27/06/2014

tukholma ITukholman Vasastanista löytyi sattumalta mielenkiintoinen ravintola-pubi Tennstopet. Se on pitkään kuulemma ollut toimittajien, kirjailijoiden ja monenmoisten kulttuuripersoonien paikka. Mukavasti mekin solahdimme joukkoon.

Tennstopetin ovella on vastassa portieeri, josta ei tulisi mieleenkään sanoa poke tai portsari. Enemmänkin hän oli sellainen ruotsalaiseen tyyliin lempeän ja sivistyneen oloinen herrasmies. Tykästyin kovasti tähän paikkaan. Paistetut silakat oli kunnolla voissa rapeaksi tiristetty, perunamuusi hyvänmakuisista potuista tehty, voissa ei oltu säästelty siinäkään. Paikan saa rennommalta pubin puolelta, jos joukkoon mahtuu, tuonne hienompaan saliin olisi pöytävaraus tarpeen. Luulenpa, että varaan tuolta juhlavammaltakin puolelta vielä uteliaisuuttani pöydän, vaikka enemmän ehkä olenkin pubirentoilija. Viehättävä paikka kerrassaan, sellainen  luonteva, tuollaiseksi ajan kanssa asettunut.

8 comments:

 1. Ihanaa että olet palannut tänne:) t.Hellen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Hellen! Täällä ollaan taas! :)

   Delete
 2. Ei tosiaan hullumpi paikka! Sisämiljöö kuva on vallan onnistunut myös. Siis muutkin hyviä, mutta tämä erityisen hyvä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teki tosiaan aivan mieli suositella näin erikseen, kun oli niin mukava paikka.

   Delete
 3. Minä uskoisin viihtyväni loistavasti tuolla hienommassa salissa, siellä on varmasti luonteva tunnelma myös.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmasti viihtyisit! Ihalilen kyllä ruotsalaisten luontevuutta ja sellaista hyvää käytöstä, sekin tekee tuosta Tukholmasta piipahtamisesta aina niin ihanan.

   Delete
 4. Nuo seinät ovat varmasti nähneet, kuulleet, todistaneet vuosien varrella monia mielenkiintoisia keskusteluja ja tapahtumia.

  ReplyDelete