09/01/2015

berlin V


Minussa taitaa asusta jonkun sortin kiertolainen. Pieni kaukokaipuu vaivaa merkittävän usein. Matkoille en pysty lähtemään niin monesti kuin tahtoisin, mutta siihen probleemaan auttaa onneksi hiukan musiikki ja elokuvat, hiukan.

Niin tärkeä paikka kuin oma koti minulle onkin, asetun ja kotiudun uusiin paikkoihin nopeasti. Vierauden tunne häviää pian. Kun astuimme majapaikkaamme emäntämme opastuksella, pian jo melkein unohdin, että olemme tulleet toisen kotiin, niin kotoiselta paikalta se tuntui (majapaikan valintaa tehdessämme olin kyllä syynäillyt huonekuvat moneen moneen kertaan – mielessäni oikeastaan jo asuin siellä!). Nykyään kun on pelit ja vempeleet, monesti ennen matkaa vieraita paikkoja on mahdollista koluta melkein liiankin näppärästi. Taisinpa kulkea meidän "kotikatuakin" ristiin rastiin ennen reissua Google street view:lla, joten paikan päälle tultaessa reitit oli melko selvät ja kulmakunnat tutun tuntuiset.

Mietin että jääkö minulta huomaamatta matkapaikkojen vieraammat puolet. Olenko liiaksi arkinen tyyppi reissuillain? Vaikka tavallaan juuri se arjen siirtäminen toisaalle onkin monesti mukavalta tuntuva juttu sinällään. Mutta silti, pitäisikö suunnata useammin Euroopan ulkopuolelle, toisentyyppisiin kulttuureihin... Toisaalta Euroopassa ja ihan lähelläkin on vielä niin paljon mielenkiintoista.

Aamuisin herättyäni menin aina kadun puoleiselle ikkunalle katsomaan heräilevää Wrangelstrassea. Yleensä vastapäisen talon ikkunassa oli muitakin aamukuikuilijoita: joku tupakoi, joku puhui puhelimeen, näinpä yhden kuvaavan ikkunalaudalla jotain objektiakin, se näytti ihan bloggaajatouhulta. Vastapäisen kahvilan asiakkaita oli myös mukava katsella höyryävän kahvikupin ja Frankfurter Allgemeinen äärellä. Se olikin hyvä aamupalakahvila, kipaisimme sinne muutaman kerran itsekin. Sieltä sai ihanaa peri-italialaistyyppistä kahvia (jollaista oikeastaan kaipaan kahviloissa kaiken kahvitrendihöpsötyksen keskellä) ja heidän tekemiään pastel de nata -leivoksia.

Yksi kysymys berliiniläisistä – pärjäävätkö he vähemmillä yöunilla?

11 comments:

 1. Posted here something which is really incredible.Posted here very useful information many unknown facts came to know with your blog. It really a useful blog. Thanks and keep sharing with us.

  ReplyDelete
 2. Hienoja ja tunnelmallisia kuvia!

  ReplyDelete

 3. Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


  great work

  تصميم مواقع

  good job Beautiful! :)

  حراج السيارات

  ReplyDelete
 4. Palaa piana takaisin, kaipaan tunnelmallisia ja kauniita kuviasi ja postauksiasi. Ne inspiroivat ja tuovat hyvää mieltä!

  Anu

  ReplyDelete
 5. Please come back and blog some more. I used to really like your photos and writings. Anyway, want to wish you all the good fortune and luck in your future endeavours. Thank you for blogging until 2015.

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete