyt aika hurmiossa näistä.

  ReplyDelete
 9. Minäkin haluan nyt nähdä sen painokoneen :D Tämmöinen steampunk-diggari on innoissaan kaikista vanhoista koneista kuten höyryvetureista ja ooh, kirjapainolaite, se se vasta olisi nähtävyys! Ystäväsi pakettikortitkin ovat tosi söpöjä :D
  Rattoisaa joulunodotusta!

  ReplyDelete
 10. Voi kyllä! Kyllä teknisiin koneisiin voi ihastua! Minussakin steampunk-tyttösen vikaa ;D

  Olen ollut töissä höyrylaivalla, suurissa tehtaissa ja rahtialuksilla - siellä on ruuvia ja mutteria ja hammasratasta ;D

  Kotikunnan ihanat saksalaiset pitsikoneet ovat oikea aarre!

  ReplyDelete