10/06/2013

pikakokkaustaSunnuntaiaamuna teki mieli kohmeloruokaa, vaikka olo olikin aivan raikas ja virkeä. Olin vain nukkunut univelkaa pois puoli kahteentoista, ja johan se oli aivan nälkä herätessä. Taustalla räimäsi Daft Punkin uusin (joka on muuten varsin mukavaa kuunneltavaa), kun pilkoin sipulinvarsia kastikkeeseen.

Tarvitset mukavan pikaisesti valmistuviin kasvishampurilaisiin seuraavanlaisia ainesosia:

-kauraisia Reissumies-leipiä tai joitain muita littanaisia leipiä
-Hälsans Kökin sesampyöryköitä tai hampurilaispihvejä (tai jos haluat terveellisempää burgeria ja viettää aikaa keittiössä pidempäänkin, tee kasvispihvit itse esim linsseistä. Niin minäkin yleensä teen, mutta nyt halusin saada nopeasti purtavaa.)
-Kippari-juustoviipaleita
-punasipulia viipaleina, jotka uitetaan hetken punaviinietikan ja sokerin seoksessa
-tomaattiviipaleita
-ranskankermaa tai kermaviiliä, johon on pilkottu kevätsipulinvartta, tuoretta korianteria sekä maustettu seos mustapippurilla, tosissaan ytyllä sinapilla, suolalla ja valkoviinietikalla
-paprikamajoneesia
-jonkinlaista chipotlekastiketta

Laita kasvispyörykät tai -pihvit uuniin lämpenemään. Pilko punasipulit ja kaada niiden päälle hiukan punaviinietikkaa ja ripaus sokeria, pyöräytä muutamaan otteeseen sipulirenkaiden muhiessa. Sekoita ranskankermakastikkeen ainekset sekaisin. Viipaloi tomaatit. Paahda leivät paahtimessa. Levitä chipotlekastiketta leivän toiselle puoliskolle ja laita siihen yksi Kippari-viipale. Sen päälle tulee kasvispihvi sekä tomaatti- ja punasipuliviipaleet. Töräytä lusikallinen sipulista, korianterista ranskankermakastiketta täytteiden päälle, ja jos haluat oikein juustoisen burgerin (minä ainakin haluan) laita vielä toinen viipale Kipparia. Sipaise toiseen puolikkaaseen vielä paprikamajoneesia ja paina se herkkukasan päälle. Nauti jääkylmän ginger alen kanssa.

Tämä burgerihommeli on vähitellen kehittynyt, alkunsa se sai joskus Vegemestan ollessa kiinni, ja kun mieli teki juuri sen oloisia hampurilaisia, joita sieltä saa. Tai no oikeastaan ohje kehittyy koko ajan, koska yleensä sen koostumukseen vaikuttaa aivan se, mitä jääkaapissa sattuu olemaan.

Viitaten edelliseen postaukseen – mä en ole vielä ehtinyt syödä pihalla kertaakaan tänä kesänä. Se korjautunee pian, jos vain sää sallii. On nimittäin tulossa kesävieraita ja mulla pari vapaapäivää.1 comment:

  1. I would love to eat in that garden. So lovely there. Well done on the water reflections.

    ReplyDelete