16/02/2013

kevätvaatetta oli määrä löytää, mutta tulikin kukkakimppuKevään kaipuu vain kovenee, olen lääkinnyt sitä pienin kukkakimpuin, tuoksuvin yrttipuskin ja juustokimpalein. Tällä viikolla olen sovittanut ainakin neljääkymmentä keväistä vaatekappaletta, ahdistunut vähän peilikuvastani, tekokuiduista, vaatteiden ankeasta laadusta, mutta saanut ostetuksi sentään uudet hyvät farkut. Näkösälle olen ripustanut ystäväni tekemän ihan mahtavan takin alun, jonka sain häneltä. Siitä tulee minulle vielä hyvä kevättakki.

12 comments:

 1. Takki on todellakin upea! Mitä niistä muista kun on noin hieno takki ja hyvät farkut.
  Minä en kestä mennä vaatekauppoihin enää ollenkaan, vaan ahdistuu. Oikeastaan tsekkaan vain lähi-Lindexin poistotangon. Siellä on yleensä mulle jotain 70 % alennuksella. Täällä päin hienoimmat jää sille tangolle, tai siis minun mielestä hienoimmat. Sieltä löysin parhaat farkut, mitkä mulla on ikinä olleet yhdeksällä eurolla. Laatu ei huimaa, muttei hintakaan. Ja yllätyksekseni siellä on ihan kunnollistakin joukossa, kun vaan tsekkailee sisälmykset. Niihin on sitten hyvä yhdistellä laadukkaampia ja kalliimpia ulkomaan löytöjä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kyllä minäkin monesti oon löytänyt juuri Lindexin aletangolta jotain kivaa. Siellä oli ihan muutama vuosis sitten vielä ihan hyvistä perusmateriaaleista tehtyjä vaatteita, mutta nytkin enimmäkseen akryyliä ja polyesteriä. Ja totta, hyvillä farkuilla ja takilla (kunhan tulee kelit, että sillä jo tarkenee) pärjää jo pitkälle. Pari paitaa vielä tarvitsisin. Siitä on kauan, kun oon viimeksi hankkinu vaatteita, alkaa vaatevarasto olla jo vähän liian nukkavierua täynnä.

   Delete
 2. Kaunis ja keväinen kuvasarja.
  Täälläkin on ahdistuttu mm. peilikuvasta ja vaatteiden nykyisestä laadusta. Sen vuoksi olenkin napannut kirppareilta mukaan ihania vintagemekkoja aina sopivan tullessa vastaan (sopivalla hinnalla). Tukeva ja kestävä kangas on kyllä yksi ihanimmista jutuista vaatteissa. On hieman outoa että paljossa on kehitytty, mutta vaateteollisuus on mennyt vain huonompaan suuntaan. Näin kärjistetysti, toki on hyviäkin vaatemerkkejä ja tuottajia.
  Ihanan kevättakin tulet saamaan! Ja kangas näyttää hyvältä, laadukkaalta ja PITKÄKESTOISELTA!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin kiertelen kirppareita varsin usein, mutta olen onneton etsimään niistä vaatteita. Ne ei yksinkertaisesti vaan kiinnosta mua, kun taas rompepuoli, astiat eritoten huutelevat mulle. :) Ehkä pitäisi katsella niitä vaaterekkejäkin.

   Delete
 3. Ihania kuvia ja takki näyttää niin hurmaavalta.
  Minä pidän kyllä just tästä vuodenajasta, kevättalvesta, kun on valoa ja kuitenkin vielä talvi, mutta silti tekee mieli myös jotain jo keväisempääkin, kevyempää, en vaan oikein osaa päättää, mitä se on. Luulin jo, että se keväisempi olisi ollut vihreät housut, mutta sitten kun kokeilin niitä, eivät ne olleetkaan oikeat. Tarvisin ehkä hyvät farkut myös. Ehkä kaunis paita... tai sitten jotain ihan muuta. Viherkasvi ehkä. Vaikea tietää.
  Ilolla ajattelen myös jo sitä, että ostin viime syksynä nauhakengät, ne odottavat kaapissa, sitten kun on niiden aika. Kun voi pitää pikkukenkiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos! Minäkin olen yleensä ihan tykännyt tästä vuodenvaiheesta, mutta nyt olen jotenkin ihan kurkkua myöten täynnä tuota harmaata paksua pilvimassaa, joka viikosta toiseen jököttää tuossa päällä. Mutta kukkakimput ja yrttien tuoksu ovat toimineet aivan mukavana piristeenä.

