11/04/2012


Voi pojat, me herkuteltiin pääsiäisen pyhät! Suolaisen päälle makeaa, ja liian makean jälkeen lisää suolaista. Huh. Mutta siis ihanaa! Ja lepoa ja kaikkea mukavaa vain.

Nyt tekee mieli aivan simppeliä arkiruokaa. Pinaattikeittoa esimerkiksi. Ei tämäkään mitään kevytruokaa ole. Minusta pinaattikeitto täytyy ehdottomasti tehdä rasvaiseen maitoon. Ja sen kanssa on ehdottomasti oltava grahamlihapiirakkaa ja tietenkin kananmunaa. Ei tule kauppoja muuten. Niin, ja muskottipähkinässä ei saa pihtailla.

Sauna- ja yövieraskin kävi. Kiva palata arkikuvioihin, kun saa juoda aamukahvia ystävän kanssa.

23 comments:

  1. Kauniit vieraslakanat sulla! Kylläpä alkoikin tehdä pinaattikeittoa mieli, semmoista sopivan rasvaista ja kananmunan kera syötävää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuo ovat lempparilakanani, ja siis ihan itsenikin käytössä, ei minulla erikseen ole vieraslakanoita. Ootko ehtiny ravita mielitekoasi? :)

      Delete
  2. just stumbled onto your blog, all i can say is "wow". everything is so beautiful. I'll be back for more!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for your lovely words! And it was nice to find your blog too.

      Delete
  3. Oi, joo! Pinaattikeittoasiat ovat täällä ihan samalla tolalla, juuri noin sen kuuluu olla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Riemuitsen jokaisesta pinaattikeittosamanmielisestä! Meillä on miehen kanssa vähän erimielisyyksiä, miten tämä jalo arkikeitto kuuluu tarjoilla. :D

      Delete
  4. On ihan parasta kun turistaan ruoasta! Tai siis mä tykkään niin kuulla toisten ruokatavoista, komboista ja fiiliksistä. Siksi tykkään myös keittokirjoista, joisa on aina pieni esipuhe ennen reseptiä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin onkin! Kovin ovat kiinnostavia muiden ruokaajatukset. Mutta keittokirjoja luen nykyään säälittävän harvoin. Ruokablogit ovat korvanneet ne minulla.

      Delete
  5. Noin juuri pinaattikeitto pitää minustakin syödä. Se garahamlihis on ehdoton siinä kans!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahtavaa Kati! Grahamlihapiirakka pinaattikeiton herättää joissakin ystävissäni kummastusta, mutta minusta tuo keitto ei ole mitään ilman grahamlihistä (tai oikeastaan minusta se kuuluu sanoa 'grahamlihapiirakka', sillä lihiksestä tulee joku snägäriannos mieleen). Itse asiassa en koskaan minkään muun kanssa, tai edes yksistään syö lihapiirakkaa. Mutta tähän se kuuluu ehdottomasti.

      Delete
  6. Grahampiiraan aluslautasessa ihanat voikukanhöytyväkuviot! Vegeksi siirtymisen jälkeen ei pinaattikeitto olekaan oikein maistunut, syy lienee grahamlihapiirakan puuttuminen! Mitenköhän valmistajan voisi painostaa tekemään soijaversion?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei soijaversio tuosta samaisesta grahamlihapiirakasta olisikin loistohomma! Itsekin saattaisin tykätä siitä enemmän. Pistetäänkö viestiä Saarioiselle?

      Delete
  7. Beautiful pictures in this post and in the previous one (even though I cannot read what is written). I love seeing your home - and what I assume is your bedroom is really beautiful! I love your peaceful,yet colorful style of decoration and photography.
    xo
    Annette

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot Annette! Yes, it is my little bedroom.

      Delete
  8. Piipahdin tänne jonkun linkin kautta. Kaunis blogi sinulla. Paljon kauniita kuvia - kauniita asioita elämässä :) Mukavaa viikon jatkoa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva, että piipahdit. Ja kiitän kehuistasi. Tervetuloa uudestaankin!

      Delete
  9. Beautiful blog even I do not understand what is written.A lot of colours in your pictures.:)
    Lurdes

    ReplyDelete
  10. Aika jännä juttu tuo grahamlihapiirakka. En ole koskaan kuullutkaan moisesta. Pohjoisessa on minusta tapana syödä karjalanpiirakkaa pinaattikeiton kanssa. Ja kananmunaa siellä keitossa tietysti.

    Meillä lapset rakastavat pinaattikeittoa aivan erityisesti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, onkohan Oulu grahamlihapiirakkapimentola, sillä juuri Oululaiset ystäväni ovat ihmetelleet tätä kombinaatiota?! Arvaa olenko näyttänyt miekkoselleni, joka epäilee minun keksineen koko grahamlihapiirakkajutun, näitä muita viestejä, joissa grahamlihapiirakan oleellisuutta pinaattikeiton kanssa myötäillään!

      Delete
  11. Miss Fanchon13/04/2012 12:53

    Beautiful shades of blue / grey in your home. It is a pity the Google translator does such a poor job translating from Finnish. For that reason I have stopped trying to follow Dubletti because the text was totally obscure to me. But your pictures are still stunningly beautiful.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well, I'm aware Google translator doesn't work with Finnish. And I am sorry for not to organize time for posting in English anymore. I just wanted to prioritise my time with this blog and writing only in Finnish is the easiest way to limit it. Dubletti has always been a project with our mother tongue, my and Kati's from Piilomaja. I am sure that all those little stories makes not sense with Google translator. But then again, happily the photos tell something that any word can not. Thank you for your comment. And actually I am constantly pondering whether I should post again in English too or just to keep posting quickly and spontaneously just in ny mother tongue.

      Delete
    2. Miss Fanchon16/04/2012 23:50

      I am still following your blog. So I don't think it makes a huge difference posting in English or not. I remember you used to do it, yes. But your pictures are worth a thousand words, don't worry... :)

      Delete