10/06/2013

hei kukat, oottakaa mua!


Eipä ole monikaan asia niin hyvä kuin kesäilta on. Tuntuu niin vapaalta, kun on lämmintä ja pystyy tuosta vain liikahtamaan ulos, eikä tarvitse lähtiessä pähkäillä monetko kalsarit, villapaidat, huivit ja tumput laittaisi päälle(kkäin) (ääks anteeksi, että edes muistutan noiden olemassaolosta!). Olemisen vaihtoehdot lisääntyvät hurjasti kesällä.

Vapauden illuusiohetket sijoittuvat minulla kyllä lähinnä vain myöhäisiin iltoihin, lomaa minulla ei tänä kesänä juuri ole. On ollut huolia ja sairauttakin. Plussan puolella silti ollaan. Vähitellen alan päästä kesän kyytiin, vaikka missasin tuomenkukkahetket, omenankukkia taisin nähdä vain bussin ikkunasta, syreenikimpun poimin juuri ja juuri ennen kukkien lakastumista. Polkupyöräkin on vielä talviteloilla – ei hemmetti, kohtahan on jo juhannus! Meinasin jo olla vähän huonona, kun kaikki kesän olennaiset asiat vain hujahtavat ohi (hujahtavatko ne tänä kesänä jotenkin poikkeuksellisen nopeasti, kun on niin lämmintä, vai tuntuuko minusta vain siltä?), mutta tänä viikonloppuna ehdin poimia ison lupiinikimpun. Se lohdutti kesäkukkienrakastajaa. Terve taas!

9 comments:

 1. Summer evenings are nice for walking, is time to put out those heavy dresses!! Horray for "percalle"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Indeed, summer evening strolls are the best!

   Delete
 2. Hiukan samoissa tunnelmissa siis. Vähän huolia ja sairautta täällä myös. Ja paljon töiden takia rästiin jääneitä velvollisuuksia hoideltavana.
  Ja sitten tämä inha sitkeä flunssa, joka ei hellitä täysin otettaan. Pää tukkoinen ja olo hutera, niin eipä luonnossakirmailu ole oikein huvittanut. Omenan kukat livahtivat minultakin ohi. Syreeneille ehdin, mutten niitä oikein tajunnut. Maljakkoihin sotkuiseen taloon keräsin, muttei ne oikein sotkun keskellä saaneet ihailua osakseen.
  Nyt pitäisikin saada toukokuun kiireissä umpisolmuun mennyt koti vihdoin siistiksi. Jos vain flunssalta jaksaisin. Eilen ponnistelin pesten keittiön lattian mäntysuovalla, mutta eiköhän vaan eräs hyväkäs saapastelut kengät jalassa sissään.
  Sainpahan vähän avautua, kiitos. Ihan hyvin kaikki sinänsä. Kaipa tämä kesä tästä asettuu. Heinäkuun allergioita odotellessa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi sua, toivottavasti paranet pian. Pitäiskö sun vain koittaa malttaa levätä flunssa pois? Mä olin pari viikkoa sitten myös ihan hirveässä flunssassa, se alkoi kun jouduin jäämään toisen vaivan vuoksi sairaslomalle. Vieläkin siitä toipuilen, vaikka lepäsinkin kunnolla. Mutta kyllä mä ymmärränkin, että jos on rästiin jääneitä velvollisuuksia, niin miten sitä silloin kykenee lepäämään.

   Mulla on pysynyt koti kerrankin suunnilleen siistinä, kun en mää ehdi edes olla täällä. Käyn välillä täällä vain nukkumassa. Se vähän masentaa. Olisi mukava elää välillä ihan tavallista kotielämää. Tämän kesän lomanpuutteessa kirpaisee eniten se, ettei ehdi nauttia joutenolosta kotona, ei niinkään se, ettei pääse reissuun.

   Jospa se kesä asettuisi sielläkin. Mahdollisimman mukavia päiviä toivon sulle.   Delete
 3. Viime kesä tuntui menevän ohi niinkuin sitä ei olisi ollutkaan, mutta nyt olen päässyt kesään kiinni paljon paremmin. Tosin rakastamani omenankukka-aika meni ohi ihan liian nopeasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisko, kun on ollut niin lämmintä nyt? Minusta tuntuu niin ihanalta, kun iltaisin on vielä niin kesäistä.

   Delete
 4. Kiva lukea sinua tauon jälkeen!
  Mulla on tuo sama Elle, siinä oli paljon kaunista.
  Piilomajan Kati

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kiva oli postatakin piiitkästä aikaa. Oikein nolottaa tuo pitkäksi venähtänyt tauko. Tuossa Ellessa totta tosiaan oli paljon katseltavaa, väripolitiikka varsinkin natsasi mun makuuni.

   Delete
 5. The dreamy white flowers - awesome!

  ReplyDelete