   Oi tuo kevyemmän kengän vaihtamisen aika on sitten ihanaa! Sulla siellä jo uudet odottamassa, ihanaa!

   Delete
 4. Hei Tanja tää on ihan Todella kaunis sarja kuvia! Ja jaan sun vaateahdistuksen huonoista materiaaleista. Siispä marssin viime viikolla kangaskauppaan ja ostin hyvälaatuisia kankaita joista ihana äiti surautteli mulle vaatteita.

  Eilen muuten koin ekaa kertaa kevään jotenkin ihan konkreettisesti kun kävelin ulkona. Tuoksu se taisi olla, hiukan maata ja vähän jonkun kaupungin ravintolan savuista grillin hajua. Sit piti pistää sangriat tekeytymään vaikka pakkasta olikin..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Suvi! Hei mullakin tuli tällä viikolla yhden kerran tuollainen kevättuoksufiilis. Sula maa tuoksui just ennen iltajäähtymistä, se on ihanaa.

   Vaatteiden tekeminen/teettäminen on kyllä näinä päivinä fiksuinta ja miellyttävintä, mitä voi olla, kankaista vielä löytyy hyvää laatua (ja toki sitä halpaa kuraakin). Minä jaksan toisinaan ommella itselleni, mutta liian harvoin. Ja neulosvaateita en kyllä kykene ompelemaan. Pitäis olla saumuri. Mutta ihanaa, että äitisi ompelee sinulle, ihan mahtavaa!

   Delete
 5. Ahdistaa jo pelkkä sana "sovituskoppi" ja niiden peileihin ei ole uskomista. Siellä viimeistään tunkiessa päälle epäsopivaa vaatetta ja myyjän huudellesssa toisella puolella että hän voi tuoda numeroa pienemmän, häpeän itseäni ja laiskuuttani että miksen aloittanut laihdutuskuuria aikoinaan. Ja ne materiaalit! Miksi "kaikki" naisten vaatteet tehdään "helppohoitoisista" materiaaleista?
  eikä mallit ole minun tyylisiä kuin tosi harvoin joten oispa ihanaa jos kärsivällisyyttä riittäisi ja uskaltaisi kokeilla ommella itse.
  Mutta kuvasi ovat ihania! Keltainen hiippailee myös maailmaani ja se jos mikä on niin keväistä. Hyvä keino lääkitä kevät kaipuuta tuoreilla yrteillä. -Anne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä kyllä uskon sovituskoppien peileihin, ja panen varmaan liikaakin painoarvoa, huh, ei ehkä viisasta. Mutta suurin ongelma mulla on se, että olen aivan omituisen mallinen, harva vaate istuu nätisti. Ja sitten on vielä ristiriita oman vartalon mallin ja mahdollisesti siihen sopivimman pukeutumistyylin sekä oman maun välillä. Olen hyvinkin naisellisen muotoinen, mutta tykkäisin enemmän aika androgyynistä tai sitten tyttömäisestä pukeutumisesta. Minä en juurikaan koskaan koita laihdutella, mutta ehkä joskus pitäisi koittaa, jospa ne nuo naismuodotkin samalla vähän liukenisivat. Mutta hei kivaa, jos keltainen hiippailee maailmaasi, se on hyvä väri!

   Delete
 6. Just beautiful!I love the coat!

  ReplyDelete
 7. I really, really like your jacket.

  ReplyDelete